Ar įmanoma apgauti alkotesterį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HDi 2012-02-02 17:13
Kai koks veikėjas, prilupęs sukels avariją, žus Tau artimas, ar net labai artimas žmogus, pažiūrėsiu kaip tada kalbėsi. Gal ir viskas būtų OK, bet kai žūsta nekalti žmonės dėl girtų, tai aš už griežtas bausmes šitoj vietoj.
immortallt 2012-02-02 17:16
Del bausmiu siek tiek perdejau, bet del masinos atemimo pirmakart vaziuojant girtam - visiskai rimtai. Kodel ? Todel kad kruva tokiu, kuriuos pagauna girtus vairuojant 3-4 karta, teisiu neturi, o jiems viskas dzin. Tik kai toks uzmusa kokius 3 vaikus ar pan. tai tada kazkodel visiems parupsta. Beje, sugrieztinimas baudu vairuojant girtiems stipriai sumazino vairuojanciu girtu vairuotoju skaiciu. Kitas dalykas, jei yra visuomenes dalis, kuri vis dar pateisina vairavima girtam ir tiek durna, kad negali suprasti, kad sukelia pavoju ne tik savo gyvybei bet ir aplinkiniu, tai reikia bausti taip, kad net nekiltu mintis apie nusizengima. Jei konkreciau, tai bauda padauginta is tikimybes turi buti didesne nei alternatyvus kastai. Deja siuo atveju tai sudetingiau, todel pagal ekonomines teorijas, padidinus bausme mazeja nusikaltimu, kurie daromi samoningai. Tame tarpe vairavimas girtam vietoj taksi issikvietimo. O del visu socialiniu reklamu ir visuomenes svietimo, ne visiem sitas daeina. Esu tiek panu, tiek bachuru atkalbinejes nuo vairavimo isgerus ir neitikinsi ju, kad isgerus jie gali uzsimusti ar ka nors kita uzmusti. Bet kai pradedi kalbet apie bausmes, tai nusileidzia.
nzn 2012-02-02 17:47
Geriausia ideja jau sugalvota, kad automobilis neuzsiveda, kol jame itaisytas prietaisas nepatikrina alkoholio kiekio. Tik aisku dar daug laiko praeis kol igyvendinta bus, kad nebutu lengvu apejimo ar isjungimo budu. Nei dideles baudos, nei kaleimai, nei auto atemimai nepades apspangusiam nuo alkoholio.. Kolkas galimybe yra vairuoti savo, kitu automobilius, pirkti visokius grabus po kelis 100 lt ir pan. Per daug sudetinga, ir didinant bausmes, vis dideja tikimybe, kad maziausiai nusizenges ar netycia minimaliai papuoles realiai gaus per griezta bausme. Arba is kitos puses visada busi ibaugintas, kad pakliusi ant kokio pasipinigaut bandancio pareiguno, kuris pakankamai drasiai gales tave santazuoti (turesi irodinet kad nesi kupranugaris, ir klausimas ar pavyks jei nesi labai gudras ar seip drasus), nors busi visiskai niekuom detas. Kaip sakoma lazda turi du galus. Taip tik griztama i viduramziu laikus su tokia logika, t.y. lengviausias problemos sprendimo budas.
immortallt 2012-02-02 18:14
Negerei, o iputei - vaziuoji priduoti kraujo ir parasai pareiskima ant mento. Del skolintu automobiliu - pradesi galvoti, kam ka skolinti. Netycia sesti uz vairo girtam... Hmz... Dar zinok ne karto atsigeres vandens is krano ar suvalges lekste saltybarsciu neapsvaigau. Del "neuzsivedimo" automobilio, tai musu etatiniai girti vairuotojai momentaliai atjungs arba tiesiog rinksis senesnius automobilius, kurie netures tokios irangos. Tas pats ir su dirzais, kur neleidzia vaziuot, jei neuzsisegi dirzo. Teko matyt tokiu gudruciu, kurie gyres savo nagingumu, nes mat nupjove dirza ir sakti ikiso i lizda. Bet cia jau ju paciu reikalas pro langa isskristi ar pagalves but uzmustiems.
Nerijux 2012-02-02 18:56
O aš galvojau čia apie tai, ar įmanoma apgauti alkotesterius...
blizzard 2012-02-02 19:07
Ir kaip tokius pagydyt, jeigu ne rankų pjaustyt negalima?
sigun 2012-02-02 19:45
Niekaip, bet šitie bent jau nerizikuoja kitų gyvybėmis, o tik savo ir dar galbūt važiuojančių tame pačiame automobilyje.
MantasNo 2012-02-02 20:28
Alkotesteris tikrai nera labai tikslus daiktas ir apgaut ji galima tikrai i abi puses. Iskart po parukymo pripustumet virs 2 promiliu. Viena karta teko pust isgerus keturis bokalus alaus per ~2h, tai parode 0.00. Alus tikrai buvo alkoholinis, o alkotesteris policininku. Turbut taip nutiko, nes nustojau po keliu sekundziu pust ir po to vel puciau.
blizzard 2012-02-02 20:33
Aš nesuprantu ko jūs to alkotesterio bijot? neturit sąžinės?
Nerijux 2012-02-02 23:36
Tokia ir sąžinė- feste buvau, iš ryto atsibudęs prasimankštinau, pasibasčiau, ir išvažiavau į trasą- finale 0,49 promiles, 1 metai ir 1000 tokiais atvejais net menkiausia simuliacija manau padėtu...
eXpo 2012-02-02 23:55
kai man dave pust i alkotesteri kuriame yra vamzdelis dviem atvirais galais , ipuciau kaip jis sake "ant ribos" bet man nerode, dave antra karta pust, tai svolocius antra vamzdelio gala neaklinai uskiso savo pirstu , todel nesupratau kas atsitiko kad antra kart vos sugebejau prapust (kame reikalas supratau tik veliau). ipuciau jau virs ribos, t.y 0.6promiles. todel musu pederukai mentukai kaip supratau , dirbtinai sukeldami slegi promiles siek tiek pakelia, norejo "usidirbt ant pietu" debilai. aisku nepavyko, teisme sis ju "bajeris" nepraslydo - po ko bauda buvo panaikinta.. Taip kad bukit atsargus, pusdami i alkotesteri stebekit kad prie vamzdelio nebutu purvino mento pirsto
Nerkashis 2012-02-05 16:29
Prie ko čia purvinas pirštas ir slėgis, jei matuoja promiles ore? Nzn gerai sakė. Reikia prieš pūčiant giliai kelis syk pakvėpuot. Teko praktiškai išbandyt. Po butelio 5proc. alaus, alkotesteris rodė 1,3prom. Giliai pakvėpavus jau rodė 0,6. Po 10min. ir nekvėpavus rodė 0,2. Tai mano riba ir yra tas 1-nas butelis. Tačiau, bet kokiu atveju po baliaus ar pasisėdėjimo geriausia susirasti šoferį.