Nuomonė: „Debesų“ kompiuterijos baimė – nepagrįsta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigun 2012-02-13 16:32
Saugumas visų pirma yra ne vien nuo praradimo, bet ir nuo to ar nepažiūrės kas nereikia. Dėl ko internetinės kompanijos leidžia naudotis nemokamai jau patys atsakėt - dėl kontekstinės reklamos, t.y. tiekėjas labai puikiai žino, kokios temos vyrauja pvz. mano email. O kalbant apie saugumą dėl praradimo: http://www.pcworld.com/article/173470/m ... _loss.html arba čia http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... users.html Nei "patikimi" serveriai nepagelbėjo, nei kvalifikuoti specialistai ir pirmieji pasirodo netgi kopijų neturėjo. O didžiausia baimė yra kita - nėra interneto, nėra duomenų. O internetas pasitaiko dingsta ilgesniam laikui. Ir kai nutraukia optiką, užtrunka bent kelias valandas kol sutvarko. Kol internete tik email, kalendoriai - didelės problemos nėra, bet jei visa įmonės veikla jau nesmagu...
kurmis 2012-02-13 16:33
Pagrįsta dar ir kaip: 1) Esi priklausomas nuo interneto, prarandi autonomiškumą; 2) Tavo "raktai nuo spynos" yra pas "petrą". Jis turės galymybė jus pašnipinėti; 3)Kartais gali būti priklausomas nuo kitų veiksmų. 4) Nėra jokios garantijos, kad adminas nepiktnaudžiaus. 5)Labai trapūs kelias iki viešumo. Aš tai čia įžvelgiu rinkodarą paslėpta.
punktyras 2012-02-13 17:05
Tai nereikia duoti raktų Petrui Jei Petru vadini paslaugų teikėją, tai jis saugo duomenis, ne tavo raktus.
Paprastas_zmogus 2012-02-13 17:12
Yra toks dalykas kaip privacy policy. pasiskaitai ir žinai, kas bus daroma, kas ne.
Importial 2012-02-13 18:12
Visi šie postringavimai dėl potencialių saugumo spragų kol kas tik juokui kelti... Kritikų vardinamos priežastys tėra tikimybinės. Verčiau sulaukti masinio debesų naudojimo pradžios, atsižvelgti į konkrečius pavyzdžius, ar kažkas iš vartotojų per tam tikrą laikotarpį iš tiesų prarado saugotą informaciją, ar nieko neįprasto nenutiko... Žinoma, neturintys ką veikti gali fleiminti į sveikatą.
progformer 2012-02-13 19:33
As tai nebent nelabai svarbius duomenis serveriuose laikau, nes nuolat kamuoja baime, kad ta kompanija gali nutraukti veikla del ivairiu priezasciu ir net neduos parsipumpuot visko i kompa. Jau ne karta taip buvo. Aisku sprendimas butu naudot patikimas paslaugaus, bet juk visko gali but... Uz savo kompa bent jau as pats atsakingas, o savimi pasitikiu.
mytech 2012-02-13 20:23
O kas jei: 1. reikia prieiti prie "pliku" duomenų ir perduot į DWH? 2. interneto ryšys, kad ir vieną geriausių jų turim dingsta (LAN vis dar veiktų)? 3. reikia papildomų funkcionalumų kad ir EDI mainams? 3-iu atveju ir pasirodo visas debesų pigumas. Ne esmė kad brangu, esmė kad nedaro net už $$$ (ta prasme priimtinus, tokius kad apsimokėtų viską iškelt) O gal kas žinot sprendimą?
stasaitis 2012-02-13 21:02
Sigun pirmoje žinutėjė pateikė dvi nuorodas apie jau įvykusius duomenų praradimus, tad susirūpinimas dėl saugumo pagrįstas. Viskas yra tikimybiška, tad atsižvelgdamas į nenaudingo įvykio tikimybę vartotojas ir renkasi, kokius duomenis patikėti debesų kompiuterijai, ką pasilaikyti prietaise prie savęs, kokias paslaugas (pvz. atsarginių kopijų) pirkti ir už kiek, įvertinus duomenų svarbą. Didžiausią debesų kompiuterijos problemą pavadinčiau likvidumu - kiek laiko ir pastangų užtruks, kol atgausi (jei atgausi) duomenis po avarijos. Sugedusį asmeninį kietąjį diską gali iškart išimti ir nešti specialistams, kad pabandytų atkurti duomenis. Išsiprašyti tokios paslaugos iš debesų kompiuterijos tiekėjo, jei esi vienas iš milijonų mažų vartotojų, įmanoma? Gal ir taip, bet ar likvidu?
X-log 2012-02-13 21:38
[quote="Importial"]Visi Å¡ie postringavimai dÄ—l potencialių saugumo spragų kol kas tik juokui kelti... Kritikų vardinamos priežastys tÄ—ra tikimybinÄ—s. VerÄ
stalker184 2012-02-13 22:44
anksciau ar veliau atsidurisme "debesyse". didziosios korporacijos eina link to. del masines ekonomijos galima bus pirkti aukstesnes kokybes IT produktus pigiau. kur laikyti kiekvienam "geležį" su tokias resursais, kurių išnaudojama 5%, ir kur duomenu centro dedikuota geležis su optimalia apkrova. panasiai kaip mobiliu telefonu technologijos - 4 branduoliu procesoriais, pakankamai galinga grafika, bet nepakankama baterijos talpa. visas skaiciavimo opracijas gali atlikti duomenu centro serveriniai masyvai, o telefonas veiks kaip komunikacijos priemone. o kadangi debesu israisku bus ne viena, manau, ir konkurencija neleis kainom isaugti. pagrindines siuolaikines debesu problemos: informacijos saugumas bei interneto rysys pas vartotoja. riziką suvaldyti duomenų centruose bus lengviau dėl tų pačių priežasčių {vienoje vietoje auksto lygio sauguma galima lengviau uztikrinti - taip bus pigiau}. o saugumo prasme, atsarginės kopijas visuomet pravartu daryti. ar tai yra itin svarbios buhalterines sistemos, ar tai personalines nuotraukos. tiems kuriems informacija ir saugumas svarbu, tie imasi papildomų saugumo priemonių - saugo duomenis keliose vietose, atlieka regulerias kopijasi, dedikuotos ugnesienes ir tt. taip pat yra ir daugiau pavyzdiu, pvz e.pastas ar svetaines hostinimas. Turbut visi naudoja gmail, yahoo. kiti naudojasi duomenu centro pastu pvz. serveriai.lt, webzona ar hostex Lietuvoje. ko gero, siuo metu jau labai mazai kas naudoja ir svetainiu hostinima is savo lokalios vietos. ar kas nors susimasto kodel?
Talkatif 2012-02-14 00:40
Gražus reklaminis straipsnelis avinams. O kas jam nepritaria yra psichiniai ligoniai. Beje aš jam nepritariu ... Oi atleiskit, aš paranoikas. Uždarysit į durnyną kaip senais gerais laikas? :D
Makintoshas 2012-02-14 15:38
Jei tai verslas - yra Google Apps - specialiai verslui skirtas paketas, o ten ir patikimumas atitinkamas. Be to į pvz Google Apps persimeta ir nemažai užsienio valstybinių institucijų, kas reiškia kad pagrinto pasitikėjimui tikrai yra. Debesų kompiuteriją reikia populiarinti tik. O tas nepasitikėjimas man labai jau su bankais asocijuojasi. Iš banko irgi pinigai gali dingti. Ir pavogti iš banko gali. Bet naudojies o ta rizika yra labai mažytė palyginus su nauda. Man yra HDD kompo subyrėjęs. O subyrėjo tuomet, kai ten svarbios info buvo. O niekad netikėjau, kad man taip nutiks - juk savo kompu tai rūpinuos!