„Microsoft“ antivirusinės programos „google.com“ palaikė kenkėjiška interneto svetaine

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

teraxas 2012-02-21 10:56
Na tokiais atvėjais tikrai nebūna tokio dalyko kaip "netyčia" O šiaip MS naglumas stebina paskutiniu metu. Matyt rimtai pradeda pozicijas praradinėt visur. Vien tai, kad univere pas mus kurse gal 50 % studentų naudoja Ubuntu - nemažai reiškia. Žinoma, studijuojam IT specialybę, bet visi matom, kad programuojantys su win susiduria su daugiau problemų.
KeeperMustDie 2012-02-21 11:19
Pirmiausiai chrome neįtiko, dabar jau ir google. Tik savo antivirusinę numuš, nebent toks ir buvo jos vienintelis tikslas. Šiaip keista, naudoju MSE ir nei pirmą kartą su chrome, nei dabar su google jokiu problemų neturėjau... Ką? Kokiomis dar problemomis?
faktas 2012-02-21 13:23
Šiaip netikiu, kad MS sąmoningai būtų tai padariusi. Čia greičiausiai kažkoks darbuotojas savavališkai pasidarbavo. Beje, aš ir pats naudoju tą pačią MS antivirusinę. Kol kas jokių problemų.
rwc 2012-02-21 13:30
nesirinkčiau nei Win, nei MacOS, jei nebūtina. Windows didžiausia bėda - ne vartotojo įrankių trūkumas ar suderinamumas, bet LAMP/Java serverių našumas bei virtualizacijos problemos. Iš patirties, galiu pasakyti, kad serverines aplikacijas su Win kurti gerokai paprasčiau, pasikūrus virtualią mašiną. Pvz., elementari Apache+PHP+CodeIgniter+Mysqli užklausa Solario virtualkėj pas mane apdorojama per 0.05 sek., Windowsuose - 0.6 sek. (taip, 10 kartų!). Nemažos JEE aplikacijos kompiliavimas ir užkūrimas virtualkėj - 50 sek., Win - 190 sek.. Kai tokie skirtumai - nori nenori, našumas kenčia. O kur dar, kad NTFS kreivai elgiasi su didžiosiom ir unikodinėm raidėm failų pavadinimuose, kad kvailai apribotas failų kelių ilgis, kad nėra normalių sisteminių priemonių routinti, VPN, kad nėra normalių IPC priemonių, procesų izoliacijos, "lengvų" POSIX procesų... Žodžiu, Windows - atskiras pasaulis, programuoti tinkamas tik patiems Windowsams. Jei nori jame užsidaryti, atsitverti nuo UNIX, MacOS, Android rinkų - tuomet puiku, naudok Visual Studio, o priešingu atveju aplinkybės anksčiau ar vėliau privers ieškoti alternatyvų.
KeeperMustDie 2012-02-21 15:12
Na, nuo MacOS tai jau tikrai noriu atsitverti... http://developer.android.com/sdk/index.html - kaip matau čia yra ir windows versija. Kaip ir beveik visuose kituose SDK/IDE(išskyrus MacOS specializuotų). Niekaip nematau, kaip naudodamas Windows atsitveriu nuo kitų rinkų. Programuotojas bėdos neturi susiprogramuoti Android'o app ant win ir sėkmingai ji paleisti ant Androido... P.S. Apie IIS skaičiau ir ganėtinai priešingų skaičių ir, kaip jis, su kai kuriomis užduotimis susitvarko labai gerai. Kol nebus kažkokiu tiksliu testų rezultatų iš patikimo šaltinio - nepriimsiu už gryną pinigą.
Indigo89 2012-02-21 22:02
Gal palaike virusiniu saitu todel kad google renka duomenis apie vartotojus, kaip kad traipsnis buvo is iphone safari narsykles net apeidama privatumo nustatymus?
infoguru 2012-02-22 01:24
Nieko naujo. Ne pirmas ir ne paskutinis kartas kai "apsiriko". Jie dar ne tiek sugeba padaryti...
rwc 2012-02-22 10:36
identiškai po bet kokia OS (neskaitant "hakeriškų" galimybių, kurių 90% atvejų nereikia), bet pati Eclipse IDE resursus, ypač RAM, windowsuose naudoja labai neoptimaliai. Eclipse+Win taip pat esu naudojęs ne vienerius metus, bet jei nėra būtinybės, pereinu prie Solario arba Linux, nes windowsuose pilna Eclipse, JBoss AS, Oracle vienu metu paprasčiausiai neišsitenka mano turimuose 4GB RAM, kai tuo tarpu Solaryje galiu pakurti kad ir 3 serverius vienu metu, ir jie netrukdo Eclipsei. Kitas klausimas - ar galima kaltinti OS, kad jame prastai sukasi visokios Javos ir Apačiai. Visgi manau, kad taip - jeigu tos sistemos puikiai sukasi visur nuo klasterių ir debesų iki mobilių telefonų, išskyrus Win, tai ir optimizuoti reikia ne jas, o pačią OS architektūrą (ir iš čia išvada, kad IIS/.NET/SP stipriai optimizuota būtent Win skirtumams, ką galima vertinti tiek teigiamai, tiek labai neigiamai). O kol tai nebus padaryta, Win kaip multiplatforminio programavimo OS tinka tik iš bėdos.
Uogienius 2012-02-22 10:49
Įdomu ką komentarų moderatoriai veikia Nesakau, kad neįdomu infoguru ar rwc patirtis ir žinios, bet kad jos visiškai ne į temą ne toj temoj. O kas dėl to užblokavimo, tai pasirodyti žiopliems ir nepatikimiems menka reklama.
KeeperMustDie 2012-02-22 11:31
Tik programų kūrėjai kalti - MS su savo softu parodo, kad optimalus veikimas pilnai įmanomas. Aš mačiau kokių nesąmonių pridaro OSS produktai perkelti ant Win - "veikia ir užtenka", net nepasivargina kažko pakeisti Win platformoje. Visad lengviau apkaltinti programavimo kalbą/platformą/OS ir pan, kai programa kreiva. P.S. Kai RAM yra bene pigiausias komponentas, tai jų man nėra gaila. Ant win man irgi 4GB neužteko, problema išsprendžiau neeidamas ieškoti optimalesnių įrankių, o pasikėlęs iki 8GB.
infoguru 2012-02-22 11:40
Sakai "žiopliems" ir "nepatikimiems"... O, kaip manai, gal jau tokia kompanija gali sau leisti priimti į darbą aukštesnio lygio nei "įdiotus" programuotojus kurie daro tokias klaidas? Kaži kodėl tas "žioplumas" niekada nepasireiškia blokuojant Bing arba IE ? Kaži kodėl Google tai "netyčia" savo paieškos rezultatų "nesumaišo" ir vietoje keywordo "Bing" ar "Internet Explorer" neišmeta pvz savo paieškos arba Chromium kaip rezultato...
faktas 2012-02-22 11:51
Tokiu atveju galima manyti, kad MS dirba labai blogi reklamos strategai arba labai blogai koordinuojami skirtingi korporacijos padaliniai ir jie tiesiog nesusikalba tarpusavyje.
rwc 2012-02-22 12:44
Na, kam pasirodė, kad su Keeperiu leidomės į visišką off-topic'ą... Bandau įžvelgti straipsnyje minimų problemų priežastis, ir jos būtent yra: 1. Windows ir likęs pasaulis - dvi skirtingos ekosistemos, daugumai OSS programuotojų Windows neaktuali - savo ruožtu, MS neaktualus OSS programų palaikymas (įskaitant ir Chrome kaip "tiuninguotą" OSS). 2. Windows kaip OS plačiąja prasme uždarumas ir monolitiškumas: IIS, .NET, IE, WMP praktiškai galima laikyti pačios OS dalimis - kitos programos tokia prabanga pasigirti negali, todėl natūralu, kad jos veikia lėčiau, ne taip patikimai, dubliuoja OS funkcijas (arba neturi tų funkcijų, kurios Win eina su taikomosiomis programomis, bet kitose OS yra sistemos dalis - pvz., automatinis atnaujinimas), ir savaime suprantama, kad anksčiau ar vėliau jos sugriūti po sistemos (arba ir taikomųjų MS programų) atnaujinimų. 3. Windows kaip architektūros uždarumas ir MS politika išradinėti dviratį. Toks vaizdas, kad kartais tyčia siekiama sugriauti suderinamumą, kad trečiųjų šalių programuotojai nepritrūktų darbo. Arba, paėmus kitaip, - Microsoft ne taikomąją įrangą priderina prie OS, bet OS prie programų. Tai kaip Chrome gali negriūti, jei sistema modifikuojama pagal IE poreikius? P.S. Keeperis teisingai pastebėjo, kad IIS ir .NET pavyzdžiai įrodo, kad Windows gali būti naši serverinė platforma... tuomet, kai serverio kūrėjai prieina prie vidinės OS dokumentacijos.