Investuotojas: „Apple“ akcijos yra pigios

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-03-05 10:46
Kai jau sitaip pradeda kalbeti profesionalus investuotojas - parduokit kuo greiciau. Cia as visiskai rimtai. Patys pabandykit pagalvot, trumpa laika turejo itin didele smartphone ir planseciu rinka, kaip manot, kiek ilgai zmones mokes porakart daugiau uz ta pati produkta ? Prades praradinet rinkos dali ir ragai. O apie tai, kad kompas niekas neuzkimba, tai windows 7 sukas sitam kompe jau pora metu. Be to, ka pats pridirbu bechimicindamas su neaiskiom programom nebuvo pastriges ne karto. Vienintelis trukumas, kas kazkiek laiko kompa vis del to reikia perkrauti. O kad negenda Apple irgi nereikia, bendrakursis pareiske, kad jie niekad nestringa ir negenda, nuejo daryt prezentacija ir prijungus projektoriu sudege vaizdo plokste. Kadangi daugiau apple'u nebuvo, o issisaugojes prezentacijos kitu formatu nebuvo, tai deja negalejo atsiskaityti.
Paprastas_zmogus 2012-03-05 11:20
Jo, gera logika... Akcijų kainos muša rekordus, kompanijos produktų pardavimai irgi muša rekordus, bet akcijos iš tikro yra pigios... immortallt, Tai sakai, kad vien dėl to, jog tau nepatinka Apple produktai, jų staiga niekas nebepirks?
Kirtiklis 2012-03-05 11:33
Kiek galima su tuo aPPLE , pastoviai naujienos - "vaikas su iPhone išleido, nupirko ir padarė nuostolių x, kažkas kažkur nufotografavo su iPad šunį ar dar kažką, dabar lyginamas aPPLE su valstybės biudžetu, dabar jau akcijos kad pigios, kad pakvietimų gavo, ". Ar čia bandoma padaryti kad galvoja liktų "obuolienė" ir daugiau apie kitką nežinotum? Kur straipsniai apie kitas kompanijas, jų pasiekimus/nuopuolius? Ar čia tik gali aPPLE užsakyti apie save straipsnius?
Giedriusd 2012-03-05 11:37
Nes tik po apple straipsniais surenkama virs 20 komentaru ir tik juos skaito dauguma lankytoju. Simple as that.
Kirtiklis 2012-03-05 11:42
Nes tik po apple straipsniais surenkama virs 20 komentaru ir tik juos skaito dauguma lankytoju. Simple as that.[/quote] Dar pamiršai paminėti straipsnius apie JAV,Iraną ir kitas arabų šalis, Rusiją ir ginkluotę.
immortallt 2012-03-05 12:12
to paprastas zmogus, investiciju klausimu ar nevertinu produktu ir nuimu tokius asmeniskumus. Tiesiog vertinu keleta dalyku, pvz kai Job'sas buvo pasitraukes nuo apple jis vis ritos ir ritos zemyn - atejo ir prikele. Na dabar nemanau kad beateis ir sutvarkys kompanija vel. Kitas dalykas, ju virspelniai yra milziniski, o tokia situacija niekada nesitesia ilgai. Arba vartotojam atsibosta arba konkurentai atima dali rinkos. Bet kuriuo atveju virspelniai sumazeja ir akciju verte krenta. Dar vienas dalykas, Apple viena is labiausiai smulkiu investuotoju priglaustu akciju, kur zmones perka ne ivertine kompanijos finansine bukle, o tai, kad jiems patinka Apple produkcija. Bet gera kompanija nors ir gali buti lygu geri produktai bet nei pirmas nei antras nelygu gera akcija.
Ketleris 2012-03-05 12:23
manau jos dar kils iki pasirodys 5 iPhone, o tada bum- kas i minusa, kas i pliusa
Paprastas_zmogus 2012-03-05 12:44
Šita dalis labai naiviai nuskambėjo. Į akcijas niekas pinigų nekiša iš simpatijos... Labai jau brangus malonumas būtų pirkti akcijas vien todėl, kad patinka kompanija...
Thorn 2012-03-05 13:58
Mano nuomone, dabartinis Apple pakilimas - laikina vieno produkto sekme. Jobsas grizo 1997. iPhone isleistas 2007. Iki iPhone, be Jobso ar su juo, Apple buvo "nisine" kompanija - labai jau siauras vartotojo ratas, ziurint pasaulio mastu. Viskas pasikeite isleidus viena sekminga produkta - iPhone, kuris buvo naujas ir, kaip pasirodo, reikalingas. Apple cia nugriebe greitinele. Is cia ir superpelnas. iPad panasiai prisidejo prie dabartiniu Apple turtu. Klausimas kas toliau? Konkurentai jau tam paciam traukiny ir telefonai su plansetais nebebus tokie pelningi. Su senais Apple produktais nieko naujo - pinigus nesa, bet dideliu pelnu nezada. As statyciau uz tai, kad akciju verte kris.
Hoppipolla 2012-03-05 14:09
Neturiu aš nei Apple kompiuterio, nei dar kokio nors Apple produkto, tačiau ši kompanija man patinka - žaviuosi jų požiūriu į dizainą ir jo svarbą. Ir taip, žmonės pirks tuos kompiuterius, gal būt ne visi iš kart dėl kainos, dėl neišgalėjimo įpirkti. Tikiu, kad open-source gali būti ateitis, bet dar tolima ateitis. Aš asmeniškai, į Steve Jobs žvelgiu kaip į žmogų kuris sugebėjo suburti tokius tikrus kūrėjus kaip: Jonathan Ive.
Hoppipolla 2012-03-05 14:10
Po didelių kilimų, visada akcijų vertė su laiku nukrenta. Geras pavyzdys: Microsoft, Intel ir kitos.
Paprastas_zmogus 2012-03-05 14:34
O kaip iPod? Sudrebino mp3 grotuvų rinką ir per kelis metus užvaldė 70 proc. rinkos... O kaip iTunes Store? 10 milijarų atsisiuntimų? Sunaikino "fizinės" muzikos parduotuves. O kaip iTunes App Store? 25 milijardai atsisiuntimų ir 200 000 sukurtų darbo vietų vien Amerikoje? O kaip iPad? 40 milijonų vien per 2011... Apie pelną išvis nekalbėsiu... Nieko sau nišinė kompanija... :D:D
immortallt 2012-03-05 15:06
to paprastas zmogus, tu lygini microsoft su apple ? Kokius produktus gamina microsoft ir kokius gamina apple ? Tai tau ir sako, kad IKI iPhone apple buvo nisine kompanija, net tie patys kompai nera jau tokie kieti kai palygini atitinkamu kainu kompus. Fizines muzikos parduotuves sunaikino ne iTunes, o internetas. iTunes spejo laiku ieiti ir tai irgi toks pat nisinis dalykas, nes jis patogus tik mac'o vartotojams. Bandziau ant windows naudot tai mane taip uzkniso, kad gyvenime neisirasinesiu. App store, velgi debiutavo su iPhone, pagrinde skirta vaikams. iPad - nelabai turintis paskirties dalykas. Suprantu skaitykle - man patiko. Pasiemes planseta is draugo, neturejau ka su juo veikti, nes filmus ziuriu per dideli ekrana, jei zaidziu kazka, tai man reik klaviaturos ir peles, bet ir tai bandau isgyvendint, jei dirbu, tai man reikia 2 ekranu ir pele isigijau geiminimo, kad butu patogiau. O kad daugiau su kompu nieko nedarau.... O apple nors gaminiai yra kokybiski, bet ju kaina yra uzkelta dvigubai ir tik marketingo deka pavyksta srebti pinigus. Anksciau ar veliau visi verslai subresta ir pasiekia augimo riba. Nematau kodel apple turetu but isimtis. Siaip va vienintelis privalumas kuris man kazko vertas kuri matau ant apple, tai ilgai laikanti baterija.
Paprastas_zmogus 2012-03-05 15:59
Vėl gi - tai, ką tu manai apie Apple produktus, visai nekeičia to, kad jie labai populiarūs ir uždirba Apple'ui daug daug pinigų. Kaip matome, populiarumas nemažėja ir netgi dar daugiau žmonių atranda Apple produktus ir jais džiaugiasi. Manau Apple griūti pradės tik tada, kai jų produktai nusivažiuos...
immortallt 2012-03-05 16:21
As nesiginciju del apple produktu kokybes. Analizuoju produktu grupes. Nu kas tuose market ten yra kad vis pirkti ir pirkti reikia ? Kuo puikiausiai patenkinu savo poreikius neisleides ne cento programelem. Kai kuriem kazko gal labiau specifinio reikia, bet siaip - zaidimai. Microsoft gamina OS, kuris veikia praktiskai ant visu konfiguraciju kompiuteriu. Apple kuria soft'a, kuris veikia tik ant ju produktu. Va cia ir visas skirtumas. Lyginom MP3 grotuvu kokybe tarp puodo ir padielkos uz 50LT. Pasiemem kokybiskas ausines, max garsas ir lyginom kokybe - garso atzvilgiu - jokio skirtumo. Va kur buvo skirtumai, tai akumuliatorius laike ilgiau ir siek tiek kokybiskesnes medziagos, bet padielka turejo gerokai daugiau atminties. Beje, o tu gali lyginti Maxima ir Apranga ? Gi parduotuves abi.
Arthuras 2012-03-05 16:22
O tau žiūriu sunku atskirt, kur racionalus pirkimas, kur pirkimas vedamas bandos jausmo? Net neketinu su tavim veltis į ginčus, tiesiog noriu pabrėžti, kad produktų, perkamų ne iš racionalaus paskaičiavimo ar būtinumo, paklausa nyksta visada, tik laiko klausimas. Gal USA situacija bus ir kitokia, tačiau Europoje situacija keisis(ir tikrai ne į Apple pusę). Nors kita vertus, Europoje tokios masinės psichozės kaip USA ir nebūna. Tie tavo pardavimų ir pelno skaičiai šiais labais nelabai ką sako, turint omeny tai, kad marketingas šiais laikais geba įtikinti, sukurti poreikį produktui. Žinai, turėčiau daug atliekamų pinigų, kurių neturėčiau kur dėti - tikrai nusipirkčiau ar tą patį Apple iPad ar kitą žaislą. Bet tai nedaro jo būtinu gadget'u ar kažkokiu super išradimu. Ką jau ką, bet Apple moka įtikinėti ir plauti smegenis. That's it.
martys1103 2012-03-05 16:24
Dar nepamiršk apie straipsnius apie religiją ir ateivius
immortallt 2012-03-05 16:41
P.S. dar pridet norejau, siuo metu apple kompanijos AKCIJOS pervertintos mano nuomone, ziurint ILGU laikotarpiu. O ne kazkas blogai su kompanija.
Hoppipolla 2012-03-05 17:49
Sena kaip pasaulis istorija, kad pervertintoms akcijoms tik laiko klausimas kol susilygins su visa rinka.
Shell32 2012-03-05 18:06
Kai analitikai sako, kad akcijos pigios, vadinas jau pats laikas pradėti jas pardavinėti