Akibrokštas: Nikon D800 reklamai naudojamas klipas, nufilmuotas su Canon 5D Mark II (Video)  (6)

Kompanija Nikon visai neseniai pristatė vieną iš tobuliausių pilno kadro veidrodinių fotoaparatų D800, tačiau problema tapo vaizdo klipas, kuris naudojamas šio produkto galimybių reklamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, kai kurios reklaminio vaizdo klipo dalys nebuvo nufilmuotos su D800. Dar daugiau, jos buvo nufilmuotos net ne su Nikon kamera.

Nikon D800 turi puikų 36,3 MP raiškos CMOS sensorių, kuris palaiko filmavimą Full HD režimu. Pristatytame vaizdo klipe galima matyti pagreitintą video, greitai judančių objektų filmavimą ir kitų įspūdingų galimybių demonstraciją. Bėda ta, kad dalį šių vaizdų filmavo visai ne Nikon - ji tiesiog pasinaudojo šia medžiaga be jokio tikrųjų autorių leidimo.

Fotografas iš TSO Photography savo Facebook profilyje rašo: „Aš buvau kiek nustebintas pamatęs, jog Nikon reklamoje naudoja mano vaizdo klipus savo foto kameros D800 pasaulinei prezetancijai… nesusisiekusi prieš tai su manimi. Ypač žinant tą faktą, jog Canon yra vienas iš mano rėmėjų, o aš naudoju 5DII.

Jei ši informacija teisinga, Nikon pasinaudoja ne tik kita kamera nufilmuota vaizdo medžiaga, tačiau potencialiai pažeidė ir autorines teises. Štai tas pats vaizdo klipas, pridaręs tiek daug triukšmo:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (6)