Skalūnų dujų pramonė ir ją kankinančios problemos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Alfredukas 2012-03-09 20:30
Puikus požiūris į skalūninių dujų gavybą ir į visuomenę. Tiesa nėra aišku, ar toks požiūris gyvenime tikrai veiks, bet tai tikrai sveiko proto mastymo rezultatas. Štai ko trūksta mūsų Lietuvėlėje, realizuojant visus energetinius projektus!
rimasD 2012-03-10 00:02
Mano nuomone, seisminio aktyvumo skatinimas seismiškai aktyviuose rajonuose, yra net naudingas. Jeigu žemės plutos plokštės lipa viena ant kitos, tai anksčiau ar vėliau, susidarius didelei mechaninei įtampai, įvyks didelis žemės drebėjimas. Jeigu mes nelaukiam, kol įtampa padidės iki ribos, o padarome eilę nedidelių, nepavojingų sprogdinimų, kaip tai daro kalnuose, kad nebūtų didelės sniego lavinos, tai įtampa bus panaikinta, ir katastrofos nebus. O dujų išgavimas suspaustu vandeniu, panašesnis į nedidelius plutos sujudinimus, kurių metu mechaninė plutos įtampa panaikinama. Gali įvykti vos juntami žemės drebėjimai, kurie neatneš žalos.
Arns 2012-03-10 09:21
jei tai būtų patvirtinta, jau senai japonai bei amerikiečiai Ramiojo vandenyno pakrantėse praktikuotu tai, nes ten "vėluoja žemės drebėjimai". garo nuleidimas smarkiai jiems padėtu. Tačiau žinant šių šalių rimtą požiūrį ir galimybes tyrinėjant žemės drebėjimus, panašu kad toks variantas neefektyvus prevencijai.
Kilgoras Trautas 2012-03-12 08:16
Oi prišiksim ateities kartoms.