Beprotiškiausi viešbučiai – nakvoti vamzdyje ar kalėjime? (Foto, Video)  (0)

Statistika rodo, jog kasmet įvairios turistinės kelionės visame pasaulyje atneša milijardus. Dabar tokiose šalyse kaip Egiptas, turizmo pramonė samdo apie 12 procentų darbo jėgos. Taigi turizmo pramonė tikrai reikšminga globalinės ekonomikos dalis. O viešbučiai yra neatsiejami nuo keliaujančio žmogaus gyvenimo. Pasaulyje daugėja viešbučių, kurie patys tampa pramoga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jumbo Hostel“ (Stokholmas): pirmasis viešbutis lėktuvo viduje

Stokholme esantį viešbutį galima drąsiai pavadinti viena įdomiausių idėjų. Šiam tikslui buvo panaudotas lėktuvas. Įspūdingo dydžio lėktuvas „Boeing 747“ nevirto metalo laužu, bet tapo 25 kambarių viešbučiu, esančiu pagrindiniame Stokholmo oro uoste. 

Kambariai yra maždaug 6 kvadratinių metrų dydžio. Juose yra gultai, vieta bagažo laikymui ir televizoriai. Taip pat lėktuvo viduje yra registratūra, kavinė, tualetai bei dušai, kurie yra užpakalinėje lėktuvo dalyje. Jais reikia dalintis su kitais viešbučio klientais. Viršutiniame lėktuvo denyje yra posėdžių salė, pilotų kabina skirta jaunavedžiams.

Viešbutis „Everland“ (Paryžius): vieno kambario viešbutis

„Everland“ – tai viešbutis, turintis tik vieną kambarį. O jame yra vonia, didžiulė lova ir prieškambaris. Šis viešbutis taip pat yra meninė instaliacija, kuri keliauja po visą pasaulį. „Everland“ pabuvojo netikėčiausiose vietose – ant Šiuolaikinio meno muziejaus stogo Leipcige, Vokietijoje, ar ant Šiuolaikinio meno muziejaus „Palais de Tokyo“ stogo Paryžiuje. Iš kur atsiveria puikus vaizdas į Eifelio bokštą. Savaitė šiame viešbutyje kainuoja 333 eurus, o savaitgalis – 444 eurus.

„Hôtel de Glace“ (Kanada): viešbutis iš ledo ir sniego

Šis viešbutis kuriamas tik iš ledo ir sniego. Šis unikalus vieno aukšto pastatas iš naujo statomas kiekvienais metais. Tai vyksta nuo 2000 metų. Viešbučio sezonas trunka nuo sausio 4-osios iki kovo 29-osios. Ši vieta žinoma visame pasaulyje ir yra viena iš neprilygstamų žiemos pramogų. Šio viešbučio statyboms reikia 500 tonų ledo ir 15 tūkst. tonų sniego, tai trunka 5 savaites. Viešbučio aukštis 6 metrai, jame taip pat būna iš ledo blokų išpjaunami baldai bei originalūs meno kūriniai.

„Sala Silvergruva“ (Švedija): vieno kambario viešbutis kasyklose

Jūs galite apsigyventi netgi 155 metrai po žeme, istorinėse „Sala Silvermine“ kasyklose. Tai vienos iš geriausiai išsaugotų kasyklų visame pasaulyje. Anksčiau iš čia buvo gaunami įspūdingi kiekiai produkcijos. Per metus buvo iškasama daugiau nei 3 tonos sidabro, o per visą laiką iškasta daugiau kaip 400 tonų sidabro ir apie 40 tūkst. tonų švino. 

Jei šiame viešbutyje pabusite vidury nakties ir norėsite pasinaudoti tualetu, įsitikinkite, kad pasukote į dešinę, nes kitaip gali tekti paklaidžioti po urvus ar požemines galerijas.

„De Vrouwe van Stavoren Hotel“ (Nyderlandai): viešbutis, sukurtas iš panaudotų vyno statinių

Viešbutis „De Vrouwe van Stavoren“ pastatytas iš keturių vyno statinių, atgabentų iš Šveicarijos. Anksčiau čia buvo laikoma 14 500 litrų božolė vyno. Dabar kiekviena statinė yra atskiras kambarys su vonia bei svetaine ir skirtas dviems asmenims. 

Vienas dalykas, kas gali trukdyti tiems, kurie nemėgsta vyno, tai vyno kvapas, kurį skleidžia vyno statinės. Para tokia viešbutyje svyruoja nuo 74–119 eurų. Kainos skirtumus lemia ir sezonas, žiemą toks kambarys gali kainuoti ir 18 eurų už parą. Taigi netgi pigiau nei daugumoje įprastų viešbučių. 

Viešbutis „Giraffe Manor“ (Kenija): papietaukite su žirafa

Šis viešbutis yra išskirtinis dėl netoliese gyvenančios žirafų bandos. Jis yra apsuptas miško, kuris yra 140 akrų dydžio. Tai – vienintelė vieta pasaulyje, kur jūs galite maitinti ir fotografuoti žirafas, sėdėdami prie savo pusryčių stalo ar prie paradinių durų. Taip pat neišsigąskite, jog žirafa gali bet kada įkišti galvą per viešbučio langus. Šioje vietoje taip pat gyvena daug paukščių rūšių, Afrikos tapyrų bei kitų išskirtinių gyvūnų.

„Das Park Hotel“ (Austrija): kambariai iš vamzdžių

Šis viešbutis išsiskiria savo kambariais iš milžiniškų betoninių nuotėkų vamzdžių. Šis meninis sprendimas yra siekis atskleisti ir pigaus būsto idėją. Tokių 9,5 tonų sveriančių vamzdžių galima rasti bet kurioje betono gamykloje. Kambariuose rasite patogią dvigulę lovą, mini barą. 

„Hotel Im Wasserturm“ (Vokietija): viešbutis vandens bokšte

Šis Kelne esantis prabangus viešbutis XIX amžiuje buvo didžiausias vandens bokštas visoje Europoje. 1990 metais Prancūzijos projektuotojas Andrée Putmanas jį pavertė elegantišku 78 kambarių viešbučiu. Nors šis bokštas laikomas paveldo objektu, tačiau šiuolaikinis dizainas išsaugojo vandens bokšto architektūrą.

Viešbučiai kalėjimuose: nuo patogumo iki košmaro

Kalėjimas turbūt yra ta vieta žemėje, apie kurią dauguma žmonių svajoja mažiausiai. Kai kurie viešbučiai kalėjimuose ir toliau laikosi kalėjimo idėjos. Pavyzdžiui, Latvijoje lankytojai, kurie apsistoja buvusiame KGB kalėjimo komplekse siekia patirti tai, kas tame kalėjime vykdavo anksčiau. Kitais atvejais bauginantys kalėjimai tampa prabangiais 4 žvaigždžių viešbučiais, kur žmonės gali mėgautis buvimu įkalinimo vietos bibliotekoje ar vadovo kabinete. Taigi viešbučiai kalėjimuose yra tiek šiurpios ir gąsdinančios, tiek jaukios ir prabangios poilsio vietos. Mes pateiksime keletą tokių vietų pavyzdžių.

Bostonas, Masačusetsas: Blogos reputacijos „Charles Street“ kalėjimas XVIII am. buvo pavyzdiniu kalėjimu. XIX a. vid. kalėjimo būklė buvo prasta. Tiek dėl savo prastos būklės, tiek dėl nuolatinių riaušių jame, jis kelis dešimtmečius buvo laikomas netinkamu. Kalėjimas buvo galutinai uždarytas 1990 metais. Dabar šioje vietoje atidarytas prabangus keturių žvaigždučių viešbutis.

Mount Gamber, Australija: Jei praleisite dieną kalėjime, tikriausiai niekada nenorėsite į jį grįžti. Tačiau tiems, kurie nori tą padaryti gali rinktis kalėjimą Australijoje. „Mount Gambier Jail“ prabanga tikrai neišsiskiria. Iš tiesų, ši vieta itin tinkama šykštuoliams bei keliautojams. Kalėjimo patalpos beveik nerenovuotos ir nekeistos. Viskas išlikę kaip buvo anksčiau, kai kalėjimas dar veikė. Svečiai turės maitintis netvarkingoje salėje ir miegoti šalia tualeto.

Liucernas, Šveicarija: Iš pradžių šiame viešbutyje buvo galima išsinuomoti buvusias kalinių kameras parai. Už papildomą kainą dabar lankytojai gali įsikurti ir buvusioje kalėjimo bibliotekoje ar vadovo kabinete, pastarosios patalpos paverstos prabangiais kambariais.

Kiekviena kalėjimo dalis panaudota naujai ir kūrybingai, tačiau tuo pačiu bandoma išlaikyti paties pastato esmę. Pavyzdžiui, buvusi kalėjimo biblioteka vis dar pilna senų knygų, kurios ten buvo kalėjimui esant. Taigi jei apsistosite bibliotekoje, galėsite jas pavartyti. 

Liepoja, Latvija: Šis viešbutis didžiuojasi tuo, jog tai vieta, kuri yra „nedraugiška, nešildoma, nepatogi ir atidaryta visus metus“. Šiame buvusio KGB kalėjimo pastate yra daug vis dar funkcionuojančių kankinimui skirtų prietaisų, pats pastatas apjuostas spygliuota viela. Čia su jumis elgsis kaip su tikru kaliniu, apimant gąsdinimus ir grasinimus ginklu. Visgi tai vieta, kurioje įsikurti gali ryžtis tik aštrių pojūčių mėgėjai.

Oksfordas, Anglija: Oksfordo pilis egzistuoja beveik 1000 metų, tačiau XIX amžiuje ji buvo paversta kalėjimu. Šiandien „Malmaison Hotel“ kompleksas turi kambarius nakčiai, prabangius kambarius, restoranus ir barus. Nors šioje buvusioje įkalinimo vietoje viskas buvo patobulinta, rekonstruota, tačiau viešbučio lankytojai bei svečiai vis dar gali pajusti, jog ši vieta anksčiau buvo kalėjimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: