Vienetiniai „Kramer“ peiliai: per skardinę kaip per sviestą (Video)  (16)

Turbūt ne veltui vienas toks virtuvinis peilis „Kramer“ kainuoja 10 tūkst. JAV dolerių. Vienetinė gamyba yra vienetinė gamyba. Tokius peilius virtuvės šefai ir kolekcionieriai tiesiog dievina – dėl neįtikėtino aštrumo, patogaus dizaino ir kitų privalumų. Tačiau pjaustyti, pvz., salotas tokiu įrankiu derėtų nepaprastai atsargiai. Beje, pageidaujantys užsisakyti tokį peilį eilėje laukia maždaug... metus. Matyt, verta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neatsigindamas paklausos, peilių kūrėjas Bobas Krameris (Bob Kramer) pradėjo ir serijinę kiek paprastesnių peilių „Kramer“ gamybą. Tiksliau, ją vykdo vienas iš stambiausių peilių gamintojų pasaulyje – J. A. Henckelso bendrovė „Zwilling“, nusprendusi atidaryti „Kramer“ dizaino peilių gamybos liniją. Peiliai gaminami iš anglies prisotinto 52100 plieno – iš tokio paties gaminami ir vienetiniai „Kramer“ peiliai.

Dauguma virtuvinių peilių dabar gaminami iš nerūdijančio plieno – jam reikia šiokios tokios priežiūros, nes lydinio sudėtyje esantis chromas turi įtakos korozijai. Tačiau B. Krameris atkreipia dėmesį, jog nerūdijančius peilius gerai išgaląsti yra sudėtinga, o ir aštrumas išlieka gana neilgai. „Kramer“ peiliai gaminami iš anglies prisotinto plieno, kurio lydinyje chromo yra mažiau. Tad išgaląsti tokius peilius galima kur kas aštriau.

Koks gi tas aštrumas? Žiūrėkite vaizdo siužetuose. Beje, antrajame vandens butelius ir skardinę it sviestą raikantis peilis ir jo galimybės užfiksuotos  sulėtintuose kadruose.

Vaizdo siužetas 

Vaizdo siužetas 

 

(4)
(6)
(-2)

Komentarai (16)