"Nokia" darbuotojas: telefonai su "Windows Phone 8 Apollo" būs įspūdingi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TomasS 2012-04-01 19:37
Pagarba Mikrosofto marketingui. Panašu gerai įkalė potencialiems pirkėjams mintį, kad tai „nauja OS“, o ne 12 metų kuriamas produktas, paskutiniu metu (po nesėkmingo dešimtmečio) šiek tiek labiau pakeitęs pavadinimą.
kestutisz 2012-04-01 21:25
Tai, kad vargu bau - jie jau senokai netiki pažadais "tuoj tuoj mes ir būsim rinka", o laukia kol realiai pasimatys tos masės dėl kurių reiktų vargt.
Paprastas_zmogus 2012-04-01 21:43
O įdomu kas tau, tamsta, įkalė į galvą tokį durną mąstymą "nežinau apie ką kalbu, bet kalbu..." ? Ryškiai tu to Windows Phone net akyse turbūt neregėjęs, jei įsivaizduoji, kad tai 12 metų kuriamas produktas....
KeeperMustDie 2012-04-01 22:36
Jei jau galvoti logiškai tai iPhone paskutinėje vietoje tampa, vis tik tu atrodo neprieštarauji prieš jo pirkimą. WP išdirbta tikrai gerai - va dėl ekosistemos tai visiška tiesa, bet vėlgi, kai kurie nei tu programėlių nori nei ką, jiems svarbus stilingas ir patogus telefonas - nereikia jau visko taip iš entuziasto perspektyvos vertinti.
TomasS 2012-04-01 23:09
Ne „išeina“, o tiesiog (atkreipęs dėmesį į reikiamus dalykus) nemato prasmės replikuoti į „nieko nežinai, ką tu supranti“ ir panašaus lygio komentarus. Apie tai, kad WP nebuvo „naujas“ produktas po 10 metų WM nesėkmės jau buvo labai daug šnekėta, net ir čia - technologijose. Kartotis tikriausiai nėra prasmės. Vėl viskas į ontologiją susieis.
Laurynas19 2012-04-01 23:43
, ko mano telefonas neturi. Tiesa, neturėjo skype (Dabar jau turi) Bei pokerstar. Tai tiek, bet neabejoju, greitu metu atsiras. Ir šis appsas tikrai nevertas 150lt mokėt daugiau už SII Taigi dar kartą paminėsiu savo teiginį: visi minimi trys naujausi telefonai labai panašūs savo tewchninėm savybėm, visi tikrai labai puikūs, ir kiekvienas turintis apie jį atsiliepia kuo geriausiai. Ir pagrinde visų žmonių pasirinkimą įtakojo Dizainas, pripratimas, simpatijos, bei 4S atveju kaip kažkas išsireiškė pižonizmas.
Paprastas_zmogus 2012-04-02 07:03
Na o tiesa yra ta, kad WP7 iš tikrųjų yra nauja OS. Visiškai nuo nulio parašyta. Su Windows Mobile bendro turi tik... žodį "windows" pavadinime ne veltui juk neveikia niekas, kas buvo sukurta WM6.x... Bet kam, kas yra susidūręs, tas yra akivaizdu. Tai vat man nesuvokiama, kaip žmogus gali sau leisti kalbėti tokias nesąmones jeigu net nesugeba pasidomėti apie ką kalba...
TomasS 2012-04-02 07:45
Prie ko čia kodas? Kam jis įdomus be programerių? Programinimas/kodas - pakankamai nedidelė produkto dalis. Na taip grubiai tebūnie apie 20%. Pamąstymui, jei va tu vienas (su draugais) imtum ir parašytum stebuklingai super kodą mobilaus OS, ar pirktų jį kas nors? Ar parduotum? Ar žinotų ir tikėtų tavimi? Jei atsakysi teisingai, tada ir suprasi, kad kodas - nelabai svarbi produkto dalis. Taip kad net jei tai ir būtų tiesa (ko tu nežinai, nes kodas uždaras), kad 100% kodas perrašytas, tai nereikštų, kad ir visa kita buvo daryta iš naujo. WP rezultatai rodo, kad pakartotos tos pačios klaidos. Verslo ryšiai, ekosistema, komanda, strategija liko daugmaž ta pati.
Paprastas_zmogus 2012-04-02 10:21
Kuo toliau, tuo linksmiau Pasirodo programinėje įrangoje kodas visai nesvarbus Taip, vartotojui nerūpi techninė pusė, bet kalba eina apie tai, kad tai yra naujas produktas, sukurtas nuo nulio. Tai nėra pagražintas senas Windows Mobile, ką tu čia bandai juokingais argumentais (tiksliau jų nebuvimu) įrodyti
TomasS 2012-04-02 10:33
Siūlau pasidomėti, kaip kuriami dideli IT produktai/paslaugos. Tada turėtum pamatyti, kokią mažą darbų ir rezultatų dalį sudaro „kodas“. Susirask pagal pagrindines IT metodologijas paruoštus šabloninius projekto planus ir pažiūrėk, kokią dalį juose užima užduotys „develop“, nustebsi.
Paprastas_zmogus 2012-04-02 12:04
Vertimas: "Visiškai nesu susidūręs su tuo, apie ką mes kalbam, bet aš arogantiškai nurodysiu tau eiti pasidomėti apie tai, apie ką aš neišmanau." Tai, ką tu čia kalbi visiškai nekeičia fakto, kad WP7 yra visiškai naujas produktas: naujas interfeisas ir jo valdymo konceptas, nauji develop'inimo įrankiai ir aplinka, naujos programos ir nauja "širdis" po kapotu, nauja parduotuvė, naujos programos sinchronizacijai. Nu aš net kvailai jaučiuosi tau tokius akivaizdžius dalykus aiškindamas. Gal tu geriau neberašinėk, o nueik į parduotuvę ir pats pačiupinėk, kad bent žinotum apie ką čia kalba eina...
TomasS 2012-04-02 12:22
Na va ir išsiaiškinom. Tu kalbi (ir esi teisus) apie paprasto naudotojo (angl. consumer) pusę. Aš gi kalbu apie IT projekto (produkto/paslaugos kūrimo) pusę.
Paprastas_zmogus 2012-04-02 12:32
Aš kalbu apie visumą. Mano replika buvo taikyta į tai, kad tamsta su jokia puse šio produkto nesusipažinęs
Archi_archer 2012-04-02 15:29
Neskaicius čia varymų ir kitų subjektyvių pasisakymų, va mano asmeninė nuomonė, turiu seną telefona HTC 7trophy, tikrai ne technikos stebuklas, turiu neseniai, apie 3 mėnesius, ir man visiškai jo gana. Sakot ekosistema, ekosistema, aš turiu žemėlapius, aš turiu youtube ir man daugiau nereikia nieko, nes aš pirkau telefoną, o ne kažkokį žaislą pasirodyt. OS tikrai patogus, paprastas, neužkliūna man. 8 GB? tik, nu ir kas? ką aš su juo veiksiu, HD filmus ziuresiu? baikit juokus, kam to reikia... Svarbiausia, kad patogu ir patrauklu, o ir HTC kokybė yra labai gera.
Laurynas19 2012-04-02 21:47
.
infoguru 2012-04-02 22:37
Jūs čia galite ginčytis iki numirimo, bet esmė tame, ar gali mobile verslas į WP žiūrėti rimtai kai užimama rinkos dalis vos 1.5-2% ir visai nepanašu kad savaime kiltų aukštyn. Jei kiek ir kyla tai milijardų mestų į marketingą dėka. Ir čia ne iš lempos, o tiesiai iš StartupWeekend Kaunas 2012 pavyzdys: Viena komanda pristatė mobilų žaidimą ir surašė, kad kurs jį ant iOS, Android ir WP (po teisybei jie jį ir kūrė būtent ant WP, bet pristatymo metu sukeitė, nes ir iš mentorių kalbos matėsi kad nieko gero), tai mobile verslo atstovai tiesiai šviesiai pasakė - su WP nesiterliokite ir meskite į šoną iš karto - visiškai neverta vargti, nes tik bereikalingai sugaištas laikas. Android dar dar..... kurkite jį iOS platformai, nes ten yra pinigai ir rinka - t.y. vieta kur ir nori būti programėlių kūrėjai. Na nežinau. Juokingai šiaip skamba kai žmogus perkantis telefoną už 1.4K "gerokai" sutaupo ant 140 Lt. visiškai negalvodamas apie perspektyvas, ekosistemą kuri jam gali būti gyvybiškai reikalinga ir naudinga versle, darbe ir pan. + pridedant didelį modelių pasirinkimą. Bet jei tavo nickas atspindi tavo amžių tai tada viskas OK - paprasčiausiai gyvenimiškos patirties trūkumas. Toks įspūdis, kad smartfonas tau tik tam paprasčiausiai norėjai prieš merginas pasipuikuoti.
Paprastas_zmogus 2012-04-02 22:38
Siaubas, koks nuobodus gyvenimas turėtų būti visada vadovaujantis vien logika ir viską perkant remiantis vien tik sausais skaičiavimais ir parametrų lyginimais...
infoguru 2012-04-02 22:49
Taip, nes smartfonas reikalingas darbui, o darbui reikia maksimalių galimybių. Nes, jei nori tik pažaisti yra PSP ir pan. Kaip ir rašiau - jei nori prieš merginas pasirodyti perki "kietą" mašiną, o jei jos neįperki telieka smartfonu puikuotis.
Paprastas_zmogus 2012-04-03 11:06
Kas nusprendė, kad reikalingas tik darbui? Ir kas nusprendė, kad visiems reikia maksimalių galimybių? Manau kiekvienas turi savo kriterijus. Vieni vaikosi gražių skaičių, kiti ieško mažos kainos, treti nori patogaus valdymo, dar kitiems svarbu kažkokia specifinė funkcija ar programa, o kažkas nori, kad dizainas akį glostytų. Seniai praėjo tie laikai, kad pocket pc/smartfonai buvo skirti tik mandriems verslininkams ir panašiai. Dabar išmanusis gali ir kompoiuterį neretai pakeisti, kai nesi prie jo. Norėjau pasakyti, kad kvaila yra daiktą visada rinktis vien tik pagal kažkokius sausus skaičius ant dėžutės, nes matai taip yra LOGIŠKA... Kas nusprendė, kad rinktis pigiausią daiktą yra "teisingas" kelias? PS. mano komentaras buvo skirtas Laurynui19