Rusija aktyviai bando Indijai įsiūlyti savo modernizuotus tankus T-90S (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2012-04-02 11:03
Tankų gamyboje rusai didžiausią patirtį sukaupę tik kadangi jie labai pigūs kenčia kokybė. Bet kinai jau pademonstravo, kad norint uždirbti reikia gaminti daug šlamšto labai pigiai
Nerkus 2012-04-02 11:12
skaičiau apie T-90, bet taip ir nesupratau, ar tai yra T-72 modernizacija, ar tai naujas tankas. Kaip supratau, kad modernizavus T-72 jis patapo T-90. Jei tai tik T-72 modernizacija, tai 73 metu gamybos tanka naudoti beveik 40 m kažkaip per daug, nors ir modernizuotą.
Arns 2012-04-02 11:51
dauguma technikos perdaroma, tie patys JAV abrams panašaus laiko projektas. Tik po galybės modernizacijų jie smarkiai patobulinami. Reiktu aišku ekspertų (tikrų) klausti kas ir kaip, bet kiek suprantu T-90 nėra tiesioginė modernizacinė forma T-72, pagal pastarajį ne itin vykusį T-80 buvo darytas. T-90 šiek tiek kitoks, nors ištakos ko gero tos pačios. Tad ko gero kai kurių sprendimų išdėstymą ir bus panašūs, nors vizualiai ir pagal kai kuriuos duomenis jų net dydžiai kiek skirtingi, nekalbant apie panaudotas medžiagas. Pagal girdėtus gandus, tik būsimasis T-95 (?) jau turėtu būti visiškai naujas, nuo pat pradžių sukurtas tankas.
Jonas17 2012-04-03 00:14
Rusu ekonomikai labai svarbu prakišt tuos tankus. Kiek girdėjau jie jau kuria naujus tankus, velnias žino už kokias lėšas (bet jei nustotu gamint, tai irgi labai atsilieptų ekonomikai - uždaryti gamyklas brangiai kainuotų). Taigi jie turi parduoti savo gausybę šaltojo karo metu pagamintų tankų modernizacijas, kurios, mano nuomone nevykusios, palyginti su kitais šio laikmečio tankais. Beto, girdėjau, kad abskritai tankų galimybės jau išsemtos, ir jie nebėra efektyvūs šiuolaikiniame mūšio lauke.
krimon 2012-04-03 00:48
T-72 tai yra beveik tas pats kaip T-60 kas liecia isorini vaizda taciau viduje tai dvi skirtingos masinos. 1993 metais rusai modernizavo T-72+T-80BV i T-90 (pakeite visus vidurius). buvo sumontuotos apsaugos nuo raketu drozt, arena bei shtora. Ankstesni tankai (T-80BV, T-72) turejo tik drozt ir shtora. Po indijos susidomejimo T-90 jiem buvo imontuotas ir 1000 hp variklis (pries buvo 800 hp). T-90 turi valdomas raketas su volframo serdim. Neskaitant storo metalo sluoksnio tanka saugo komuletyvines sroves apsauga (nedideli konteineriai sumontuoti ant viso tanko pavirsiaus). Kadangi rusu tankas yra pakankamai lengvas (svoris +- 45 t.) del to yra manevringas ir labai gero pravazumo. Mano galva jis yra kur kas pranasesnis uz a1m1 abrams ir jam lygus nebent fricu leopard, bet ir tai tik kas liecia pleskinimo greiti. Iki T-90 jis nesugebetu (pastebetas) net prisiartinti kadangi saudymo nuotoliai skiriasi beveik per puse. Deje teko girdeti, kad rusu karininkai nori pakeisti T-90 fricu leopard. T-95 arba kitaip rusu naujos kartos tankas turetu pasivaidenti siemet, bet kaip ten bus neaisku. Manau indai nedurni turi jie tu T-90 daug uzsipirke ir tykoja naujos kartos rusu metalinio monstro.
Nerkus 2012-04-03 07:52
M1A1 yra senesnes modifikacijos abramsai, dabar jau M1A2 modifikacija. Na neesme, pareklamuosiu filma apie rusu tankus:) yra sukurtas toks rusu dokumentinis serialas apie rusu tanku evoliucija, jis vadinasi броня росии. linkomanijoj yra. Ten nera jokiu "net analogov v mire" ir pan sukiu, toks labai realistiskas ir daug tech duomenu serialas.
Zergas 2012-04-03 08:33
o kiti ginklu pardavejai neaktyviai siulo indusams kurie taskosi pinigais?ant tiek bulvarine antraste kad net slykstu..
krimon 2012-04-03 09:40
Nerkus sutinku yra toks m1a2 taciau jame nieko labai smarkiai ir nepakeista. kadangi tanko m1a1 svoris buvo labai didelis tai vazinejant po sadamo teritorijas reikejo daznai keisti batukus, o nuo smelio ir dulkiu is rikiuotes iseidavo varikliai. jie isiurbdavo labai daug oro su smeliu ir kitu sh todel gale buvo sumontuoti didesni smelio filtrai ir apsauga nuo skleidziamo karscio. i juos buvo lengva nusitaikyti su silumine raketa. taip pat perdaze kazkokiais nedegiais dazais nes mieste vaikai molotovus kartais numesdavo. Taigi buvo pakeisti iprasti viksrai i viksrus su guminem pagalvelem, perdazyti, uzdeti filtrai nuo smelio ir skleidziamo karscio ir tai yra pagrindiniai pakeitimai. Paprasciausiai jis per sunkus tai pripazino patys amerikonai. Ir taip nepravaziuos per beveik joki tilta ka ten dar uzdesi papildomo. kokius 5 metus atgal buvo atrastas ziaurus bugas del netikslios elektronikos veikimo uzgesinus varikli. kadangi sadamas neturejo tinkamo atsako siom masinom jie sprogdindavo benzovezius kurie gabendavo kura, o kuro sis monstras kimso belekaip daug. del to tanku kolonos paprasciausiai stovedavo uzgesintais varikliais ir mazai galejo pasipriesinti (tankais) tokiu atveju. del to pradejo veliau gabenti kura lektuvais. m1a1 ar m1a2 tanko modernizavimui galas ir amerikieciai daro kazka naujo. nesitikeciau tai pamatyti greitu metu. viename straipsnyje skaiciau, kad jie bus naudojami dar iki 2020 metu.
Nerkus 2012-04-03 10:40
kiek zinau JAV tanku nauju visai nebesiruosia kurti, bo tankas per brangi ir per lengvai pazeidziama technika. jie lyg ir naudos stryker'io baze viskam. Ant jos net abramso boksta galima uzdeti. Viskas bus keiciama i mobilia technika.
Arns 2012-04-03 12:04
manau dar gana ilgą laiką tankas arba sunkioji šarvuotoji technika bus reikalinga. Kai kausis (kas labai nerealu) didelės valstybės, tai mobilioji technika bus pravarti, tačiau kaip matome kad susitikus didelio skirtumo pajėgume, vieni lėnda į partizaninį karą, tokio vien SUV'ais ir lėktuvais priešo neįveiksi. Vis vien ankščiau arba vėliau prireiks įžengti ir įsitvirtinti.
Nerkus 2012-04-03 13:54
cia galima gincytis iki pamelynavimo. Tiesiog kazkur skaiciau, kad JAV naudos tik dabar turimus tankus, o kazko naujo kaip ir nekurs. O kaip is tikro bus zino tik jie patys. Pries partizanus tankas irgi nelabai pagelbes. O JAV tankus kurti yra sunku, nes jie patys nezino kur kariaus, o universalaus (kad tiktu visom klimato salygom) sukurti sudetinga. pvz Izraelis sukure merkava grynai savo poreikiams ir savo klimatinem salygom: tankas sunkus, gerai apsaugotas ir siauri viksrai. Toks tankas Lietuvoj prasmegtu i zeme turbut tik nulipes nuo kelio.
neblogenso 2012-04-06 15:08
Kiek machiau youtubei, rusai skundesi, kad tankas t 95 seniai sukurtas, bet del prasto finansavimo nebuvo realizuotas. To meto techniai sprendimai jau pasene. O pratotipas ,,black eagle" taipogi nebuvo realizuotas, modernizuotas t 90 turi bene visus konstrukcinius pranashumus. Tankas yra reikalingas daiktas, oro dengiamoj laukymei jis nepamainomai gali ishrukyt technika ar priesho pestininkus.