Aštuonmetis, pasitelkęs planšetinį kompiuterį, atskleidė 100 nusikaltimų (Video)  (5)

Funkcija „Find My iPhone“, kurią korporacija Apple įdiegė į savo „iOS“ įrenginius, gali tapti labai naudinga, kai mobilus įrenginys pametamas arba dar blogiau – pavagiamas. Aštuonmetis Landon Crabtree ja pasinaudojo, kai vagis įsilaužė į jo tėvų namus ir pavogė daug įvairių daiktų, tarp kurių buvo ir šeimos planšetinis kompiuteris „iPad.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Find My iPhone“ funkcija leidžia pagal GPS navigacijos duomenis surasti savo išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį, nusiųsti į jį pranešimą, pagroti melodiją, o taip pat uždrausti prieigą ar ištrinti duomenis. Šia funkcija pavyko pasiekti daug daugiau, nei vaikas tikėjosi. Pagal GPS geolokacinius duomenis Landon Crabtree atsekė pavogtą planšetinį kompiuterį iki viešbučio, kur vagis slėpė pavogtus daiktus. Ten policija, pasinaudojusi pateikta informacija, aptiko galybę įvairių daiktų – maždaug 100 vagysčių grobį. Surastų daiktų vertė yra apie 350 tūkst. JAV dolerių.

Galima tik įsivaizduoti, kaip džiaugėsi aštuonmetis vaikas, supratęs, jog padėjo atskleisti maždaug šimtą vagysčių ir susigrąžinti ne tik savo šeimos daiktus (tarp jų ir padėjusį susekti vagį iPadą), bet ir turtą, pagrobtą iš kitų Tenesio valstijoje gyvenančių žmonių. Vaizdo interviu su Landon Crabtree ir jo tėvais publikuotas portale MSNBC, jį galima peržiūrėti žemiau:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: