„Nikkei“: „Sony“ atleidžia 10 tūkst. darbuotojų  (0)

„Sony“ korporacija atleidžia 10 tūkst. darbuotojų – maždaug 6 proc. visos savo pasaulinės darbo jėgos, praneša „Reuters“. Kai kurie rinkos specialistai jau dabar spekuliuoja, jog kompanijai gali grėsti bankrotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nikkei“ laikraštis apie darbo vietų mažinimą pranešė pirmadienį. Kompanijos generalinis direktorius Kazuo Hirai yra priverstas atleisti darbuotojų, nes Japonijos elektronikos gamintoja jau ketverius metus neatneša pelno.

„Sony“ ne vienintelė kompanija Japonijoje mažinanti samdinių skaičių. NEC, „Sumco“ ir „Daiwa Securities“ – tik kelios iš daugelio bandančių apkarpyti savo išlaidas tam, kad atgaivintų verslą.

Kompanija, kuri prognozuoja šiais ką tik pasibaigusiais fiskaliniais metais 2,7 mlrd. JAV dolerių nuostolius, teigė reorganizuosianti savo įmonę. K. Hirai toliau tiesiogiai valdys nesėkmingą „Sony“ televizijos verslą. K. Hirai tolimesnius įmonės planus atskleis ketvirtadienį.

Pasak „Nikkei“, pusė darbuotojų bus atleista dėl įmonės chemikalų ir LCD gamybos padalinių sujungimo. „Sony“ dar 2008 metų gruodį atleido 16 tūkst. darbuotojų po to, kai pasaulinė finansinė krizė sumažino elektroninių produktų paklausą. Praeitų metų kovo gale „Sony“ turėjo 168,2 tūkst. darbuotojų. „Nikkei“ teigė nežinantys, kiek darbuotojų bus atleista Japonijoje, o kiek užsienyje.

„Sony“ taip pat gali paprašyti savo septynių vykdančiųjų direktorių, kurie ėjo savo pareigas fiskaliniais metais iki kovo pabaigos, grąžinti savo premijas, teigia „Nikkei“ necituodami savo šaltinių.

Paskelbus apie „Sony“ planus atleisti 10 tūkst. darbuotojų, pasigirdo prieštaringų pranešimų. Pasak „Elta“, „Sony“ atstovai BBC pranešė, kad jie neketina ateinančiais metais sumažinti 10 tūkst. darbo vietų. Tuo tarpu „Wall Street Journal“ teigia, kad „Sony“ 10 tūkst. darbuotojų atleis ne per vienerius, bet per dvejus metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: