„BlackBerry OS 7“ platforma pripažinta pačia saugiausia  (0)

Niekam ne paslaptis, jog šiuo metu kanadiečių kompanija „Research in Motion“ (RIM) turi finansinių sunkumų. Be to, daug kompanijų ir valstybinių institucijų, kurios visuomet būdavo lojalios išmaniesiems telefonams „BlackBerry“, ima po truputį atsisakinėti RIM teikiamų paslaugų. Nepaisant to, kompanija aktyviai kovoja, siekdama didinti savo gaminių prestižą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia nelinksma „BlackBerry“ gamintojui situacija vis tik nepamaišė kompanijos „Trend Micro“ analitikams atlikti visų išmaniuosiuose telefonuose naudojamų operacinių sistemų monitoringą. Tyrimas parodė, jog platforma „BlackBerry OS 7“ yra pati saugiausia ir visų tyrime dalyvavusių OS.

„Trend Micro“ ekspertai operacines sistemas palygino, pasinaudodami iš karto keliais kriterijais: integruota saugumo sistema, ugniasienės buvimas, vartotojo informacijos apsauga, autentifikacijos technologijų ir programų palaikymas, duomenų pašalinimas ir t. t. Pranešama, jog vidutinis „BlackBerry OS 7“ balas sudarė 2,89. Antroje vietoje atsidūrė mobili operacinė sistema „iOS 5.0“ (1.70 balo). „Bronza“ atiteko „Microsoft Windows Phone 7.5“ (1,61 balo). Ketvirtoje vietoje pasiliko platforma „Android 2.3“ (1,37 balo).

Nežiūrint į tai, jog „BlackBerry“ telefonuose naudojama operacinė sistema yra pati saugiausia, vis tik RIM išmaniųjų telefonų populiarumas krenta, todėl kompanijos vadovybė jau kalba apie kardinalias priemones, siekiant susigrąžinti savo buvusį populiarumą. Tik ar tai pavyks pasiekti be naujų produktų, čia jau kitas klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: