Lietuvoje elektroninis sportas merdi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Thorn 2012-04-20 11:51
1952 m. amerikiečių tyrėjas Džeimsas Olksas rado smegenyse malonumų centrą. Jis yra galinėje hipotolamuso dalyje. Eksperimentinei žiurkei į šį centrą buvo įvesti elektrodai. Kad stimuliuoti malonumą, žiurkei reikia minti specialiai įrengtą pedalą. Žiurkė jį užmina vieną kartą, antrą, ir staiga ji pradeda mušti per pedalą be perstojo. Pasirodo, kai kurie gyvūnai taip įsijautė į tokį savęs dirginimą, kad atsisakė maitintis, ir ne todėl, kad jie neturėjo apetito, o todėl, kad jiems tai tapo nebesvarbu. To pasėkoje kai kurie iš jų tiesiog žūdavo iš bado ir fizinio išsekimo. (Is http://www.sveikata.info/alkoholinis-ek ... tas-faktai) Nu kuom ne musu geimeriai? Juk "kiekvienas gyvena savo gyvenimą", "čia jo pasirinkimas", "kas per bjauri LT mada nurodinėti savo prioritetus bei gyvenimo stylių" ir tai geriau, nei daryti nusikaltimus.
blizzard 2012-04-20 11:54
Šitoj vietoj reiėktų nubrėšt aiškiai ribą apie kokio lygio geimerius mes čia diskutuojam, nes tokį palyginimą ir ekspermentą galima būtų pritaikyti ir tiems degradams kurie nuo 5 ryto prie parduotuvės laukia kol galės alaus butelį nusipirkt šio ekspermentas kalba apie malonumus bendrai ne vien apie geimerius lyginant pagal šį ekspermentą du žmones vienam malonumą sukelia žaidimas kompiuteriu, kitam vaikščiojimas miške, kuo jie vienas nuo kito skiriasi? abu stimuliuoja savo malonumu centrą.
Thorn 2012-04-20 12:20
Esme ne malonumas, o gyvenimas. Remiantis kai kuriu cia issakytais argumentais, kuom toks ziurkes gyvenimas blogas? Tai jos pasirinkimas ir tai - ne nusikaltelio gyvenimas. Ir paaiskink ziurkei, kad taip negalima? Esam zmones, o zmones silpni, norisi kartais ir pasilepinti. Bet kur riba? Mano nuomone, sedejimas po 4 val. kasdien prie zaidimu - tai ziurkes, be prasmes tik savo malonumui spaudinejancios pedala, elgsena. O gal malonumas ir yra gyvenimo prasme?
blizzard 2012-04-20 12:35
Dabar giliau pagalvojus, turbūt taip ir yra darbą renkiesi tą kusi tau patinka, automobilį tą kuris tau patinka, pomėgius tuos kurie tau patinka, gyveni taip kaip tau patinka tokia ta ir prasmė.
situ 2012-04-20 13:09
Windas 2012-04-20 13:52
bet ziuriu rimtai kvailiu pilna cia.. vel kishate degradavusius zmones ir normalius... atleisk "Paprastas_zmogus" bet vel prikisiu tave ir "situ"... NEKISHKITE DEGRADAVIMO!!!! Kava irgi savotishkas narkotikas, dauguma net mirsta nuo to.. bet geria visas pasaulis ir tai norma? Kodel? Kalbam apie zmones kurie yra isijungia i socialini gyvenima.. dirba, ishlaiko seimas, turi draugu. Bet megsta ir pliekti zaidimus.. kas cia blogo.. ar jus DURNI (sry moderatoriai) ar seip NEDASHUNTA kad jus kalbat apei degradus o ne normalius zmones? Ash sakau noreciau realiai palyginti kuris cia ish jusu sedinciu ir pezanciu priesh game.. ka jus gyvenime pasiekias ka ash.. ir ziuresim tada kas geriau geiminti ar ne... o tai jau matau 1 mentaliteto suzalotas savo sindroma platina.. ir 100 prie to prisijungia... Jei jums taip atrodo kad geimeriai tik skatina malonumus ir atsisako kitko tai pradekime lyginti zmones ir kur pasaulio pinigai vaixto... LB dideli pinigai juda per game'u kurimo kompanijas o apie 90% developeriu ir dirbanciu tose imone tikrai zaidzia kompiuterinius zaidimus. Tai kas cia kvailio vietoje ar tas kuris zaidzia ir dar bizni ish to daro ar tas kur Kasose dirba ir aiskina kad reik judeti, bendrauti kuo daugiau ir t.t.
sielinas 2012-04-20 13:59
Tai ne tavo reikalas.
situ 2012-04-20 14:21
Jeigu tau žmonės su didesniais siekiais gyvenime yra mentaliteto sužaloti, tai mažai naudos iš diskusijos su tavimi. Jau seniai galėjai suprasti, kad kalba ne apie tave. Pats imi savo pavyzdį ir įsivaizduoji, kad visi gameriai tokie kaip tu. Tu laiku susitvarkei gyvenimą - puiku, tą patį padarys gal devyni iš dešimties gamerių, tik vienas tai padarys 16, kitas 20, trečias 25, ketvirtas gal 40 ar dar vėliau ir gailėsis pusės niekais praleisto gyvenimo.
Windas 2012-04-20 14:27
situ, o kas kalba apie naujausius postus.. seni postai irgi skaitosi.. tad zmogus kuris nesugeba save pastatyti gyvenime i vieta ashlaikau degradavusiu.. tai ir vel sakau nekishkite degradavusiu.
situ 2012-04-20 15:11
Būtent, čia kiekvieno asmeninis reikalas.
Paprastas_zmogus 2012-04-20 16:04
Kažkam problemos (rimtos) su skaitymu. Niekas čia nekalba apie žmones, kurie turi saiką. Čia kalba eina apie "nolifer'ius", kurie prie žaidimų sėdi N valandų ir to saiko visai neturi. Taigi visas šitas tavo komentaras yra tik tuščias, nerišlus nusišnekėjimas ir viena didelė gramatinė klaida PS. labai prajuokino teiginys, kad dauguma vartojančių kavą miršta :D:D
situ 2012-04-20 16:20
Man praslydo pro akis, užskaitau Kava sukelia nedidelę priklausomybę, bet turi labai daug teigiamų savybių ir tik nedaug neigiamų geresnis pavyzdys būtų cukrus - taip pat sukelia priklausomybę, bet vartoti norma, nors naudos iš jo labai mažai. Niekas gi nesako, kad geiminimas yra blogiausias dalykas pasaulyje, ar vienintelis blogas dalykas. Palyginimai čia turi mažai reikšmės. Tema apie geiminimą - šnekam apie žaidimus, bus tema apie kavą- šnekėsim apie kavą.
Arthuras 2012-04-20 17:44
Čia lygiai tas pats kas ginčytis su nesusivokusiu alkoholiku, narkomanu, rūkoriumi ir pan. Jie aiškina, kad niekas neturi teisės kištis. Paskutinį kartą kartoju - besaikė bet kokia veikla yra ilgainiui žalinga. O tuo labiau tokia veikla, kaip žaidimai, kurie naudos išvis neatneša, tik atitraukia nuo realaus gyvenimo. Patys žaidimai nėra blogis, blogai tada, kai nebejaučiama saiko. P.S. kai pritrūksta argumentų, tai ir kava žudo...
blizzard 2012-04-20 18:58
Na duguma mirusių žmonių yra gėrę kavos todėl prie to galit nesikabint lygiai pagal tokius pat palyginimus ir sudarytus stereotipus jūs lyginat geimerius prie degradų Reikia pradėt nuo to kiek realiai tokių yra iš visų žaidžiančiųjų. Iš jūsų postų prisikaičiau įvairiausių nuomonių, vieniems noliferiai "praktiškai" visi kurie kompiuteryje turi kokį nors kitą žaidimą apart solitairis, kitiems tai žmonės kurie per dieną prie komopiuterio pražaidžia 4h ir t.t. Beje noliferis yra žodis skirtas apibudinti žmogų kurie įnikęs į kompiuterinį pasaulį, ir šis žodis reiškia kažkokią pašaipą, o ne diagnozę. Man įdomu ar yra žodis žmogui kuris įnikęs į jį dominančią veiklą? Tai lygiai tas pats. Jūsų komentaruose įskaitau iš stereotipų susidarytos nuomonės prikišimą kaip diagnozę "jis noliferis, ant laužo tokius, neturi tokie gyvenimo.." vienintelis pagrindas tokiems jūsų argumentams "jis noliferis" jis praleidžia visą dieną prie kompiuterio žaisdamas, na ir kas? tokie argumentai kaip socialumo trūkumas ar sveikatos problemos yra tik šiaudas kurio griebiatės bandydami apgint susidariusį stereotipą. Straipsnyje akivaizdžiai bandoma sulyginti kompiuterinius žaidimus su sportu, tačiau jūsų tai netenkina ir vien dėl to kad tokia yra sudaryta visuomenės nuomonė, kažin ar surasit kitą argumentą šiam mano teiginiui (na ir kas kad jie sportuoja ne stadione, esmė yra varžybose ir savo jėgų demonstravime, leiskit primint kad tai nuo seno buvo sporto varžybų tikslas). Noriu akcentuoti tai jog noliferis nuo darboholiko, fotofanatiko, lenktynininko ar sportininko kurie lygiai tiek pat laiko praleidžia savo pomėgiams nesiskiria praktiškai niekuo išskyrus jūsų sudarytu stereotipu kuris dabar tapo labai madingas.
O24U 2012-04-20 19:12
Gerai pamenu laikus, kai apskritai sėdėti prie kompiuterio daug, veikiant bet ką buvo nolife'inimu laikoma. Dabar kažkaip išsivystė ir tas kompas taip visiem įaugęs, kad tik žaidžiantys pastoviai yra nolfe'eriai. Socialiniai tinklai, youtube'ai ir pan. padarė savo, kai į juos įniko "life'riai".
situ 2012-04-20 19:50
blizzard, labai akcentuoji stereotipus, kurie man visiškai nerūpi ir kurių aš neturiu. Kaip paprastas_žmogus minėjo, taip ir aš galiu pasakyti, kad mano požiūris sudarytas is savos patirties. Žinau tą jausmą, kai žaidimas vienintelis rūpintis dalykas, kai neįdomi kitų nuomonė, nes aš žinau, kas man geriau. Taip pat iš pažįstamų rato matau, kurie aiškūs 'noliferiai', ir kurie tik neturėdami ką veikti įsijungia žaidimą. Kokia visuomenės nuomonė man visai vienodai, turiu savo nuomonę, nes tokių žmonių pilna aplink. Tikrai nereikia sakyti, kad tik vienetai pamišę dėl geiminimo. MMORPG žaidimai greičiausiai aiškūs lyderiai tokio poveikio.
blizzard 2012-04-20 20:52
Mano požiūris irgi sudarytas iš mano patirties, todėl ir neteigiu kas gerai o kas blogai, nes tai tik mano asmeninė patirtis ir už kitus aš atsakyti negaliu, nurodinėti kitiems ką jie blogai daro ar kaip jie blogai gyvena ne mano jėgoms. Mes vėl nesutariam ką tu laikai tuo baisiuoju noliferiu kuris negali atsiplėšti nuo kompiuterio, žmonės kurie MMORPG žaidimus žaidžia 10h+ per dieną tikrai sudaro mažiau nei pusę visų žaidžiančiųjų, jeigu noliferis pagal tavo skalę yra žmogus žaidžiantis 4h ir mažiau per dieną, tada reikia taip ir sakyti. Iš savo dienų kuomet žaidžiau MMORPG žaidimus neatsimenu nei vieno beprotiško noliferio. Visi žaidžiantys buvo gana tvarkingi žmonės kurių amžius svyravo nuo 14 iki 45 metų. Paaugliai žaidė todėl kad daugiau neturėjo ką užsiimti, dauguma vyresnių žmonių žaidė todėl kad jų darbo vieta buvo prie kompiuterio ekrano ir laisvu metu tiesiog nebuvo ką veikti. Nebuvo nei vieno kuris sėdėtų prie kompiuterio 24/7 neturėtų darbo ar pajamų. Tie mistiniai noliferiai apie kuriuos tiek daug jūs kalbat tėra paprasti paaugliai kurie daugiau be to neturi ką daryti. Tas įvaizdis apie 27 metų jaunuolį kuris gyvena pas tėvus ir fraginasi CS yra niekas kitas kaip mistika, žinoma gal tokių ir pasitaiko, bet geriau siūlau atkreipti dėmesį į kiek realesnias problemas. Apie stereotipus kalbu todėl kad panašu jog noliferiai jums maišo kaip tie "gėjai" kai kuriems homofobams. Jie yra, jie visur, jų daug, jie kitokie, jie gėjai, o užkliūna jie todėl kad užkliūna daugumai, o jeigu neužklius man tai dauguma galvos kad aš irgi gėjus... kaip baisu.. Grįžtant prie asmeninio požiūrio, čia mes ir skiriamės, aš nesistengiu įrodyti kaip blogai yra kompiuteriniai žaidimai apskritai kiekvienam juos žaidžiančiam žmogui, pateikdamas aiškius atsakymus kodėl taip manau, pagrindinis iš jų "ne mano reikalas kaip kiti gyvena" "hobis ar kažkokia veikla yra vienoda nesvarbu kokia ji yra, tol kol žmogui teikia pasitenkinimo jausmą" "kiekvienas priklausomai nuo aplinkos ir kitų kriterijų renkasi sau patinkančią veiklą". Netgi išdėsčiau kodėl manau jog atsiranda noliferei, taipogi iš savo patirties, nes pats žaidžiau su kompiuteriu būtent dėl tokių dalykų kaip: neturėjimas aplink žmonių su tokiais pat pomėgiais kaip mano, skurdžia aplinka kurioje gyvenau. Tuo tarpu jūs, nesigilinat į kiekvieno to "noliferio" situaciją, o įvardinat juos kaip kažkokią grupę žmonių "užkrėstųjų" pripaišydami kažkokią diagnozę (stereotipą) - noliferis. Perskaičiau jūsų komentarus, bet apart jūsų asmeninio suvokimo (kuris yra velniškai subjektyvus) nerandu nieko kas galėtų pagrįsti tą jūsų nuomonę kodėl jūs manote kad tai blogai, aišku galima būtų sugalvot tam tikrų kozėrių, pvz sveikatos problemos, išsekimas, sutrinkantys komunikavimo įgūdžiai, bet daugumą tokių išvardintų dalykų galima pripaišyti ir kitiems pomėgiams. Tą ir noriu pasakyti, kad kiekvienas turit asmeninę nuomonė, kai kurių iš jūsų ta nuomonė pernelyg supanašėjusi, jūs neturit rimtų argumentų tai nuomoniai apginti (ar aš juos praleidau), žinoma savo nuomonei rimtų argumentų neturiu ir aš, tačiau priešingai nei jūs, neskubu teisti tų prieš kuriuos neturiu svarių įrodymų.
Rukis 2012-04-20 21:24
Tuščios kalbos. Tiems kam kažkodėl kliūva noliferiai, tai jiems ir toliau jie klius. Na o noliferiams ir toliau bus dzin tokių nuomonė. Tad gal geriau nekreipkit vieni į kitus dėmesio ir nustokit įžeidinėt kitaip mąstančius?
Arthuras 2012-04-20 21:46
Kas čia ką įžeidinėja?(parodyk) Tiesiog konstatuojam faktą, kad bežaidžiantys po 4h ir daugiau per dieną yra priklausomi nuo žaidimų, o tai yra blogai. Viskas.
Kirtiklis 2012-04-21 10:44
O TV žiūrėjimas vakare pradedant 18.45 (žinios) ir baigiant apie 00.00 ar dar ilgiau po gerų filmų. Susidaro apie 5 valandas, o jei ryte dar žiūrėjai (savaitgalis) tai ir visos 8 valandos. Tai ką žmogus yra jau TV noliferis? Ir tokių ne po kelis procentus bet beveik visi skaičiuojant iki 90+ metų. Tai kaip čia gaunasi : a.Tv žiūri kas vakarą - 5h - normalu, viskas "ok", nekreipiama dėmesio. b.Žmogus žaidžia žaidimą 5h - jau degradas, ligonis, be socialinių įgūdžių, priklausomas ir visoks kitoks blogis. Tada gerbiamas "Arthuras" gali paaiškinti kuo jie skiriasi? Ir kodėl TV žiūrėjimas norma, o PC jau ne? Tai kas per dvigubi standartai?