I. Laursas: gyvenimas Lietuvoje – labai aukšto lygio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hostgator 2012-04-19 15:05
"Visada sakydavau, kad jeigu nori kažką padaryti gerai, tai visuomet turi daryti kažką vieną. Niekada netikėjau, kad vienu metu galima daryti ir tą, ir aną, ir trečią, nes tuomet neišvengiamai nieko nepadarai. Šiuo metu koncentruojuosi į „GetJar“, bet Tikrai yra daug įdomių ir gabių žmonių kolektyvų, bet šiuo metu neinvestuosiu." Pasleptoji prasme, kad Getjar ilgai nebetrauks.
01 2012-04-19 15:33
jau drąsiai ponaitis Ilja galėtų atidaryti kokį būrimo - ateities pranašavimo saloną, dar geriau internetini portalą arba visiems išmaniesiems žaislams skirta aplikaciją - arba visais kanalais siūlyti paslaugą tiems kam labai rūpi spėti kas gi bus rytoij. Manau sekmė būtų garantuota, nes tokiu kurie turi laiko tokioms nesamonėms užuot užsiimtų rimta veikla žiūriu netruksta. Orakulas atsirado:))))
Rukis 2012-04-19 15:37
O ką jūs, ponas, sukūrėt? Su kokiu projektu sudrebinot rinką, nors ir vietinę ar būtent tos srities? Kažkodėl abejoju ar apskritai jūs kažką kuriat, nes kuriantis žmogus tokių niekingų nesąmonių nerašytų. Tad geriau patylėtum.
jur 2012-04-19 15:44
"Ponaitis Ilja" sukasi toje rinkoje jau daugeli metu, o jo pasiekimai tikrai nera menki. Jis puikiai supranta zaidimo taisykles, todel nematau kodel negaletu paviesinti savo asmeniniu prognoziu. O ka toks trolis kaip tu cia veikia?
cluendo 2012-04-19 16:46
Antraste tai super Na ir aukstas lygis Lietuvoje, jei visi bega is ten Ziurint su kuo jis lygina, jei su rusija tai gal ir teisybe sako
haloo44 2012-04-19 16:49
cluendo ar tu skaityt nemoki? ne su rusija lygina, o su londonu
Arsen 2012-04-19 16:55
Va dar vienas daug pasiekęs: http://www.youtube.com/watch?v=yw6p85NWc_8 . Tačiau nemanau, kad daug kas norėtų čia kas trečia straipsnį apie jį skaityti. Taip kad nors Laursas ir pasiekė daug, jau darosi kiek nuobodžios tos jo pranašystės.
cluendo 2012-04-19 17:12
Tingejau skaityti net. Bet va perskaiciau - sudomino ka jis nori palyginti su londonu. Bachuras ryskiai neaiskiais sumetimais lygina lietuva ir londone. Visu pirma, net nera ka ir lyginti. Taip, i darba gal ir tenka pavazineti su metro bet cia tik vienas aspektas. Budamas tokiose valstybe kaip Londonas, amerika ar kt. tu esi informacijos centre. Visa tai kas nauja(isradimai, info, tyrimai ir t.t.) tu gauni pirmiausias. Dirbi darba uz kuri gauni atlygi toki nuo kurio nori dar daugiau dirbi. Atmosfera - zmones ir kt. daug malonesni. Net ir patys Lietuviai gyvenantys uzsienyje yra daug malonesni, silti zmones.(nekalbu apie atvykelius is afganistano ar is kitu neissivysciusiu valstybiu - jiems dar reikia gerokai papluseti kad perprastu ta vakaru pasauli). Tuo labiau UK, kaip ir amerika ar kitos labai smarkiai issivysciusios valstybes yra pasaulio mokslo centrai. Imant galimybemis versla tureti - UK ir kitur ZYMIAI lengviau tai padaryti - reikia tik idejos ir galvos(na ir pradiniu pinigu ). Svietimo sistema taip pat LABAI auksto lygio. Pats mokiausi ir galiu palyginti su lietuva. Cia palieciau tik kelias sferas - bet argi ne akivaizdu kad kolkas UZSIENYJE geriau nei Lietuvoje? As neniekinu Lietuvos - toli grazu. Bet jus paziurekit i musu valdzia. Ji tiesiog "siurbia" pasilikusius arba "privercia" juos "zaisti" taip kaip JIE nori. Man tai taip nepriimtina, nezinau kaip jums.
Gass 2012-04-19 17:44
Aš maniau kad čia išprususi publika renkasi, bet net straipsnio nepaskaitę puola kritikuoti. Ilja labai aiškiai pasakė kriterijus, kuriais jis vadovaudamasis įvertina Lietuvos gyvenimo kokybę. Jis nevertino pajamų, investicinės aplinkos ir pan. Apie verslo galimybes kai kalbam, tai visų pirma atskirkim verslo galimybes globalaus pasaulio prasme ir verslo galimybes vidaus rinkoje. Vidaus rinkoje taip, galimybės silpnos, nes mūsų tik 3 mlm., kai tuo tarpu pačiame Londone 8 mln, tai ką mes lyginam? O globalaus verslo prasme tai Lietuva turi savo stiprybių ir silpnybių, tik klausimas kiek tų lietuvių apskritai mąsto apie globalų verslą? Manau dauguma tiesiog būtų idealiai patenkinti, jei įsidarbintų kokioj Vilniaus senamiesčio kepyklėlėj už 8000 Lt mėnesinį atlyginimą. Be to, nemažai lietuvių pamėgo žodžių junginį "valdžia siurbia". Tokiems žmonėms siūlau nuvažiuoti į socialistines valstybes kaip Belgija, Vokietija ar Norvegija ir pasitikslinti žodžio "siurbia" sąvoką. Ir nepulkit man kaip pavyzdžio rodyti Ameriką - mes neturime galimybės spausdintis litų tiek kiek mums reikia, jeigu apskritai aišku yra suvokimas ką tai duoda...
shru 2012-04-19 18:05
Turint pinigų visur gyvenimas labai aukšto lygio. O kad lietuvoje gyvenant geriausia dirbt užsieniui irgi nieko naujo
SG 2012-04-19 18:14
Na straipsnio pavadinimas, švelniai tariant, skamba kaip pasityčiojimas.
sigun 2012-04-19 19:15
Labai teisingai pasakyta. Visi svajoja apie nesudėtingą, be didelės atsakomybės darbą nuo 9 iki 18, už kurį mokėtų didelę algą, kažkodėl negalvodami, jog tą algą visų pirma reikia užsidirbti. O jei kam atrodo, kad viską veža ant savo kupros ir tik turtus vadovui krauna už minimumą, tai nesuprantu ko toks žmogus sėdi - pats tegu įkuria savo verslą. Nes jei tikrai taip jau viską veža, tai ir puikiausiai žino visas subtilybes ir galės tvarkytis ne blogiau nei buvęs vadovas ir tuomet tie turtai keliaus jam. Ale čia jau darbo reik įdėt, išauga rizika, atsakomybė. Žymiai paprasčiau verkt komentaruose, jog niekas didelės algos nemoka ir kaip toje Lietuvoje viskas blogai.
šakės 2012-04-19 21:00
Užsukęs į komentarus buvau maloniai nustebintas - tikėjausi, kad visi pradės kišti atlyginimus ir skųstis kaip pas mus blogai (britai pokalbį pradeda apie orą, lietuviai - apie prastą gyvenimą Lietuvoje; tokios etiketo taisyklės mat), bet štai 01 liko nepatenkintas ne atlyginimais ir Lietuva, o ateities pranašystėm. Sakyčiau tai jau šviesa tunelio gale
cluendo 2012-04-19 21:43
, Ispruses tik jus cia esate, ta jau matom Kokia gali buti kalba apie rinka GLOBALIA kai Lietuvoje mat verslinykai masto taip kaip gyventu praeityje dar? O nesnekant apie salygas tam verslui ir isvis supratima zodzio "verslas". Isvis, as kaip minejau ta kokybe valstybeje turi susideti is daugelio aspektu. Turint omenyje, kad Lietuvoje valdzia yra absurdisko lygio, neaisku ka jie veikia ir kam jie veikia. Tikri Lietuviai savo valstybes taip neskurdintu, tiek galiu pasakyti Dar vienas idomus dalykas. Daugumas Lietuviu uzsienyje ZYMIAI lengviau isvysto versla ir ideju turi ir galimybes turi ir galu gale NORI ta versla kurti, kad nauda butu ne tik sau bet ir kitiems. Tuo tarpu Lietuvoje man verslas suduku kvepia Verslas verslui nelygus.
Analog 2012-04-19 22:02
Nesuprantu, kodėl po protingų žmonių straipsniais visada išlenda delfio verksniai?
Zergas 2012-04-19 23:09
nakrylsia jo bizniukas,akcininkai pasake jam viso gero grazioj formoj tai jis lietuvoj pr kompanija pradejo.seip aisku respect jam uz iniciatyvas,bet tas perdetas pozityvas atrodo keistokai.
zamzungas 2012-04-19 23:27
Ko jus visi visada žiūrit kaip viskas pas turtingiausius, mes gyvename žemėje tai ir lyginkimės su bendru mūsų pasaulio lygių ir suvoksime, kad esame tarp mažumos labai turtingų pasaulio gyventojų, turinčiu būstus su visomis pagrindinėmis komunikacijomis ir galintis dirbti 8 valandų darbo dieną, gauti socialines garantijos ir po velnių visi čia sėdintis kasdien turi laiko ir galimybę sėdėti prie interneto ir burnoti kaip blogai, kai tuo atvejo, vos ne puse žemės gyventojų tuo pat metu bijo pagalvoti kas bus rytoj, o apie šviesią ateitį net nedrįsta svajoti, nes gyvena aplinkoje be jokių soc. garantijų, savo varginguose būstuose kuriuose nėra nei vandens, nei elektros, kasdien jie turi dirbti puse paros, kad uždirbtu ant kąsnio duonos gamindami visokius niekučius be kurių čia pas mus niekas neįsivaizduoja gyvenimo, arba kruvinais pirštais badydami iš savo skurdžios žemės ką nors ištraukti, ką už grašius parduotų mums ir ką mes be gailesčio panaudosim ir išmesim kaip eilinę šiukšlę.
cluendo 2012-04-19 23:31
Hey, Delfio neskaitau, man ten bulvaras
nofuture 2012-04-19 23:49
Ko tu taip dievini ta Londona? Matyt ne per seniausiai jame esi? Ne taip jau viskas ten rozemis klota. Cityje gerokai per didelis tempas ir nuzmogejimas. Miestas paprasciausiai per didelis, kad palaikytum rysius su draugais gyvenanciais kitame miesto gale ar net kitame rajone. Babkes tapa nebe taip svarbu, net labai geros babkes. Bet kokiu atveju, tu vis tiek ten tarp svetimu, britai taves taip lengvai neisileidzia, ypac aukstesniuose sluoksniuose. Aisku smagu, kad yra neblogi bendruomenes segmentai, tarki Sicio klubas, kuriame nemazai "aukstesnes kokybes" zmoniu, kelios religines bendruomenes, kuriose, sklinda gandai, jautiesi kaip seimos aplinkoje. Bet vis tiek LT gyvenimo kokybe labai labai gera. Prasisukti cia net savotiskai lengviau, jei moki suktis. Su verslu irgi viskas OK, jei nori padarai, daznai ir konkurencija ne tokia agresyvi kaip UK, tik rinka mazesne... bet verslas dabar globalus. Informacija tave internetu pasiekia taip pat greitai, jei ne greiciau (kas pirmauja interneto greiciais?). O gamta, paprastesnis gyvenimo tempas --> mazesnis stresas, maziau tarsos, draugai ir gimines arciau (net esantys Klaipedoje ir Vilniuje yra beveik arciau nei Vemblyje ir Croyone). Ir visuomet esi tarp savu, o tai ilgainiui tampa svarbu.
Tuxedo cat 2012-04-20 01:30
O taip, tikrai... Nebent tai tavo pažįstami, draugai ir t.t. Kiek draugas pasakojo, tai stengiasi privengti daugumos tautiečių, esančių tenais.