Tyrimas: 41 proc. išmaniųjų telefonų savininkų tik skambina ir rašo žinutes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2012-04-20 08:38
Kitaip ir negali būti. O dar gi prieš kokį mėnesį po kitu straipsniu kai kas labai įnirtingai bandė "įrodyti", kad tuos telefonus ne dėl mados perka žmonės.
Tomsonas1 2012-04-20 08:47
Na čia viskas nuo skaičiavimo metodikos priklauso ir nuo to ką "Smartu" vadini. Jeigu tokius negudrius išmaniuosius kaip Nokia E51 ar Nokia E66 su Sumbian trauki į statistiką, tai pas mane patį 50% naudojama tik žinutėms. Ir klausimas ar jie WIFI naudojančius vartotojus, tuos kurie neturi pasijungę mobilaus interneto taip pat traktuoja kaip nenaudojančius kitų paslaugų.
Shinigami 2012-04-20 09:04
Aš savo telefoną naudoju daug kam, GPS, internetas, žaidimai, troleibusu tvarkaraščiai ir panašiai. Išskyrus skambinimą ir sms siuntimą Jei kam reikia tai paskambina ar atsiunčia sms patys. Ir viska darau per wifi, nes operatorių internetas per daug brangus. Melas, jie nori parodyti kaip už išleistus pinigus vartotojas gali išleisti dar daugiau pinigų naudodamas jų internetą.
vvv2 2012-04-20 09:08
Išvados: a) būtina mažinti mobiliojo interneto paslaugų kainas bei didinti greitį.. b) būtina plėsti paslaugų ratą prieinama mobiliuoju internetu.. c) nustoti durninti lietuvius, kai pats durnas..
- 2012-04-20 09:11
O tai ko tikėtis, kai už kažkokią pinigų sumą gauni ten x šimtų minučių pokalbių, ir NULĮ megabaitų. 1 MB kaina - 0.90 Lt. Tik beprotiškai turtingas naudotųsi internetu mobilkoje. Aišku, jei turi Pildyką, ar Ežį, akcijinį planą, tai tada taip, internetas, tos mandresnės funkcijos tampa visai naudotinos. Jie dar GPS'o neįskaičiavo.
sabotan 2012-04-20 09:28
kad man as turiu smart fona soc tinkluose as nesireginu elektroniniu laisku as nesiuntineju man tu jobanu programu nereikia.Man smartfono reikia vien del neto ir kartais del gps o tos visos papildomos funkcijos eina velniop. Ir tikrai brangus netas ir greitis nelabai koks
jonce 2012-04-20 09:31
Sąskaitas tvarkyt gali, pasidomėk.
Tomsonas1 2012-04-20 09:32
a) Naudojuosi internetu ir vis dažniau tingiu nueiti prie PC (naršyklė, Google reader, socialiniai tinklai) b) Na čia jau subjektyvu, nes kiekvienas vertina pagal savo pajamas. Turiu Omio 1 Gigo planą už 15 lt +PVM. Kadangi namie yra WIFI tai man jo pilnai užtenka. c) mobilių paslaugų kiekis tikrai gana didelis. Pastoviai naudojuosi banko paslaugomis, e-parašu, kartais apsiperku Ebay, atsiskaitau kavinėse Mokipay,.... Taigi tik nuo mūsų požiūrių ir įpročių priklauso kuo ir kaip naudojamės. Ir nemanau kad Lietuva paslaugų kiekiu nusileidžia kitoms šalims.
vitalijuss 2012-04-20 09:32
a) Nepatogu miegoti ant lubų, nes kaldra krenta b) 15lt už 500mb, papildomas mb - 1ct, kas čia brangu? Palyginimui - neišgerk bare dviejų bokalų alaus ir turi interneta telefone. c) bankas internete - http://www.google.lt/#hl=lt&sclient=psy ... 9b7cbcbb0a ir iš kur ištraukei, kad pirkti negalima?? išvados: a) kaip imanoma investuoti į paslaugos kokybę nedidinant kainos? Taip, ne miesto teritorijose greitis nedidelis, kai kur iš viso nėra ryšio, bet operatoriai pastoviai gerina greitį, stato naujas stotis, atnaujina jų įrangą. Beje, kuo daugiau bus vartotojų, tuo greičiau gerės kokybė ir greitis. b) Paslaugų ratas plečiamas kiekvieną dieną. c) jeigu nesupranti, ar tau to tiesiog nereikia, dar nereiškia, kad tave durnina.
vitalijuss 2012-04-20 09:38
Ar žinot, kad toj pačioj bitėj kai pasiimi naują abonentą, pirmą mėnesį internetu gali naudotis nemokamai? Aš jau puse metų už net'ą sumoku tik 6lt/mėn, tik kas mėnesį reikia keisti kortelę, bet čia ne problema, juk ji skirta tik internetui, o skambučiams yra kita. GPS'as nesiskaičiuoja, galima atjungti prisijungimo per internetą funkciją ir nevalgys megabaitų.
Creatium 2012-04-20 10:13
Nepamirškime ir fakto, jog paprastų telefonų kiekis prekyboje vis mažėja ir mažėja. Tad jau galbūt netolimoje ateityje, greičiausiai net norėdamas negalėsi iš operatoriaus pasiimt ne išmaniojo telefono
liquid 2012-04-20 10:38
Kai tokios mobiliojo interneto kainos, tai nieko keisto, kad tokia ir statistika. Kas tie 500MB? Čia per diena išnaudoti galima. Juokdariai kažkokie.
Paprastas_zmogus 2012-04-20 11:33
Man tai įdomu kokiais būdais jie čia paskaičiavo... Jeigu žmogus telefone internetą atjungęs navigacijom naudojasi, žaidimus žaidia, failus perkelinėja... tai jie to ir nemato... Turbūt ir su įjungtu internetu jie to nemato... Taigi manyčiau, kad jų išvados nelabai ko vertos. Ir kas čia sakė, kad internetas brangus?? Jūs gal juokaujat? Man per mėnesį vieno GB per akis. Neišnaudoju dažniausiai nė pusės.
Ketleris 2012-04-20 11:34
nu sori, labas- 7lt menesiui 1gb, arba 1minute 1ct [1h 60ct] bet neribojama duomenu kiekis, prasom neverkt senukai omntelininkai ir teledutkininkai
fugslidy 2012-04-20 11:40
Nu jei torrentus siųsi, tai išnaudosi ir per pusvalandi... Pats turiu 1gb(19 lt men) + 200mb(su planu duoda), tai per metus nei karto nebuvau išnaudojęs viso limito. O naršau tikrai daug ir netaupau. Internetas kas dieną su youtubais karts nuo karto; orai, 3 emailo dėžutės, kalendorius sinchronizuojasi pastoviai; kartais kaip hot spot ir prie laptopo prijungiu, jei nėra gero wifi šalia. Wi-fi telefone praktiškai nenaudoju.
vitalijuss 2012-04-20 11:54
per šventes buvau davęs savo tel vienai giminaitei, ji dvi paras sėdėjo youtube ir pastoviai žiūrėjo visokius video, klausėsi muzikos, baterija teko krauti gal porą kartų per tą laiką. Pats kartais užeinu panaršyti. Dabar pasižiūrėjau, kiek per mėnesį išnaudojau duomenų - 1,26GB. Taigi, kad išnaudotum tuos 500mb per dieną, turi visą dieną žiūrėti online video youtubėj. Tačiau nemanau, kad praktiškai kažkas tuo užsiima. Blogiausiu atveju ,jeigu kasdien naršai ir prinaršai po 500mb, tai jau minėjau vieną būdą tai daryti pigiai. be to su labas internetas - kapeikos.
jonce 2012-04-20 13:16
Ir ką reikia veikti kad išsuk visus per dieną? Torentus siųst. Mobilus internetas telefone skirtas orams, naujienoms ar kokiam soc tinklui itkrinti, o ne dideliems duomenų kiekiams siųsti. Naudojantis telefonu ten kur reikia 500 mb pilnai pakanka. Aš beje ir su 100 mb apsieinu.
Analog 2012-04-20 13:18
Na šitai galima buvo nuspėt. Man išmanusis yra prestižo reikalas, na aišku galima bandyti pasiguost save, kad ten kokį GPS ar fotiką dažnai naudosiu, bet realybė kiek kitokia
Dia.v.olO 2012-04-20 13:24
Ne ta vieta lyginat chebra. Esme, kad kaip cia kazkuris rase, rinkoj mazeja mygtukiniu telefonu, o ir savigarba nebeleidzia (turbut), pirkti telefono uz 100lt, gal zmogui maloniau su pirstu liesti ekrana ir rinkti sms zinute, ar paskambinti. Ka noriu paskayti, kad nepatogus mygtukiniai telefonai iseina is rinkos, smartphonai ateina. Tai naturalu zmogus, kuriam nereik smartphono, ji nusipirks pigu, uz pora simtu, ir naudos tik skambinimui ir sms rasymui. Nematau tame nieko blogo. Cia mes, ir ne tik, informatikai, prisigalvojam kad telefonus perka del mados, kai kas perka, ju reikalas, bet esme, kad smartphonas tai nereiskia kad naudoti jo visas funkcijas. Kaip jau minejau anksciau, gal tiesiog zmogui patogiau liesti ekrana, tom dviems funkcijoms atlikti. Paprastai paemus, paimkime rinka, kurioje butu tik smartphonai, skaiciai bus panasus, kad puse naudoja tik sms ir skambinimui. Zinau, kad jum nekiek neaktualu, ka as veikiu su smartphonu, bet suprantu, kad man reikes sgs3, del jo platesniu galimybiu.. Nepamirskim dar ir to, kas yra smartphonas, tai irenginys palaikantis 3rd party softwara. O tai reiskia, sio daikto galimybes yra ant tiek neribotos ir ant tiek skirtingos, kad kitiems atrodytu visiskai nereiskmingas dalykas, kai kurios programos. Ir tik keli dalykai sutampa, gps, internetas, youtubas. O toliau viskas skirasi, man reik kalkuliatoriaus naglaus, reik man tymvyverio, reik man google docus ar pdf perskaityt telefone. Ar tam paciam kodu generatoriui naudoju. Whatsoever. Cia panasiai yra su laptoptais, kuriuos nusiperka ir visada laiko ant kabelio, kai tuo tarpu galetu nusiprikti stacionaru, n kartu galingesni ir t.t. (visi megstam ziuret is praktines puses). Bet kaip jau minejau, kiekvienam savo, ir jis nusiperka ta lapa uz 10 stukiu tik tam, kad isijungtu internet exploreri. Peace! p.s. turiu plana kur duoda 10 valandu nemokamai ir 1k sms nemokamu ir tik 2 MB (megabaitus) internete panarsyti. 2mb nesinaudoju niekaip, nes aplinka supa vien wifi stoteles. Taip kad... internetas brangus? pigiau routeri kur sone pasistatyt Cia tik pamastymas, nepriimkit staciokiskai.
Durnas 2012-04-20 13:33
Turiu ir as smartphona.. turiu pildyk, uz 2lt gaunu 1gb duomenu. Ko dar rreikia? pradedant zaidimais, baigiant darbu pabaigimais traukinyje. daznai tenka ir gps panaudot, yra neblogu aplikaciju sportui, t.t