„Naujojo Galaxy“ reklamoje „Samsung“ vėl šaiposi iš technologinių „avinų“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-04-26 23:20
Jei pardavimai sumažės, Samsung tiesiog užsakys kitą reklamos agentūrą. Jei kils, bendradarbiaus toliau. Juk ten ne beždžionės dirba. Ten sėdi analitikai, kurie daro be galo sudėtingas daugiaveiksnes statistines prognozes, tikrina reklamų sėkmę. Tokios Samsung reklamos veikia jau senokai. Jei jos vis dar kuriamos, plius tampa agresyvesnės, tai vienareikšmiškai rodo, kad pirkėjams tai patinka ir kyla pardavimai. O kad nepatinka tau ir man, tai niekam nerūpi.
Shinigami 2012-04-27 08:52
Kiekvienas reklamas supranta savaip. Vieniems atrodo, kad Apple reklamos šaiposi iš vartotojų, kitiems kad Samsungo. Bet tik tiems kurie supranta, kad tokie yra Nes tie kas mano, kad yra normalus savęs su reklamom ne lygina
moo 2012-04-27 10:00
http://www.cultofmac.com/161226/austral ... cbook-pro/ Cult of.. Church of.. Perfume that smels like.. Baaaa Visa kompanijos komunikacija + gerbėjų aklas fanatiškumas akis bado, net nesant "heiteriu". Ne nuostabu, kad konkurentai tai išnaudoja. Jei kažkurios konkuruojančios kompanijos gerbėjai sugalvotų padaryt kvepalus kvepiačius kaip jų produktai aš juos palaikyčiau ligoniais. Paradoksalu ir bėda ta, kad šiuo atveju tokia asociacija nekyla - ir taip viskas suprantama, ir nesitikima kito iš "kultistų" (nebent jie geri verslininkai išnaudojantys "kultistus").
Paprastas_zmogus 2012-04-27 10:27
Reklamos nėra poezija ar dainos žodžiai, kur būtų specialiai palikta vietos SAVOMS interpretacijoms. Reklamos žinutė visada būna aiškiai suformuluota ir turi aiškią paskirtį. Taigi juokingai skamba, kai apie reklamas kalbant sakai "kiekvienas supranta savaip" Be to niekas čia savęs su niekuo netapatina. Kalba eina apie kvailą samsung strategiją
moo 2012-04-27 10:58
Kompanijos, dažnai, parduoda ne patį produktą o jausmą naudojantis produktu. PVZ Rūbų moterims gamybos kompanijos parduoda jausmą, kaip moteris jausis apsivilkusi suknelę. Šiuo atveju, samsung bando iškišti tai, kad su jų produktu tu nebūsi "avis". Tiek pat gali su avimi susitapatinti ir MS naudotojai, ir kitos kompanijos, todėl žinutė ne tik, kad gali būti kontroliuojamai interpretuojama, bet ir dažnai siekiama to, svarbu, kad tai būtų kontroliuojamai (ne per plačiai) pateikta. Jau vien patiko/neptiko yra raw interpretacijų pasekmė. Galima išvardinti 7+ šios reklamos interpretacijas ir bene visos jos yra naudingos kompanijai. Ypač neigiamos.
rwc 2012-05-04 10:35
Kaip smagu, kai avinukai patys prisipažįsta. Ane, aklas fanbojau? Nešiojuos su savim Samsung, LG, Nokia, Vodafone aparatus ir nė vieno iš jų neaukštinu. Kaip ir nepeikiu to iPhono, kurį palikau sename ofise, nes man nereikia antros plytos su fotokamera. Windows, Ubuntu, Kubuntu, CentOS, Solaris irgi gerai, gal namie ir Mac OS X pritaikyčiau arba jei dirbčiau su dizainu - nė vieno neaukštinu. Reikia pripažinti, kad 1994-taisiais Mac OS 6 buvo geriausia ir patogiausia vartotojo OS tuo metu [ar tokią pameni, avinėli? o Apple Lisa?]. Bet dabar... jei Apple nenori sulaukti Nokijos likimo, jie privalo vėl pradėti kurti naudingus ir patogius dalykus, privalo priimti naujus iššūkius ir su jais kovoti. Numirė Jobsas, pasibaigė primityvių gadgetų era. Prieš keletą, keliolika, dvidešimt metų pats Apple tyčiojosi iš Nokijos, Windows, OSX vartotojų. Paimk kad ir 1997-tų GetAMac epizodą, kur šnekama apie "entertainment - presentations, spreadsheeds, piecharts" - čia iš platformos tyčiojamasi, ar iš vartotojų kaip iš kažkokių snobų? Avys, pilka minia, kubikuose sėdintys freakai - nereiškia, kad kalbama apie žmones, kurie naudoja populiariausią produktą. Kalbama apie tuos, kuriems brandas, kažkoks neva įvaizdis yra svarbiau nei kaina ar kokybė. Tau patinka iPhone, Windows Vista, VB6? Naudok sau į sveikatą, tik neaiškink, kad tavo produktas tobulas ir nepakeičiamas, kad visi, kurie naudoja kitus produktus ar nepuola strimgalviais "apgreidintis" lūzeriai. Avys - tai tie, kurie verčiau vaikysis mados ir kas pusę metų pirks naujausią ragelį, video plokštę, teliką - tačiau liks nevalgę, nesusimokėję už šildymą... Va, kai Apple pradės leisti pilnai funkcionalius išmaniuosius po 70 EUR salone nuo pasirodymo dienos - tada gal ir bus galima šnekėti, kad jie orientuojasi į vartotoją, kuris perka tai, ko jam reikia, žino, ką perka, ir moka už įrankį, o ne brandą.
Paprastas_zmogus 2012-05-04 16:24
Ne neaišku, į ką konkrečiai šiuo žemos kultūros lygio komentaru kreipėsi RWC, bet šiame komentare matau tokią truputį juokingą dviveidystę: kartoji, kad nereikia aklai kažko aukštinti, bet pats aklai kritikuoji Tai išeina, kad esi ne geresnis už tuos "avinus" Kaip minėjau Apple niekada jokiose reklamose iš klientų nesityčiojo. Tavo paminėta reklama: http://www.youtube.com/watch?v=OsvJefWOUYE Čia norima pasakyti, kad PC kompiuteriai (Windows) nėra taip gerai pritaikyti kūrybiškiems dalykams (muzikai, fotografijai, video ir t.t). Ir tai yra tiesa - kiekvienas Mac'as ateina su iLife paketu, kuriame integruotos tikrai aukšto lygio (kaip kasdieniam naudojimui) programos iPhoto, iMovie, GarageBand ir anksčiau iWeb, iDVD. Tai neįsivaizduoju kaip žinutė "mūsų kompiuteriai geriau tinka visokiems "fun stuff"" gali būti skirta pasityčioti iš žmonių Beje ir Wikipedia sako, kad "get a Mac" reklaminė kampanija prasidėjo 2006, o ne 1997 Beje, kur Apple iš Nokia klientų tyčiojosi? Ir aš nežinau, kas čia kažkur sakė, kad Apple produktas X yra tobulas ir nepakeičiamas, o tie, kas nenaudoja Apple produkto X, yra lūzeriai... Šiuo atveju čia būtent Samsung Apple vartotojus vadina lūzeriais, nes jie nepirko Samsung produkto X. Taigi savo pyktį gal tada Samsungui nukreipk PS. palinkėsiu išmokt kultūringesnius komentarus rašyti
rwc 2012-05-05 12:15
Matai, aš nepykstu nei ant Apple, nei ant Microsoft ar Samsung. Galbūt kai kurios jų marketingo kampanijos prasilenkia su etika (pvz., Apple 1984-tų "1984 is not gonna be like 1984", arba Krekenavos "kai norisi mėsos"), bet tiesiog nereikia jų priimti asmeniškai. Berods, 2009-tais buvau Frankfurte, Ciuriche prieš pat rinkimus - ten buvo eksploatuojama "juodos avytės tarp baltų" tema, propaganda prieš emigrantus. Kas čia turėtų įsižeist? Nuvalkiotas suvenyras Dubline - juoda avytė su prikaltu keturlapiu dobiliuku prie užpakalio, tarp baltų - laimės simbolis. Ar irgi reikia išvesti paraleles? Mano knygų lentynoje yra bent 20 biografijų - įskaitant Jobso, Gateso, Torvaldso. Gal aš trumpažiūris, bet tikrai neįsivaizduoju, už ką turėčiau kurį nors dievinti. Jeigu jie išleidžia produktą, kuris man reikalingas, bei kainos ir naudos santykis mane tenkina - aš jį perku ir džiaugiuosi. Galbūt kitąsyk palankiau žiūrėsiu į kitą jų produktą - bet tai nereiškia, kad pirksiu brangų š. Turi savo gražų iLife - tai puiku, ir džiaukis juo. Ne jis, o tik tavo fanatizmas lemia, kad prisilipdai sau avino etiketę.
Paprastas_zmogus 2012-05-05 13:11
O ar kažkas priima asmeniškai? Čia tik tu pats į asmeniškumus eini kaip nesubrenęs vaikigalis Ginčas prasidėjo nuo to, kad aš išreiškiau savo nuomonę, kad rimtai kompanijai šaipytis iš žmonių (kurie yra potencialūs klientai) yra žemas lygis ir beje labai kvailas žingsnis. Skaityti žinoma ne visi moka. Tokiems kaip tu turbūt "MANE šita reklama įžeidė" ir "aš manau, kad tai strategiškai kvaila reklama, kuri didelę kompaniją pastato į žemą lygį" yra vienas ir tas pats Rekomenduočiau tada savo lentyną praplėst ir mokyklos lygio literatūra, kad pasitobulinti teksto suvokimą... Ir beje niekas tavęs nieko neverčia pikti, nesuprantu ko tu man čia pasakoji, kodėl tavęs nevilioja obuolio produktai. Nevilioja tai ir nepirk.
Simplicity 2012-05-05 13:11
Matau, turim Apple bažnyčios atstovą savo gretose , kuo būtent tave įžeidė Samsung reklama? Gal dėl to, kad pasižiūrėjęs reklamą avinu pasijutai? Betrūksta, kad atbėgtų dar vienas Apple bažnyčios narys ir pasakytų jog visi Apple hateriai nepatenkinti obuoliais tik dėl to, kad neįperka iPhone Kažkada rašiau ir dar kartą parašysiu: ifonai yra tokie geri ir kokybiški, kad jiems sugedus serviso centrai jų neremontuoja, o į sugedusio vietą duoda naują Pats asmeniškai žinau du atvejus, kai po pusmečio užsilenkė 4s ir servisas neremontavo, o išrašė naują į tą vietą. Pats kažkada esu kažkurį iš trečių iphonų ardęs ir stebėjaus apgailėtinu ir pigiu montažu. Dalys į krūvą buvo tiesiog suklijuotos klijais, o akumuliatorius laidais prilituotas prie plokštės. Ir čia veiksmas 2009 metais, kai atrodo jog tokio montažo jau nebegali būt. Na, o kur dar tos pasakos apie stebuklingus Mac'us ir Macbookus, kurie niekad negenda ir dar turi stebuklingus IPS LCD ekranus tinkančius grafiniam dizainui... Kai atvelka kokį remontui, tai pamatai jog vietoj IPS tik paprasčiausias ekranas, o viskas taip užkalta, kad net įdomumo dėlei į BIOSą neįlįsi Ką šia žinute noriu pasakyt? O gi tai, kad nėra stebuklingų produktų rinkoj. Visuose viduj yra daugmaž tas pats. Yra tik gražus dizainas už gražią kainą. (Airijoj 4s 64GB kainuoja nei daug, nei mažai - viso labo 779 eurus )
Paprastas_zmogus 2012-05-05 13:19
O aš matau, kad turim čia labai daug žmonių, kurie, panašu, neišlaikytų net mokyklinio teksto suvokimo egzamino dalies. Jau kokius penkis kartus sakiau, kad manęs asmeniškai niekas neįžeidė. Skaityk komentarą virš tavęs. Nežinau, arba čia labai daug nepilnamečių, arba daug neraštingų.... PS. mac'ai BIOS nenaudoja, gali nebevaidint specialisto
Simplicity 2012-05-05 13:40
Nereikėtų šokinėt jei pačiam su technika nelabai... BIOS - instrukcijų rinkinys paleidžiantis kompiuterį dar iki užsikraunant operacinei sistemai. Tai, kad Apple šią programinę įrangą vadina kitaip, dar nereiškia jog Apple kompiuterį paleidžia šventa Styvo dvasia.
moo 2012-05-05 13:49
prarastas_zmogus jau yra įrodęs savo profaniškumą ne kartą, tad siūlyčiau "nesiparinti"
rwc 2012-05-05 15:48
Taigi, , už ką taip dievini megakorporaciją, kuri tau nėra nė kavos į lovą padavus?
Paprastas_zmogus 2012-05-05 15:53
Kažkas labai mėgsta žodį "dievinti" Aš nieko nedievinu. Man patinka jų produktai, juos kasdien naudoju ir esu labai patenkintas. Jeigu čia pagal tave yra dievinimas, tamsta ne tik su teksto suvokimu, bet ir su žodynu labai susipykęs. Tuomet... ar ne laikas mokyklos lietuvių kalbos kursą kartoti?
rwc 2012-05-05 15:58
Apie filologiją pašnekėsim prie atitinkamo straipsnio. Man tiesiog labai gaila iVartotojų, platoniškai užsikontempliavusių ties vienu treidmarku. Gaila ir tiek. Nesijauti iMerkantiliškai iIšnaudojamas? iStokholmo kompleksas?
Paprastas_zmogus 2012-05-05 16:09
O tu mane labai gerai asmeniškai pažįsti? Žinai, kokių firmų kokius daiktus, produktus aš naudoju? Man panašu, kad tamta labai daug išankstinių išvadų pasidaręs bandai savo teorijas ant manęs pritaikyt... Bet deja atrodai gan kvailai ir vaikiškai. Manyčiau šiuo atveju savo elgesiu į fanatiką deja panašiausias - rwc. Daug emocijomis paremtų teiginių, daug asmeniškumų, įžeidinėjimų, tendencingas oponento teiginių iškraipymas/neskaitymas, nenoras/nesugebėjimas pažiūrėti į situaciją iš oponento pusės. Manau tuom šitą nevykusią diskusiją (tamstos dėka) galima ir baigti.
rwc 2012-05-05 16:15
Na tai ir pasigirkite, Tamsta, kokių dar gamintojų produktus naudojate. O paskui pateikite analizus, kuo, Jūsų nuomone, iProduktai geresni kainos/kokybės santykiu už konkurentų. Mane visai tenkina maksiminės sasyskos po 5 Lt. maximoje ir a pint of Guinness Dublin 2 Temple Bare po 5 Eur. . Ir esate visiškai teisus - pradėjote šią diskusiją, laikas ir baigti.