Šiaudiniai namai Lietuvoje tampa alternatyva mūrinukams ir medinukams (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2012-05-03 14:32
Vilkas tokio namo nenupustu! Taciau pagal straipsni statybu kastai tokie patys as vis del to rinkciausi murini nama Kad pasirinkti sia technologija, statybu kastai turetu buti daug mazesni.
immortallt 2012-05-03 15:10
Na daug lb nezinau, bet kiek suprantu, tai kaina kazkiek mazesne + geresne izoliacija del silumos.
Juodulys 2012-05-03 16:12
Vilkas nenupūstų. O tornadas? Kai rodo sugriovimo vaizdus iš JAV, tai ten dažniausiai būna sugriauti mediniai karkasiniai namai. Aišku, geriausia būtų statytis požeminį bunkerį
antanas.lt 2012-05-03 16:12
Kažkodėl abejoju, kad tamsta statytumeisi šiaudinį namą iš principo Mano manymu, šitokius namus statosi kitokio mąstymo žmonės. Ir dėl šilumos laidumo koeficiento ir dėl "gero oro" viduje ir kažkiek dėl ekologijos ir dėl pigumo (nes jei pažiūrėtumėte įrašą, pateiktą straipsnio apačioje, tai ten buvo pasakyta, kad kaina gali būti ir pigesnė, nes yra galimybė pačiam dalyvauti statyboje, o savo darbo dažniausia šiuo atveju nevertiname, nes gauname sočiai teigiamų emocijų, pažinimo, galų gale progą atsitraukti nuo kompiuterių
immortallt 2012-05-03 17:17
Uraganas nunesa ir plytinius namus. Be to ideja tokia, kad nama daryti tada lengva ir pigu (nupucia lengvai), bet daug daugiau sansu isgyventi. Be to per uraganus namuose jau nesedi chebra.
andriulis 2012-05-03 22:37
Lietuvoje toki namai niekuomet neprigis, kaip ir karkasiniai. Pirmas dalykas del klimato, o kitas dalykas del mentaliteto. Pats asmeniskai rinkciausi blokeliais nama. Kaip sako geriau tukstanciu brangiau, bet daiktas P.S gyvenes esu karkasiniame name, tai pagrindinis jo trukumas jog vaiksciojant antrame aukste, ar klausant muzika visas namas tai girdi
Vytax 2012-05-03 22:52
Tai tik blogos statybos trūkumas.
Inžinierius. 2012-05-03 22:54
Būtent.
andriulis 2012-05-03 22:59
Apie kokia tu bloga statyba kalbi? Juk pertvaros eina medines, balkiai skiriantys pirma-antra auksta naudojami mediniai. Plius gyvenau tokiam name, kuriame tarpas nuo pirmo ir antro auksto apie pusmetri, bet garsas kuo puikiausiai persiduoda. Jeigu klausaisi muzikos antrame aukste su zemu dazniu garsiakalbiu (negarsiai), tai pirmame aukste net nzn kaip ivardinti koks garsas. To tikrai nera blokiniuose namuose.
bahuriux 2012-05-03 23:45
Inžinierius? HM praktika sako, kad karkasiniai namai sh, del to kad, kaip jau minejo bilda visas namas. As maciau daugybe naujos statybos ir senu karkasiniu namu, tai tokio nebuvo kuris duris uzdarius nepersiduotu garsas/bildesys per visa nama. Teigti kad visi karkasiniai namai yra nekokybiski, kazkaip nelogiska, tiesiog ju toks trukumas. Siaudai butu gerai, jei tuos siaudus pamirkyti, ar primaisyti boro rugsties truputi, kaip buna eko vatoj, tada peliu ir vabalu tuose siaduose nebutu, o ta boro rugstis tiek pat pavojinga kaip ir NaCl Jei reikia pigumo, tai pamasciau, kad butu galima pastatyti nama be jokiu pamatu is keletos didziuju (ilgesniu ir aukstesniu) juriniu konteineriu. Turiu plana ateityje gal igyvendinsiu. O kol kas statausi pasyvu nama is blokeliu.
kestutisz 2012-05-04 08:20
O kiek tie pamatai nedidelliam namukui - 10k? 20k? Pati plika dėžutė iš blokelių irgi neypač brangiau už konteinerius. O kitos dedamosios - sklypas, apšildymas (įdomu, kaip šią žiemą išgyveno toks namukas Pilaitėje http://www.delfi.lt/fotogalerijos/beepa ... .d?id=1484 ?), langai, namo inžinerija, apdaila ir pan vistiek lieka. Skirtumas tik toks, kad tokį namą paskui parduoti bus dar sunkiau nei medinuką
Vytax 2012-05-04 08:57
Jeigu taupoma mediena ir visai negalvojama apie garso izoliaciją tada taip ir gaunasi. Aš savo namo priestatui perdengimams naudojau 7x15cm ąžuolinius balkius kas 60cm, tarpus užpyliau polistirolio granulėmis, ant viršaus uždėjau 4cm storio špuntuotas lentas ir nesigirdi jokio bildesio. Ar bent jau tas bildesys ne didesnis nei senoje mūrinėje namo dalyje. Tas pats ir su vidinėmis pertvaromis. Kai kas sustato 5x5cm balkiukus ir juos iš abiejų pusių apkala gipskartonio plokštėmis. Tai nereik stebėtis kad tokia siena visiškai neslopins garso. Aš savo priestato pertvaras dariau 10cm storio ir į vidų dėjau 10cm polistirolio plokštes. Ir vėlgi, pro tokią sieną garsų sklinda netgi mažiau nei pro analogiško storio mūrinę senoje namo dalyje.
vitalijuss 2012-05-04 10:27
Pirmame namo aukšte yra garažas - o virš jo miegamasis. Perdanga - mediniai balkiai, vatos 15cm, juodgrindės iki 4 cm ir laminatas, garažo lubos iš usb 1,2cm. Garaže veikia kompresorius, garsiai groja muzika ir vyksta remonto darbai. Virš jo miegamajame gali miegoti kaip kūdikėlis - beveik nieko negirdėti (nebent vakare ar naktį, kai iš lauko nėra natūralaus dienos triukšmo). Taigi viskas priklauso nuo to, kaip kokybiškai apšiltinsi, izoliuosi. Na o šiaip aš nelabai norėčiau namo iš šiaudų - tvirtumas ne tas, technologija dar neišdirbta iki galo, nesinori visokių pelių ir kitų graužikų ar vabzdžių, nors šiaip esu už karkasinius namus, bet jeigu jau statyti karkasinį, tai su vata. O jei šiaudini - tai reikia rankom molį drėbti. Kai neturi "lyšnų" pinigų, tai geriau nesistengti sutaupyti, o daryti viską pagal dešimtmečiais atidirbtas ir pasitvirtinusias technologijas.
andriulis 2012-05-04 11:30
Tai tikriausiai kai paskaiciuoji kiek reikia perdangu, izoliavimo medziagu, storu balkiu sunaudoti, kad gautusi gera izoliacija, tai lengviau islieti gelzbetotine pertvara kuri bus ne tik, kad tokios pat izoliacijos, bet ir kur kas ilgaamziskesne. Pvz angliski,airiski namai. Sienos visos murines, o tarp aukstu deda medinius balkius. Na balkiai gan stori, bet vaiksciojant virsutiniame aukste viskas zemesniame aukste girdisi. As suprantu, kad gal pacia garso izoliacija galima taip izoliuoti, kad nieko nesigirdes, bet 80Kg sveriancio zmogaus ar zaidzianciu vaiku virpesius izoliacinem medziagom nepradanginsit.
Jusstt 2012-05-05 08:06
Juokingu straipsnyje daliu yra. Visu pirma nemanau kad Lietuviai nesistato is principo tokiu namu, viskas kas pigiau ir geriau bus primtiniau nei kasnors atvirksciai. Tuo labiau apie statybos budus ir principus. Straipsnyje sakoma kad nauja technologija statyti is siaudu kai kelios eilutes auksciau sako kad senai buvo jau taip statoma, tai gal apsispreskit... Tokia statyba yra gan nauja Lietuvoje, o ne apskritai, bet ji yra nepatraukli del to kad nera faktu, nera analyziu ir skaiciu. Kalbama visame straipsnyje kaip gerai saudine siena sulaiko siluma... geirau nei balkis.. tai zinoma kad geriau nes nieks nestato namu vien is balkiu, na nebent rastiniai namukai, pirteles... visad dedama stiklo ar akmens vata ir tokios sienos varza tikrai zymiai aukstesne. Del to pacio oro siauduose, sako kad gerai izoliuoja, tas tiesa, bet taipat ir dega geriau kai yra oro... bet sako kad supresuoti siaudai blogiau dega, tai reiskia ir silumai laidesni pasidaro.... logikos nedaug sitame straipsnyje. Kai pradesite pateikti nepriklausomus rezultatus ir palyginimus sienu varzas su tradicine statyba tai gal tada zmones ir prades daugiau dometis, o straipsnis vien zodziai tai zinot kaip sako, ... Kaip vienas zmogus pakomentavo si technologija nera isdirbta... reikia atrast siaudu apdirbimo buda kad jie butu labiau atsparesni gaisrams, taip pat visiems griauzikams, taip pat kad butu su gera silumine varza ... kai bus pasiekti sitie kriterijai tai neabejokit kad tokie namai is populeres. Taip pat yra juokinga kad kaina ta pati nors naudojama tokia pigi medziaga, ir neatrodo kad butu kazkokie brangus apdirbimo budai... gal reiktu pagalvot kad norint siulyt kazka tokio reiktu ir kaina padaryt patrauklesne o ne pelnus iskart krautis.. kalbant apie komentarus kad mediniai namai labai praleidzia garsa ir viskas girdys tai tikrai ne del medinio namo kaltes o del konstrukciju.. visi blokiniai namai ar betoniaii ar su metalinemes sijomis buslaidesni garsui ir triuksmui nes elementariai tai tankesnes medziagos nei medis ar siaudas... jeigu kontrukcija yra daroma normali su akmens vata siena bus zymiai geirua izoliuota nei to paties storio muras... Taigi daugiau skaiciu ir statistikos nei kalbu....
Nerkashis 2012-05-06 11:36
Teko karkasiniame namuke vedžioti instaliaciją. Statėsi tuos namus statantis savininkas. Vidinės sienos apkaltos drožlių plokštėmis. Šilumos izoliacijos (vata) nepagailėta. Namas buvo tikrai šiltas. Nuo vėjo nesiūbavo Tai pamojavus plaktuku, skambėjo kaip būgnas. Neįsivaizduoju kaip reikia tą būgną izoliuoti, kad taip nebildėtų?
afor 2012-05-14 15:16
irengs, prines baldu ir dings tas garsas. o kol tusciam aisku akustika geresne