„Google“ pripažinta neteisėtai naudojusi „Oracle“ „Java“ technologijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2012-05-09 09:31
Paaiškinkit man tokį dalyką - JAVA aš galiu naudotis nemokamai, tačiau, jei sukursiu veikiančią programą su JAVA, aš automatiškai pažeisiu patentus? Nes, kaip suprantu, API yra būtinas bet kokios kalbos veikimui, ir čia išeina, jog API yra patentuotas?
Evaldas 2012-05-09 09:40
Aš taip ir suprantu, kad API patentuotas yra.
- 2012-05-09 09:44
Bet tada bbs gaunasi, nes iš principo joks Open Source projektas negali egzistuoti, nepažeisdamas patentų ...
Shinigami 2012-05-09 10:43
Man šis sakinys atrodo keistai. Oracle laiku nesugebėjo licencijuoti "Java" mobiliesiems įrenginiams ir kažkas pradėjo kurti jiems programinę įrangą ir ją platinti nemokamai. Tai kaip galima sakyti, kad jis užkirto kelia? Tai gal reikėjo iškarta licencijuoti, o ne laukti kol kažkas pradės kurti ir paskui ji kaltinti užkertant kelia licencijavimui O gal paprasčiausiai Oracle užuodė patentinių trolių nešama pelną ir nusprendė jog pati patrolins. Įdomu tik už kiek ji nusipirko patentus. Kad tiek reikalauja.
Neodan 2012-05-09 11:24
Java sukure SUN, ja paskui nusipirko Oracle ir taip igavo visas teises ir patentus susijusius su Java. Jei atkreipsit demesi i Oracle taip pamatysik, kad viska ka jie nusiperka, bando padaryti komercineis produktais. Kaip pvz. galime prisiminti OpenOffice istorija. Kai Oracle norejo padaryti ji mokamu ir tuomet OpenOffice kurejai atsiskyre nuo Oracle ir pradejo leisti LibreOffice. Is esmes Oracle nori tik pasipinigauti, nes jei apmokestinus Java, tai galimetu susisluoti daug grazaus pinigelio, kadangi didzioji dalis mobiliu appsu yra parasyti su Java. Taciau tai su laiku Java nuvarytu i kapus.
šakės 2012-05-09 13:12
Ne, jei sukursi programą su java, nieko nepažeisi. Tačiau jei sukursi platformą, turinčią kitokią API (kad ir labai panašią, bet ne identišką), ir pavadinsi ją JAVA, tada pažeisi. Sun Microsystems jau bylinėjosi su Microsoft dėl tos pačios priežasties 1997-2001 metais ir laimėjo. Ginčas kilo dėl to, kad Microsoft platino Windows kartu su java su tyčia pakeista API, siekiant vartotojus užrakinti Windows platformoje. Tai visiškai prieštaravo JAVA filosofijai, kad programos turi veikti visose platformose vienodai be pakeitimų. Microsoft pralaimėjo, nustojo platint JAVA kartu su Windows, ir pradėjo kurti savo java analogą: C# ir .NET.