Pasyvus namas: pigiausia pastatyti kubą, bet galima ir dzūkišką trobą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2012-05-13 15:57
Tik nesenai "daejo", kad pasyvus namai yra naudingi tik 6 menesius per metus. Per vasara reiketu kazkaip ta pasyvu (ir betkuri kita) nama paversti i tikrai pasyvu, turiu galvoj naudoti naturalia ventiliacija, o ne mechanine, ir tokias pigias ir efektyvias sistemas vandeniui pasisildyti, kaip sita. 1000-2500lt Arba geriau savadarbes savitakes sistemas. Bendrai paemus, silumine izoliacija kainuoja pigiau nei betkokie elektros energija gaminantys prietaisai, bent jau sutaupoma palyginus labai daug energijos, nors jos ir nepagaminama. Atsiperkamumas, kolkas yra pasyvaus namo naudai o ne aktyvaus. Dar noriu priminti, kad su silumine izoliacija yra toks idomus dalykas, padvigubinus jos stori silumos varza irgi padideja du kartus, storindami galiausiai pasieksite tokia riba kuri ekonomiskai nepasiteisins ir ji yra kazkur R 7 sienoms ir R 8-9 stogui/luboms, tai kazkur maziau 25% nei pasyviam name. Patarimas visiems pasyvus namas ir turi buti pasyvus (kiek tik imanoma), jei jis bus "smart house", tai viena diena galite tiesiog jame uzdusti, jei dings elektra, ar nusprogs kokia elektronika. Turi buti atsargine sistema, pvz paprastos orlaides ir koks dujinis sildytuvas, ar malkinis peciukas.
ligonis 2012-05-13 17:28
prieš pora metų universitete per anglų paskaita grupiokai pasirinko pasakot apie "smart house"... na ir pripasakojo... kad jie sudėtingi, ir turi būt labai protingas ir išmanyt technologijas norėdamas jame gyvent, nes turi daug mygtuku ir nustatymų ir t.t. ir pnš... man iškrt kilo klausimas: jei paimsi 5 metų vaiką ir jam sakysi kada kurį mygtuką spaust ir po kurio laiko tavo tokių nurodymų turėsi operacine sistemą - ar tas vaikas bus protingas, nes katik parašė operacine sistemą, ar jis bus paklusnus, nes seka nurodymus, bet nėvelnio nesupranta ką ji daro... esmė tame, kad protingas ir turi būt protingas, apgalvotos elementarios situacijos kaip elgtis gedimo atveju, kaip reaguot į įvairius trukdžius, o ne aklai daryt, ką kažkas kažkada pasakė: nors vidaus temperatūra ir yra 45C, vistiek kaitint, nes prieš pusantrų metų pasakė, jog šalta.
ligonis 2012-05-13 17:39
Gasland(2010) pasakoja apie šita dalyką, nežinau kiek ištikro ten baisu, irkiek pagražinta to filmo, bet tai, jog užteršia vandenį dujom iki tokio lygio, kad gali pradėt šuliniai sproginėt - stipriai gasdina.
immortallt 2012-05-13 18:02
Sumaisei temas O siaip na pasyvus namas tai is vis praktiskai be technologiju gali buti - tai yra statybu budas. Smarthouse'as - nu irgi nebutinai ten tu mygtuku kruvos turi buti, tiesiog viskas sujungta prie servo, prie kurio gali prisijungti nuotoliniu budu ir jei nori, pvz is keliones grizinejant isijungi is anksto sildyma arba su draugais sumastai grizti namo ir isijungi pirti, kad grizus, jinai jau butu ikaitinta ir pan. Sviesu intensyvumas keistusi priklausomai nuo zmoniu judejimo, oro keitimas taip pat. Pvz buna name vienam gale kaista, kitam vesu, tai ora ima taip, kad nereiktu nei sildyt, nei condition'o jungti. Taip pat buna prideta ir automatines zaliuzes, kurios neleidzia saulei blizginti per stiklus ar pan. - esme ta, kad gali prideti daug visko, "protingumas" priklausys nuo kisenes storio ir projektuojancio asmens sugebejimu.