Pasaulio rekordas: vienu dyzelino baku – 2 617 km  (23)

Džonas ir Helen Teilorai (John and Helen Taylor) ne veltui vadinami „labiausiai degalus pasaulyje taupančia pora“. Sutuoktiniams priklauso daugiau kaip 40 taupaus vairavimo pasaulio rekordų. Akivaizdu, jog šių pasiekimų Teilorų šeimai – maža. Tik ką šeimyninis tandemas pasiekė naują absoliutų planetos rekordą – į 2012 m. „Volkswagen Passat“ automobilio baką sklidinai užsipylę dyzelino, Dž. ir H. Teilorai nuvažiavo net 2 617 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilio variklis – keturių cilindrų 2.0 darbinio tūrio TDI dyzelinis agregatas. Rekordą pasiekusioje mašinoje sumontuota šešių laipsnių mechaninė pavarų dėžė. Tris dienas trukusi rekordinė Teilorų kelionė prasidėjo Hiustone (Teksasas, JAV), gegužės 3 d. Kad visiškai ištuštintų visą baką dyzelino su itin mažu sieros kiekiu, pora pravažiavo devynias valstijas ir sustojo Sterlinge (Virdžinija, JAV), gegužės 5 d. Kelionės metu vidutinės automobilio degalų sąnaudos neviršijo 2,79 litro 100 km. Ankstesnis porai priklausantis „dyzelinis“ rekordas ( 2 457 km) buvo pasiektas Europoje, vairuojant dyzelinį „VW Passat 1.6 BlueMotion“. Kad pasiektų naują pasaulio rekordą realiomis vairavimo sąlygomis, sutuoktiniai su savimi pasiėmė 54,4 kg bagažą, o keliavo tik šviesiu paros metu. Per dieną šeima keliaudavo daugiausiai 14 valandų.

Automobilio spidometras ir odometras buvo sukalibruotas Teksaso valstijos metrologinėje tarnyboje, Hiustone. Visą Dž. ir H. Teilorų rekordų sąrašą rasite spustelėję šią nuorodą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)