Sunkiausiam planetoje žmogui išgyventi padeda 18 slaugytojų  (16)

Aštuonis dešrainius pusryčiams suraitantis 42-ių britas Keitas Martinas (Keith Martin) buvo pripažintas sunkiausiu žmogumi planetoje. Beveik 368 kg (58 stonus) sveriantis vyras juda lovoje ant ratukų, o jo aptarnavimui reikia net 18 medicinos, slaugos ir socialinių darbuotojų būrio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad nejudantį sunkiasvorį nugabentų į netoli jo namų Harlesdene (Šiaurės Vakarų Londonas) esančią ligoninę, jį pakelti turi 8 greitosios medicininės pagalbos ekipažo vyrai. O į ligoninę važiuoti prisireikia dažnai. Beje, tai – vienintelė priežastis per pastaruosius 10 metų, dėl kurios ligonis palieka kalėjimu tapusį savo guolį. Vyriškį dukart per dieną lanko keturi socialiniai darbuotojai. Keturios slaugės triskart per savaitę ateina K. Martino numaudyti ir įvertinti jo sveikatos būklę – milžiniškas svoris nepaprastai smarkiai apkrauna širdį ir kitus vidaus organus. Medikai tvirtina, jog norint atlikti skrandžio suveržimo (angl. – „gastric band“) operaciją, pirmiausia yra būtina, jog pacientas numestų bent pusę savo svorio. K. Martinas sunkiausio planetoje žmogaus titulą perėmė iš Gineso knygos rekordo savininko (jis juo tebėra), 44-erių meksikiečio Manuelio Uribės (Manuel Uribe). Šis 571 kg (90 stonų, 1 stonas – 6,35 kg) svėręs vyras buvo priverstas intensyviai pereiti prie dietos laikymosi ir dabar yra gerokai sulieknėjęs (sveria apie 200 kg). K. Martinas savo svoriu pranoko ir kitą sunkiausiu planetos žmogaus vardo savininką, britą Polą Meisoną (Paul Mason). Buvęs pašto darbuotojas, 51-erių P. Meisonas iš Ipsvičo sulieknėjo nuo 444 iki 311 kg, kai buvo įspėtas, jog dėl klaikaus antsvorio netrukus gali mirti. P. Meisono apetito „zenito“ laikais per dieną vyras sušlamšdavo net 20 tūkst. kalorijų, o tai yra maždaug dešimt kartų daugiau nei rekomenduotina paros norma. Atsikratyti svorio P. Meisonui padėjo skrandžio suveržimo operacija. Tačiau K. Martinas apie tokią kol kas negalvoja. TV kanalui „Channel 5“ nutukęs vyras pasakoja, jog nesustabdomas jo kūno svorio augimas prasidėjo paauglystėje, po jo motinos mirties. „Mano motina mirė, kai man buvo šešiolika, - pasakoja K. Martinas. – Po to įvykio man pradėjo niekas neberūpėti – aš valgiau bet ką ir viską. Dabar smerkiu save. Tai – mano kaltė. Nekenčiu to, ką padariau pats sau.“ Gyvenimo draugės K. Martinas neturi jau 20 metų. Vyrą visą laiką prižiūri socialinė rūpyba, giminės, dvi K. Martino seserys. Savo dienas britas leidžia žiūrėdamas televizorių ir rydamas saldumynus, tortus, pyragus, dešreles.

Daugiausiai svėrusiu visų laikų žmogumi pripažintas amerikietis Džonas Braueris Minokas (Jon Brower Minnoch, 1941-1983). Jis svėrė 635 kg. Tiesa, vyras sugebėjo numesti net 419 kg, ir tai yra rekordinis žmogaus numestas kūno svoris istorijoje. Kitus sunkiausius planetos žmones (daugeliui iš tebegyvenančių yra pavykę sulieknėti) rasite spustelėję šią nuorodą.

Parengė Saulius Žukauskas,

sauliuszukauskas01@gmail.com

(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)