Cukrus pagal toksiškumą prilygsta cigaretėms ar alkoholiui?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vc. 2012-02-06 09:09
Va, va, vėl amerikonai, prisidengdami "mokslininkais, ekspertais ar dar kokiais guru", kelia mokesčius. Dvigubinti alkoholio kainas... O kaip nuo to kentės likusi visuomeneės dalis, kuri nepiktnaudžiauja alkoholiu? Tas pats apie cukrų. Švietimas čia yra raktas, o ne mokesčiai.
punktyras 2012-02-06 09:56
O taip, sukels nepakeliamas kančias visuomenei... Kas produktu nepiktnaudžiauja, tam problemų nesukels, nemanai?
bahuriux 2012-02-06 10:06
Visokie saldikliai limonaduose ir siaip maiste yra desimtis kartu pavojingesni ir nuodingesni uz cukru. Nereikia cia lia lia.
sabotan 2012-02-06 10:33
cia ne vien cukraus kalte del nutukino. o kad jis toksiskas mane prajuokino . o puse priemoniu lietuvoje naudojamos tiek cukrus mokestis tiek prekyba saldainiais ir kita mokyklose
balansas 2012-02-06 11:08
Nemėgstu aš visų tokių sveikatingumo naujienų... Suranti, kad norint sveikai gyventi reikia 1h per dieną vien planuoti, ką čia sveiko nusipirkus, tada 1h valgyti visokį šlamštą. Nekoks derinys.
X-log 2012-02-06 12:18
[sarcasm] Vanduo irgi toksiÅ¡kas, tegu ir jo pardavimÄ… "griežtai reguliuoja", o gerenÄ
skacukas 2012-02-06 13:40
Stačiai juokingas straipsnis. Ir vis daugiau atsiranda tokių bandymų nevykusiai maskuoti tikrąsias tam tikrų dalykų priežastis. Pirma, žmonės apskritai ne nuo cukraus tunka, net paskaičius eilinio produkto etiketę tampa aišku, kad cukraus net neretai išvis į sudėtį neįeina, jį seniai pakeitę skonio, spalvos, ir ttt stiprikliai, stabilizatoriai ir panašios nesąmonės. Duok Dieve, kad žmonės valgytų cukraus daugiau, t.y. rinktųsi atidžiau ką perka, o dar geriau, kiek įmanoma daugiau maisto gamintų patys. Antra - straipsnyje minima, jog cukrų reikia slėpti nuo vaikų Na, prisimenu vaikystėje, kai tikrai nebuvo visokių skanumynų pirkti, slapčia kniaukdavome cukrų gabaliukais, nors tėvai ir slėpdavo. Tačiau šiais laikais nei vienam vaikui to cukraus į burną neįkiši. Trečia - straipsnis teigia, jog apmokestinimas suteiks žmonėms galimybę rinktis sveikesnį maistą ar pan. Toks jausmas, kad dabar visi priversti pirkti sveikatai kenksmingą maistą ir tą nelemtą cukrų. Gal čia tik Amerikos visuomenę galima taip įtikinti savanoriškai užsikrauti didesnius mokesčius ir tuo didžiuotis. Taip kad jei užderėjo prastas sukrinių runkelių ar švendrių derlius, o genetiškai modifikuotos rūšys nepasiteisino ir dar nuplaukė jūsų investicijos į mokslinius bandymus, štai puikus pavyzdys kaip galima pradėti propagandą. Ir visiems gerai: vieni rašo straipsnius, kiti renka mokesčius, treti džiaugiasi atrištomis rankomis toliau kurti visokius maisto priedus, nes pasirodo tai cukrus yra ta pabaisa, visus mus žudantis (jei reikės, greitai bus ir druska). Na, o tūlam piliečiui belieka pasidžiaugti kad valstybė juo taip rūpinasi.
masha 2012-02-06 14:27
skacuk, tu gal vaikų neturi? (niu ir aš neturiu, bet bent jau mačiau kaip atrodo) Tai va, valgo jie tą cukrų šaukštais. Rimtai, reikia slėpti, nes kol neišauga iki tam tikro amžiaus tai gali pasiimti cukrinę ir kapoti cukriuką. kita vertus, klausimas, ar saldikliai nekenkia labiau nei cukrus?
skacukas 2012-02-06 14:34
Vaikų neturiu, bet daug pažįstamų su mažiukais, kurie vis reikalauja čiulpinukų, sausainių ir pan. Na, bet čia galbūt nuo vaiko priklauso. O šiaip iki tam tikro amžiaus apskritai reikia užrišinėti virtuvės spintelių dureles, nes vaikai valgo viską ką randa Bet čia nuo seno egzistuojasntis dalykas, todėl tai yra tik asmeniškai tėvų reikalas pasirūpinti, kad tavo vaikas neprisivalgytų ko nereikia. O kas dėl saldiklių, kurie dažniausiai naudojami maisto, ypač saldumynų gamyboje, manau, kad jie tikrai kenksmingesni dėl savo nenatūralios prigimties visų pirma.
vc. 2012-02-06 23:51
Nesupratau, kaip gali kainos kilimas(ir ypač du kartus) nekelti problemų eiliniam piliečiui? Kiek kartų perku alų per savaitę neaktualu, tol kol žinai, jog nepiktnaudžiauju, nes bet kokio dydžio ankainis man jau nuostolis, ir taipogi, problema. Aiškiau?
vc. 2012-02-06 23:55
Nerkashis 2012-02-10 09:11
Mano dukra, lietinius blynus valgo tik su cukrumi, nors šalia padėta uogienė. Sūnus, taipogi šaukštais kabliuoja. Dar nepažinojau tokių vaikų, kurie nemėgtų saldumynų. Todėl, labai svarbu jau nuo vaikystės vaikus auklėti kaip reikia rinktis maistą. Ir tai pirmiausia tėvų pareiga. O toks amerikiečių siūlymas - absurdiškas. Aš ne kaltas, kad kaimynas vaikų neauklėja ir dėl to turim brangiau už cukrų mokėt.
Valdas8 2012-02-10 13:54
Visai nemoksliškas mokslininkų straipsnis. Argi nuo TOKSINIŲ medžiagų galima nutukti? Tada visi maisto produktai yra toksiški.