Didžiausia pasaulyje šeima: vyras, 39 jo žmonos, 94 vaikai ir 33 vaikaičiai  (5)

Didžiausios pasaulyje šeimos galvai Zionai Čana (Ziona Chana) – 67-eri. Jis sako, jog jam tiesiog duota laimė turėti 39 žmonas. Šios sutuoktiniui pagimdė 94 vaikus. Šeimoje taip pat gyvena 14 įdukrių ir 33 vaikaičiai. Iš viso – 181 asmuo, įskaitant ir šeimos galvą. Įspūdingas ne tik namas, kuriame šeimyna gyvena – 100 kambarių keturaukštis „bendrabutis“, – bet ir maisto kiekiai, kurių reikia šeimynai pavalgydinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rekordinis Homo sapienslizdelis susuktas Baktvango (Baktwang) kaimelyje (Mizoramo provincija, Indija). Z. Čanos žmonos miega didžiuliame kolektyviniame bendrabutyje. Sutuoktinio guolyje jos lankosi paeiliui. „Jaučiuosi esąs ypatingas Dievo vaikas, – dailymail.co.uk pasakojo Z. Čana. – Jis mane įpareigojo rūpintis tokiu dideliu skaičiumi žmonių. Manau, jog turėdamas 39 žmonas esu laimės kūdikis ir didžiausios pasaulyje šeimos galva.“ Šeimoje viskas vyksta laikantis kone karinės drausmės: vyriausioji iš žmonų Zatijangi (Zathiangi) savo likimo sesėms reguliuoja, kaip ir kada tvarkyti namų ūkį (valyti kambarius, skalbti, gaminti valgį). Vieniems pietums šioje šeimynoje pešama 30 vištų, skutama maždaug 60 kg bulvių ir verdama maždaug 91 kg ryžių. Atsitiktinai ar ne, tačiau Z. Čana yra ne tik didžiausios pasaulyje šeimos, bet ir religinės sektos, kuriai priklauso maždaug 400 žmonių, galva. Vadovaujantis šios sektos doktrina, jos nariai vyrai gali turėti tiek žmonų, kiek tik pageidauja. Apie moterų pageidavimus šiuo atveju nutylima… Vaisingiausiu metu santuokos galiūnas per vienerius metus vedė dešimtį moterų. Kol didžioji dalis indo haremo plūkiasi namų ūkio ruošos darbuose, šeimos galva su kažkuria iš išrinktųjų mėgaujasi savo dvigulės lovos malonumais. Arčiausiai miegamojo gyvena jauniausios žmonos, o vyresnės miega atokiau. Z. Čanos miegamajame sutuoktinės lankosi rotacijos principu. Viena iš indo žmonų, 35-erių Rinkimini, pasakoja: „Mes šokinėjame aplink jį, nes jis – svarbiausias žmogus namuose. Be to, jis – žaviausias asmuo visame kaimelyje.“ Rinkimini prisimena, jog sutuoktinis ją pastebėjęs prieš aštuoniolika metų, vieno rytmetinio pasivaikščiojimo metu. Atkreipęs dėmesį į merginą, daugpatis vyras nusprendė jai parašyti laišką ir jame išdėstė prašymą tekėti už jo. Kita iš jo žmonų, Huntarhanki (Huntharnghanki), teigia, jog didžiulė šeimyna sutaria puikiai. Anot moters, šeimos vertybių sistemos pagrindas – „abipusė meilė ir pagarba“. Z. Čana neslepia, jog naujų žmonų dairytis jis nenustojęs. „Kad išplėsčiau savo sektą dar labiau, aš ketinu nuotakų ieškoti net Jungtinėse Amerikos Valstijose“, - atvirauja 67-erių vyriškis. Vienas iš jo sūnų prasitarė, jog tėvas, kurio senelis taip pat turėjo daugybę žmonų, veda merginas iš neturtingų kaimelio šeimų tam, kad galėtų jomis pasirūpinti.

Indija – antra valstybė pasaulyje pagal gyventojų skaičių, kurioje šiuo metu gyvena 1,24 mlrd. gyventojų. Nuo Kinijos (1,35 mlrd.) Indija atsilieka tik 0,11 mlrd. gyventojų.

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (5)