Lietuva: „Street View“ automobilius uždraudžiame (nebent įsteigsite „Google“ atstovybę)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2012-05-22 10:10
Na ir gerai padare kokio velnio kistis i musu asmenini gyvenima. Ir kokia jau pazanga daro google su sita nesamone
haloo44 2012-05-22 10:17
Visiška nesąmonė, pvz kodėl koks lrytas ar delfi žurnalistai gali eiti miesto gatve ir fotografuoti viską? Ir po to savo interneto puslapiuose sudėti nuotraukų galerijas. Net žmonių veidus gali fotografuoti. O čia mašinytei neleidžia fotografuoti. Taigi čia yra vienas ir tas pats. Tik kad galima sakyti google sukūrė modernesnę nuotraukų galeriją.
Creatium 2012-05-22 10:23
Na, bet bent jau tie pateikia logišką uždraudimo paaiškinimą. Jeigu kiltų kokių pretenzijų, tai kaip ir nebūtų ką kaltini Lietuvos teritorijoje. Todėl norint išvengti visų nesklandumų ir nesusipratimų, žiūrint į ateitį, toks sprendimas gan logiškas. Bet gal nereikėtų taip kategoriškai "bus atstovybė - bus leidimas". Gal užtektų ir to, kad kažkokia įmonė taptų 'atstovu'?
pld 2012-05-22 10:24
cia paprasciausiai gera galimybe parodyti kad biurokratai ish VDAI dirba anksciau ar veliau vistiek googlas pravaziuos lietuvos gatvem, idomu kaip su kaimais bus
Simplicity 2012-05-22 10:28
Lietuviška nomenklatūra ir neapsakomas tamsumas. Gi visi veidai, automobilių numeriai užtušuojami ir aš nematau nei vienos svarios priežasties tokiems draudimams. Tai paprašykit, kad televizijos laidų miestų gatvėse nerengtų, ir kad iš Panoramio.com, fotki.com visos nuotraukos būtų skubiai pašalintos. Reiktų pagaliau suprast, kad bet kokia reklama internete yra gerai, o „Street View“ potencialiai galėtų padidinti turistų srautą. Vokietis, amerikietis ar kinas, virtualiai paklaidžioję po Vilniaus senamiestį, Kryžių kalną, gali susigundyti ir nusipirkti bilietą į Lietuvą. Žinoma, to tarybinei nomenklatūrai, tik geriančiai kavą or nemokančiai net kompiuteriu dirbt, nesuprast. Ir iš kur tiek riboto mąstymo bukapročių valdiškose institucijose... Jau galvojau, kad visi tokie jau išmirė.
pld 2012-05-22 10:36
giminaiciai, draugeliai, kaimynai, ar buve kursiokai su kuriais tryne suola kartu.. ir pan. ir t.t. Vienais metais skaiciuoji kelmus mishke, kitais metais jau sedi Inspekcijoj ir kilnoji kava su brendziu
ZmogZ 2012-05-22 10:40
todėl kad tai Lietuvos įmonės, perskaityk pirma straipsnį prieš nusišnekėdamas
Rukis 2012-05-22 10:49
Drastiškos priemonės kelti Lietuvos ekonomiką. Palaikau.
unytas 2012-05-22 10:58
kiek zinau senau irgi google megino isteigti atstovibe lietuvoje (matet internete nuotraukas su google pastatais coziklos i vandeni rstoranai tie, tai kaska panasaus) bet seimas pasirupino kad google net kojos cia nebutu. o as matau perspektivas, ne pas kaiminus bet pas mus toke milzine nori buti ir darbo vietu padaris IT specelistams ir praktikantams google gerai bet ciuju seimas nezino kas ta google
Alfredukas 2012-05-22 11:09
Sveiku protu to nesuprantu, nebent aš esu nesveiko proto. Kaip galima bijoti to, kas didina informatyvumą. Nebent bijoma, kad nepakliūtų Klonio gatvės istorija, dėl pedofilų skandalo!
Simplicity 2012-05-22 11:17
Nu, bet tai tokie jau turėjo išmirt arba į pensiją išeit. Tokie tik nuodija naujokų kraują nekompetencijos ir tingėjimo užkratu Anekdotinė situacija Klausimas VMI specialistui: -Ar Amway platintojų ir pačios kompanijos veikla Lietuvoje yra legali? Atsakymas -Mes nežinom, čia reikia žiūrėt... („Nekvaršinkit galvos arba ateikit kitą dieną“)
Smėlis 2012-05-22 11:29
Na, aš tikrai nemanau, kad labai kažkas daug informacijos gaus, jei mane prieš saulę išvertusį pilvą savam kieme per gyvatvorę nufotkins. Čia bėda atsakomybėje. Ir VDI institucijos pozicija man patinka: ok, fotkinkit, bet įsteikit atstovybę, kuri bus teisiškai atsakinga už jūsų veiksmus. P.S. Jei kažkas pasiskųstų, kad panoramio įdėta privati foto, manau ji būtų išimta. Tiesa, niekad nesusidūriau su tuo.
Alfredukas 2012-05-22 11:41
Klysti, aš tai ne "išmiriau"! Todėl neišmirė ir kiti. Suprątis priklauso nuo to, kokį mentalitetą biurokratas įgavo. "Jei miręs, tai ilgam, jei durnas, tai visam laikui". Nepaprastai gaila, bet tokie žmonės, tikėkimės jau neilgam, reguliuoja Lietuvos reikalus. Todėl ne abejotinai privalome: http://ekspertai.eu/index.php?option=co ... &Itemid=61 . Tikiuosi, kad moderatoriai, tai nevertins kaip reklamą.
kestutisz 2012-05-22 11:59
O turistai ar šiaip vietiniai fiziniai asmenys? O google/ms maps'ai iš palydovinių nuotraukų? Šiaip nusprendė išsišokt, arba turbūt turi ką slepti (pradės paskui žmonės prikašiot pilaites valdininkam, ar kokį tarnybinį transportą atsidūrusi streetview'e netinkamu laiku netinkamoje vietoje).
SarS 2012-05-22 12:09
Gal ir atrodo, kaip nenoras įsileisti inovacijų į Lietuvą, bet... pažiūrėkit iš kitos pusės, tokiu sprendimu Lietuva nori apsidrausti nuo įvairių tesinių problemų, kurių tikrai gali iškilti (Google tokių teismų yra jau ne vieną pralaimėję ir išmokėję kompensacijas), kai yra pažeidžiamos žmogaus teisės į privatų gyvenimą. Pvz.: aš turiu aukštą tvorą, aplinkiniai manęs negali matyti, tačiau jei nuo kokio toliau esančio kalniuko Google sugebės padaryti velniškai geros rezoliucijos nuotrauką ir viešai internete parodys mane nuogą besideginantį... arba ką nepadoraus darantį namuose ir tai kažkokiu būdu užfiksuos tos kameros... Atstovybės Lietuvoje įkūrimas, kaip aš suprantu ir būtų skirtas efektyviam ir greitam darbui, skundų svarstymui, nuotraukų šalinimui ir t.t. bei nereiktų kreiptis ir į taip užsiėmusius didžiuosiu google centrus kur nors vakarų Europoje. Taip pat tokiu būdu valstybė nusiima nuo savęs teisinę naštą, kad jei žmogus norėtų bilinėtis, tai darytų su Google, o ne Strazbūre su pačia Lietuva, kuri šiuo metu jei leistų StreetView ir prisiimtų didžiąją dalį atsakomybės. Tad nereikia čia skleisti erezijų apie Lietuvos valdžios ir biurokratijos kvailius, jie tik nori sutaupyti mokesčių mokėtojų pinigus, kurių neteks išleisti kompensacijoms ir teismams. Lygiai tokia pati situacija ir su Gigapixelinėm nuotraukom... jau ne vienas gavo milžiniškas kompensacijas už tai,kad jose buvo nufotografuotas žeminančiam amplua (net ir gyvendamas 9-a aukšte). Automobilių numerių užtušavimas turėtų būti privalomas, o veidų... na su užtušuotais veidais tikrai nesmagu žiūrėti StreetView nuotrakas pilnas beveidžių žmonių, o su veidais... prasideda visos problemos
Simplicity 2012-05-22 12:17
Žiauriai žemėlapis atrodo... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... verage.png Lyg būtumėm kokia trečio pasaulio šalis...
Uogienius 2012-05-22 12:31
Vieša erdvė yra Vieša. Visą privatumą kitur saugai pats, užuolaidomis ir tvoromis. Google vaizdai = praeivių akys. Tai dar akis reiktų išsilupti?
Jomajo 2012-05-22 12:35
tikriausei bukaprociai biurokratai, net nezino kad egzistioja google maps, kitaip butu jau uzdraude.
pld 2012-05-22 12:48
to Simplicity > jep liudnoka, bet jau ir Latvija su Estija spejo ishvazinet :O to SarS > Jei asmuo su grebliu uzkapali deginasi uz tos tvoros... tai ne tik google netycia gali nuo kalnelio nufotografuot ir pavieshint... Tuo patciu uzsiimti zheminantcia veikla ar prie lango nors gyveni ir 100aukshte ar lauke, neskaitant kad esi savo gerai aptvertame kieme.. sakytciau nera labai protinga/saugu :}
Smėlis 2012-05-22 13:32