JAV karinėje įrangoje – suklastotos kinų elektronikos detalės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2012-05-24 11:25
Matyt genialus rizikos ekspertų žingsnis, duoda Kinijos kompanijoms gaminti svarbias dalis, o paskui gali gana tiksliai prognozuoti ką ir kada jie pasigamins
kiesza 2012-05-24 12:46
Azijieciai su kinais priesakyje pagamina beveik visa pasaulio elektronika, o atskiros salys ja tik susimontuoja kas i automobilius, kas i palydovus, kas i karine technika, bet ji labai neilgaamze. todel ir esame priversti siuolaikinius prietaisus keisti ne kas 20 metu kaip anksciau, o kas keleri metai. Anksciau automobiliuose nebuvo elektronikos, viskas buvo padaryta mechaniskai, jie turejo lygiai tuos pacius navarotus ka ir dabar, o tarnaudavo, tiksliau tebetarnauja iki siol. Kogero dabartine ekonomika kalta, kad turim pirkti funkcionalius daiktus su nereikalingom funkcijom uz brangiai bet neilgaamziska.
Strong_Bad 2012-05-24 12:54
Reik suprast, kad belekas tokiu detaliu nepagamins, turi but rimta firma su rimta yranga, bei kazkokiu budu tinkamu laiku gau uzsakyma ir pilnas schemas, ka reik gamint. Cia be uzsakovo iniciatyvos nieko nepadarysi, tai kaltint del to kinijos nesiryzciau. Bus taspats, kaip su "musu" kiniskom plytelem, lietuvoj geresnes pagamintu pritailytas, o cia va kiniskas uzsipirko visai neprytaikytas ir drasiai galima teigt, kad "kiniskos klastotes", o kas kaltas? Korupcija visur. Ir pasakyki dabar, toki paprasta dalyka, kaip renovaviaj gatves neapsieina be lesu nutekinimo i uzsieni, kai gamyklas turim savo bet vistiek perkam is kitur. Sakot kaina labai didele, sakot kiekiu tokiu pagamint nepajegi? O kur gaisras, ant smugio nieks tokiu kiekiu nepagamins, bet per ilgesni laiko tarpa pagamintu, o ir kaina gautu geresne, kai uzsakymas didelis, ir prisidetu prie lietuvios ekonomikos. Tokia pat ateiti dabar ir su atomine bando padaryt. Kiek lesu i uzsieni isplauks ir kiek lietuvoj pasiliks, na atsiprasau, bet labai mizerna dalis palyginus. Nes paemus bendrai, tai lietuva neturi ne vienos dedamosios( savo resurso), kurio kaina galetu itakot galutine kainos dali, ko pasekoj, akivaizdziai esam priklausomi nuo uzsienio, ir lesos diziosios eis i uzsieni ir jokios energetines nepriklausomybes cia ne su ziburiu nerasi, arba zodyne "nepriklausomybe" igavo nauja reiksme, kuo labai abejociau.
enternald 2012-05-24 18:17
O taip: seniau niekas negesdavo ir laikydavo ilgai. Neknisk tu proto. Žigulys, įvairios sovietinės staklės įrodo priešingai. Viskas gesdavo baisiau tik gal lengviau taisyti buvo.
deivec 2012-05-24 19:37
ka reiskia klastote ? ar todel kad nelegaliai naudoja prekini zenkla... ar del to kad kokybe bloga ??? GALI BUTI IR TAIP IR TAIP....BET VISADA TIE ALE BRANDAI...KALBA KAD BLOGAI VIEN DEL TO VARDO....NORS FIRMOS DAZNAI REALIAI PACIOS IR NEGAMINA...O TIK KAZKAS UZDEDA JU FIRMOS LIPDUKA...TAIGI...KAS YRA ORIGINALAS