Neaiški NATO ateitis: kas organizacijos laukia po Afganistano karo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tatsuo 2012-05-24 21:31
Įdomiai čia. Susidaro įspūdis, kad NATO ieško ką toliau užpulti reikėtų:)
Talkatif 2012-05-24 23:21
Su Putinu jau viskas sudylinta.
stiklas 2012-05-24 23:29
Juk yra dar ne viena naftos turtinga rytų/afrikos šalis, kurioje gausiai pažeidinėjamos žmogaus teisės še ir naujos misijos.
Paberzis 2012-05-24 23:39
Asmeniškai neįsivaizduoju normaliai veikiančio NATO tol, kol Europos valstybės neturės bendros gynybos sistemos su bendromis ar suvienytomis pajėgomis. O to pasiekti nepavyks tol, kol kiekviena ES valstybė daro ką nori. Be federacinės Europos (sąjungos) valstybės vargu ar kas bus kitaip.
Rukis 2012-05-25 00:03
Federacinė Europa? Na jei visur vienodi atlyginimai, visur vienodi mokesčiai, tai gal ir nieko, bet taip niekada nebus. Jokie vokiečiai, anglai ar prancūzai nenorės mokėt už lietuviškus užpakalius, nors kištis į vidaus reikalus patys pirmi. Kitas dalykas, jei tai taptų tikra federacija, ant mūsų pečių kristų svetimos skolos. Tai prašau pats pagalvok...
azotas 2012-05-25 00:10
Manau, kad Iranas bus sekantis taikinys.
Jonas17 2012-05-25 02:25
Pritariu, manau dabar NATO savo vėliavą neš į Iraną.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-05-25 10:00
Neneš į tą jūsų Iraną uodegos dar kuris laikas. Pirmiau reikia jiems išsiaiškinti ar tikrai jie ten kuria branduolinį ginklą. Jeigu kuria - tai jie bus atsargūs, nes užpuolimas gali reikšti branduolinį atsaką (niekada negali žinoti, kas ten darosi Achmudinidžado galvoje).
marko 2012-05-27 13:27
NATUI pizdec. Kiekvienas kas sau. Jeigu JAV pasitrauktu is organizacijos, kokie nors serbai galetu laisvai pasijungti prie saves bosnija su herzogovina. Nes didziausias NATO EU saliu pasiekimas buvo ramiai sau ziureti kaip serbai skerdzia musulmonus. (ar pametyti is oro bombeles ant Egypto kuris net neturejo normalios anti air ginkluotes) Kuom skiriasi LT nuo Bosnijos? Nuo Libijos? Mes jiems esam mazai zinomas krastas su tamsiais zmogeliais(Somalis, Albanija,Cadas). Manau dauguma EU politiku negaletu net parodyti kur randasi sios salys zemelapyje. Jeigu kariniu veiksmu atveju Libijoje NATO atsakas bus(yra) - „Jūs juokaujate? NATO neturi tam resursų: nėra valios, nėra priemonių, trūksta įgūdžių, ir tai jau nekeliant klausimo dėl mūsų interesų ten.“ Tai lygiai ta pati sita pseudo organizacija pasakys ir apie nediduke, mazai reiksminga, mazai zinoma EU outsaidere LT.LATVIJA ar ESTIJA. Priedo su tokiu reagavimo laiku kaip dabar, tai pirmieji sarvuociai gales atvykti ne anksciau kaip po dvieju sav. Per ta laika jau butu ir visi pelenai vejyje issisklaide. Plius puikiai matem kaip zudant Bosniu vaikus NATO generolai ilgai dvejojo imtis ko nors ar nesiimti. Olandai atvirai pripazino kad viska mate bet nesikiso is baimes ir isreiske gyliausia uzuojauta nukentejusiems nuo smurto:) NATO istizeliu saika, kuri egzistuoja tik del vaizdo. Vienintelis kas turi zodi, tai JAV.Koks nafig NATO, jeigu is 28 saliu tik penkios salys skiria vos 2proc. savo ginkluotei? Dauguma tik mazina. Socialiniu pasalpu klausimas pasidare opesnis negu saugumo.