Elektrą JAV gamins dirbtinis vėjas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kancaras 2012-06-02 18:14
kas rupi vartotojui tai kwh kaina. ten raso kad 1-4 amerikietiski centai, o tai yra ~3-12 lietuvisku ct. labai pigi energija. ir jeigu nesubsidijuojama is mokesciu moketoju pinigu tai tiesiog neitiketina, nes investuotoju bedos cia jau iskaiciuotos ir ne-investuotojams del to jaudintis nereikia.
Fobus 2012-06-02 18:18
"Primink, koks temperaturu skirtumas 1,2km auskcio skaleje ?" Labai priklauso nuo oro sąlygų, platumos, drėgmės, kitų dalykų. Bet ką tu tuo nori pasakyti? "Prie juros/vandenyno ir dykuma - Praktiskai visa vakarine Abieju Amerikos zemynu. Taip pat Siaures Afrika praktiskai visa viena dykuma ir palei pakrante kruvos vandens. " Tuo pačiu tai vienos mažiausiai apgyvendintų teritorijų. Tame mano ir argumentas - tai ne apgyvendintų vietovių technologija "Kiek as supratau, tik 30% nuo 2.5GW nusiima vandens pumpavimui, tai yra lieka 1.75GW." Šitai paėmiau iš jų pačių saito. Jie patys teigia, kad paduodama galia į tinklą yra 1,1 - 1,5 MW. Taip yra, nes yra ir daugiau veiksnių, mažinančių naudingumą. "Del kainos, technologija tobulinant ja dazniausiai pavyksta sumazinti." Visos technologijos pinga. Bet negalima lyginti foto elementų su gremėzdiškais statiniais. Tarp skirtingų kartų gali praeiti ir dešimt metų. "Del transportavimo, jeigu sugebes pasiulyti 50% pigesne energija be atomines energetikos trukumu - manau tai labai geras deal'as ir kabelius tikrai nuties be problemu." Bet reikia tai įtraukti į technologijos kainą. Nes tai jau nebus 50% pigesnė technologija. "Akcijos kaina santykinis dalykas. Jinai gali kainuoti 1ct, bet buti vis tiek labai brangi. " centai yra pigu. FB akcija dabar kainuoja apie 30 JAV dolerių, Apple - virš 600. Tai taip, centai yra pigu. Juo labiau, kad per pastarąjį mėnesį jos nukrito kelis kartus! Tai tikrai atspindi investuotojų pasitikėjimą šiuo bokštu. "Anyway, nesakau, kad tai yra ateitis ar kad viskas pavyks, tiesiog siek tiek linkstu nuo realistines pozicijos i optimistine ir nelinkes taip visko kritikuoti. Su biokuru irgi skaiciavau skaiciavau, rodos normaliai gaunas ir kastai minimalus, bet vis tiek po gero pumsecio sugalvojau kaip dar isspausti didesni pelninguma. Tiesa susiduriau su kitais, neekonominiais dalykais ir uzstrigau. Tas pats ir cia, jeigu nestabdys niekas neekonominiais sumetimais - pamatysim kas gero is jo. Nes jei jau zeme issinuomojo ir tiek laiko sukiso i projektavima, tai tikrai zmogus pats tiki savo ideja. Jei zmogus tiki ir yra isigilines, dazniausiai tai veikia. O jei itikina privatu kapitala investuot - tai arba jis koks NLP guru, arba is tikruju potencialas milziniskas." Aš ir nesakau, kad nepastatys ar nebus pigesnė. Aš tik sakau, kad 1) straipsnis deramai nepaaiškino tam tikrų dalykų, kaip galios ir kainos. 2) technologija nišinė, plačiai nepaplis Ji, pvz, idealiai tinka vandens gėlinimui, vandenilio gaminimui, galbūt metalurgijai, jei nuošalios vietos ir infrastruktūros nebuvimas labai netrukdo.
Fobus 2012-06-02 18:23
Čia optimistinis variantas. Ir tik gamybos kainos idealiomis sąlygomis. Galutinė kaina vartotojui skirsis. Pelno norės tiek bokšto statytojai, tiek tinklų administratoriai ir kt. Saulė šviečia - daugiau pagamina. Naktį - tik tiek, kiek spėjo per dieną įkaitinti. Jei vėjas papučia - gerai, jei ne - tai efektyvumas vėl krenta. O jei reikia elektros ir jos negamina - kas kompensuos? Va tas nepastovumas ir yra didžiausias minusas
technologas 2012-06-02 18:25
Kontora rašo. Pagal tuos bandomuosius pilotinius projektus, kurie yra solar updraft, nu gerai, jie nėra solar downdraft, bet naudingumo koeficientą galime primesti. Padauginkim iš 10, bus litas minimum. Atsakytum geriau į klausimą, kodėl nuo 1983 metų dar nėra finansavimo. Kol kas solar updraft tėra, su <1% naudingumu. Rašyk esmę, aka žiūrėk šaknį O šiaip logiškai parašei iki negalėjimo Taip, vartotojui vartojimo požiūriu aišku kaina rūpi.
immortallt 2012-06-02 18:42
Siaip ne kruva tu tiekeju tera. Rusai kiek zinau irgi gamina tokio tipo kuro KASETES. Kuras pats praktiskai vienodas, tik ju kasetes skirias. Kitas dalykas, pasaulyje dauguma imoniu gaminanciu kasetes uzimtumas 100%, kai kur analizese net varo 110% nuo uzprojektuotu pajegumu. Daryk isvadas pats, ar busime nepriklausomi is kur norim nusipirkti Technologas, tie modeliai tai pastatyti ne 1.2km aukscio. O butent kiek cia bent jau raso, tai reikia bent 1.2km aukscio, kad tai veiktu.
Liandar 2012-06-02 18:52
Tu manęs nesupratai, aš nesakiau, kad kažko tai padaryt neįmanoma, tik, kad atrodo nerealu, kad kasnors tokiu projektu užsiimtu. Ir plus apie kokį kosminį tiltą kalbi?
technologas 2012-06-02 19:32
, nepasiekė net 1%. Tai žodžiu sėkmės investuojant Beje, pesimistas tai sakoma gerai informuotas optimistas.
Enjutsu 2012-06-02 20:51
Na jūs į viska labai neigiamai žiūrit, kas dėl korozijos tai buvo parašyta kad viena iš šia statinio statybų sąlygų tai suteikti apsaugą nuo korozijos ir kai viduje tėra tik vėjas su šiek tiek vandens neturėtų reikėt jau labai dažnai ten ką taisyt. kas dėl elektros kainos tai juk energija iš vėjo su 45%, paprastai juk atsinaujinantys šaltiniai būna apie 10% efektyvūs čia didžiulis žingsnis negana to juk tai energija iš esmės iš nieko. Aišku prireiks dar daug laiko kol atsinaujinantys šaltiniai sugebės prilygti naftai dujomas ar AE, bet jau judam ta linkme
Domas1 2012-06-02 21:40
Isivaizduoju koki ta jegaine uragana galetu pagaminti ir nusluoti visa pasauli :]]
immortallt 2012-06-02 22:06
Technologas, nesu as koks fizikas ar pan., bet jei bus pradetas statyti 1.2km aukscio kaminas, tai manau jau bus pakankamai gerai paskaiciave ir modeliai (kiek suprantu turi omeny pastatytus mazesnes skales modelius), gali veikti netinkamai, nes jie yra per mazi. Taip kiek zinau gan daznai buna del tam tikru dalyku atsirandanciu. O siaip jeigu tai veiks, as busiu labai laimingas, jei neveiks - yra kitu alternatyvu. O akciju is idejos galima nusipirkti. O kas del kainu rase, tai facebook ir apple akcijos labai brangios. Yra kitu gamybiniu kompaniju kur viena akcija kainuoja 10,000 doleriu ir jos yra pigios. Kodel taip yra, arba pasidomesit, arba patys suprasit, bet tikrai ne taip, kaip pradzioj aiskino. O akcijos gali kainuoti maziau nei viena centa. Lietuvos birzoje maziausia kaina gali buti dabar 0.1 lietuvisko cento.
kancaras 2012-06-02 22:51
tai teorija tam ir yra kad ja igyvendint. koki projekta padaro toks turi but ir realizavimas. aisku lietuvoj kitaip, niekam net atsakyt uz nieka nereik, todel net nesistebiu kad pas tuos kurie is lietuvos nosies nekisa toks mastymas. zino geriau uz mokslininkus kiek kwh kainuos beje kinijoj finansuojamas solar updraft projektas. del vartotojo kainos ir sakau kad VISI suprastu, kad nereik jokiu efektyvumu skaiciuot patiem nes tik apsikvailinsit.
vyteniss 2012-06-02 23:05
Pamenu buvau atkapstęs dėl kuro įdomu variantą, kai tipo čia buvo ant bangos kad pirksim iš bet ko, tik ne iš rusijos. Tai kiek sklandė pranešimai žiniasklaidai apie rusų ir JAV susitarimus kuro prekybos klausimu-monopolis ten neblogas pradėjo darytis Bus kaip su ignalinos AE,tipo dirba lyg ir vokiečių firma, tačiau realiai rusų
blizzard 2012-06-02 23:19
Na pagalvokit tik tiek ir taps aišku,. vandens kėlimas į aukštį, nu man niekaip nesiriša su aukštu NK..
immortallt 2012-06-02 23:30
Nu tai 30% energijos ir bus suvartota vandens pumpavimui. Kas yra nei daug nei mazai, apie 600MW
kancaras 2012-06-03 00:18
o turetu ristis? minetos jegaines su kuriomis lyganama neturi auksto nk. todel ir sito NEBUS aukstas, jis bus tik 45%, o jei paemus naudinguma per kv metra tai gaunasi labai didelis net 5kw/m2.. jeigu updraft daro su 5w/m2 tai kodel ne sita?
technologas 2012-06-03 01:16
Ne galvoti reikia, o investuoti. Panašūs projektai nesiekia aprūpinti pigia energija. Tiesiog investuok, jei turi per daug pinigų.
sabotan 2012-06-03 13:38
Deja urano lietuva is rusijos nepirk o gi todel kad pati rusija jo mazai turi apie 80 procentu urano eksporto uzima Australija. Va tokiam daiktui kiek reikia metalo na va tau ir kuro ir anglies milziniskos sanaudos aisku toki statini reikia is nerudijancio plieno darit. Visgi dirbs generatorei kurie tieks vandeni i si statini . Tikrai AE labiau apsimoketu maziau co2 iskirtu. Vat mane ir tai siutina na gerai tai atsinaujinantis saltinis bet kiek reikia sugadint zemes kad isgaut tiek metalo anglies ir ir kitu retruju medziagu
immortallt 2012-06-03 14:11
Sabotan, piniginis ekvivalentas yra labai geras suvokti, kiek reikes zaliavu. Kiek kainuoja atomine ir sitas projektas per kw instaliuotos galios ? kiek supratau, sitas kainuoja 2x pigiau. Tai dabar pasakysi, kad atominei reikia maziau zaliavu, bet kainuoja 2x brangiau ? Be to, plieno isgavimas tersia aplinka gerokai maziau nei urano. Vejo jegainei pastatyti palieka 50% CO2 footprint. Biokuro - sudetinga apskaiciuoti (del labai dideles amplitudes kriteriju), bet vis tiek gerokai mazesnis.
sabotan 2012-06-03 17:28
Na kiek tonu reikia urano o kiek reikia tonu gelezies ir anglies suvartot kad pastatytum. Ne piniguose esme o istekliu naudojime be to urana galima perdirbt ir apie 90 procentu jo galima naudoti dar karta.
immortallt 2012-06-03 17:34
Uranas statybose nenaudojamas.