Teismas: "Facebook" „Like“ paspaudimas nėra žodžio laisvės išraiška

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zamzungas 2012-06-04 13:36
Manau būtinas ir mygtukas dislike, tada bus tikra žodžio laisvė.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-06-04 13:41
O žodžio laisvė nereiškia, kad aš turiu kažką pasakyti (parašyti), kad tai turėtų būti suprantama kaip laisvė? Tai, kad aš paspaudžiu pelės knopkę, iš tikrųjų, nėra žodžio laisvės išraiška (bet, tai, ką rašau klaviatūra - jau yra).
SaMaras 2012-06-04 16:59
Na kažkaip dėl "žodžio laisvės" gal ir su abejočiau. tačiau citata is wikipedijos: "Tiesioginė diskriminacija pasireiškia tada, kai dėl rasinės ar tautinės kilmės, religijos ar <b> įsitikinimų,</b> negalios, amžiaus ar lytinės orientacijos su vienu žmogumi elgiamasi ne taip palankiai kaip su kitu tokioje pačioje situacijoje."tai kaip ir nematau kodėl už to negalėtų užsikabinti
rwc 2012-06-04 17:20
Kaži, koks teismo sprendimas būtų, jei jis būtų viešai kritikavęs savo viršininką? Jeigu taip nutiktų privačioje įmonėje? Manau, kad viršininkas turi teisę atleisti nelojalų darbuotoją (tiesioginį pavaldinį, kaip praradusį pasitikėjimą), o pavaldinys turi teisę pereiti pas jam palankesnį konkurentą (nebent darbo sutartyje yra tai draudžiantis punktas). O "Like" tikrai nėra žodžio laisvė. Komentaras tekstu "Pritariu" irgi ne žodžio laisvė. Žodžio laisvė gintų "Mano viršininkas fiktyviai įdarbino švogerį".