Pasirodė „Mozilla“ interneto naršyklės „Firefox“ 13 versija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ddeividdas 2012-06-05 13:46
Pakeitimai džiugina. bet o dieve, kad ir vėl nauja naršyklė.
Evaldas 2012-06-05 14:24
Atsinaujinus, naršyklė ta pati. Versija baugina? Taigi čia tik skaičius.
jonce 2012-06-05 14:25
Straipsnyje minima kad versijos yra atnaujintos ir Linux o teksto apačioje parsisiuntimui paduota tik windows. Man tai pobarabanu aš randu visaip, bet kvepia nekompetencija.
eimantasks 2012-06-05 15:27
Pritariu pingvinui negražu taip, aš - Ubuntu, ir man reikia .deb versijos, ot kokie
Evaldas 2012-06-05 16:46
Kam tau deb? Įkels į repositories oficialias dienų bėgy ir atnaujinsi
eimantasks 2012-06-05 19:27
Na taip, čia tik iš nekantrumo pažiūrėti kas ten naujo taip kalbu, tikėkimės ilgai laukt nevers
Domas1 2012-06-05 19:46
Beje ta paieska centre pavogta ideja is Operos, o siaip neinstaliuosiu sios versijos nes man skaicius sako jog kazkas ne taip bus, man geriausia kol kas firefox 3.5 versija, bet deja naudojuosi ne ja o Opera, nes ji man pati geriausia kol kas, chromas nezinau man kol kas nezavi ir neturi ta ka turi Opera (turbo, uzkrovimas plug-inu on demand ir t.t.) :]]
eimantasks 2012-06-05 21:02
Hm, tas turbo man kaip tik lėtindavo krovimą, šiaip labai painus valdymas, tokai vangoka, nors dizainas gražus, nu čia tik mano nuomonė, dabartinė, kažkada ir pats naudojausi, dabr naudoju chromą dėl spartos, geros sinchronizacijos, ir tuo pačiu laukiu firefox 13 kol atsiras Linux update serveryje
Vytax 2012-06-05 21:03
Gaila, kad nginx web serveris nepalaiko SPDY ir nėra kaip išbandyt šios naujovės.
Giedriusd 2012-06-06 03:03
nu new-tab page man labiausiai patinka, ilgai jie uztruko su juo, jau senai senai galejo padaryti, beda tik ta kad jie pasuko chrome keliu vietoj to kad butu eje opera keliu arba isvis geriausiai apjunge kas geriausia. As labai tikiuosi kad cia nera koks operos patentas kad leisti sukurti kiek nori tu puslapiu speed-dial'e, nes vistik firefox turi galimybe tiesiai is bookmark isikelti i speed dial website, bet toks pritaikymas new tab page savo stiliui man atrodo biski per sudetingas, tam ir naudoju as speed dial kad nereiketu i bookmarks lysti ir bookmarkinti kiekvieno puslapio. Paprastai tariant, tikejausi kiek rimtesnio igyvendinimo, ne tik pilkos kopijos nuo chrome. Net keista istiesu, nejau niekas nepasigenda tokio speed dial funkcionalumo kaip Opera suteikia, as net nieko panasaus is Chrome extensionu nerandu.
rwc 2012-06-06 12:22
Naudoju FF 14 Aurora, kartais testavimui ir 3.6 pasikuriu - kas dar gali naudoti tokią senieną? O tie speed dial'ai kam reikalingi? Į adreso eilutę pradedi rašyt, ir iškart pasiūlo. Naršyklė nebėra kaip prieš 15 metų kartą į savaitę paleidžiama programa, daugumoje kompiuterių ji sukasi pastoviai. Net toks dalykas kaip homepage - dinozaurų eros reliktas (na, nebent ten tikrai paieškos puslapis). Yra gi "pinned tabs", kurie atsikuria kaskart paleidus naršyklę, yra Web Apps, kurios iš esmės tie patys "bookmarkai". Visą šitą speed-dial "naujovę" galima išlaužti su bet kuria naršykle, pakanka pradinį puslapį nustatyti bookmarks.html arba about:webapps (pvz.). O kad speed-dial automatiškai sektų, kur naršai - tai čia nei naudinga nei ką. Tie tabai vistiek dažniausiai atidaryti! Bet kita vertus, man visai nereikia, kad žmonai davęs naują naršyklės langą, parodyčiau kur lankausi (ne dėl to, kad gėdinčiausi, šiaip maža ką pagalvos ;] ). O dabar rimti klausimai: 1. Ar yra tokių puslapių, kuriuos pastoviai lankote, bet be speed-dial nemokate atidaryti? 2. Ar dažnai pažiūrite senus "bookmarkus"? Ats.: aš - ne. Aktualių tabų po vieną neuždarinėju, arba net "pripininu", patikusį straipsnį/saitą dedu į kokį ReadLater arba tiesiog išgūglinu jei reikia. Koks tolkas (išskyrus mobilius įrenginius ir web kioskus) iš to speed-dial? Paprasčiausia mada?
rwc 2012-06-06 12:27
SmOgER 2012-06-06 12:55
Na esmė ta, kad tas turbo veikia spartaus nemokamo proxy pagrindu, ko pasekoje galima lengvai aplankyti užblokuotas ar ne Lietuvai skirtas svetaines Kas dėl naujos FF, po atnaujinimo man asmeniškai pablogėjo scrollinimas (jau su 12 versija buvo knistasi kad padaryti smooth scrollinimą tokį pat gerą kaip Operoj). Kalbu objektyviai, kadangi pats naudoju FF
mouseck 2012-06-06 13:23
Man tas scrollinimas biski keistokas bet nemaiso labai. Su tabais gerai "sumastyta" tik galetu padaryti tabu kokybe geresne nes dabar kai ziuriu kai kuriuos issaugo gera kokybe kai kuriuos isvis vos imatai kas ten yra. Viska apibendrinus man vistiek lieka Firefox geriausia narsykle. Nezinau tiksliu faktu kodel nes kitomis galima sakyt nesinaudoju. Del greicio irgi nesiskundziu del tu keliu mili sekundziu kad greiciau uzkraus, svarbiausia leidzia daug tab butu atidarius vienu metu kurie nesukelia lag ir viskas puiku. Pluginus taip pat dauguma sutvarke. Ko dar gali reiketi? P.S. Kas tas speed dial? kazkaip neteko susidurti.
rwc 2012-06-06 13:26
O priežastis žinai? Nedakepti programeriai dažniau daro AJAXines aplikacijas, kurioms ne tiek reikia browserinio scrollinimo, kiek dinamikos (įskaitant ir AJAXinę scrollinimo imitaciją). Ir čia Opera daro klaidą. Man paprasčiausiai po Opera neveikia 3 iš 10 darbinių aplikacijų. Mielai naudočiau Opera Mobile, bet tenka prisirišti prie lūžinėjančio, neoficialaus, nightly, sunkaus Firefox Mobile.
GM 2012-06-06 16:45
Tas speed dial man nepatinka, reikes ieskot kaip isjunkti...
SmOgER 2012-06-06 18:54
Nežinau apie kokias aplikacijas ir programerius tu čia šneki, FF per about:config galima susireguliuoti scrollinimą prilygstantį Operai, tik, kad daug knislės (eksperimentavimo su skirtingom reikšmėm 1-100). Užtat ir kyla klausimas, kodėl visa tai nesureguliuota kaip pridera iš pat pradžių. Juk tai vienas tų kritinių dalykų, kurie neišvengiamai naudojami kiekvienoje svetainėje. Na ir dar šiek tiek kritikos pažersiu jeigu jau pradėjau Kodėl po galais atsisakyta (nuo seniau) FF 3 aero temos? naršyklės išvaizda primena windows classic langų aplinką. Ir vėlgi teisingo pavyzdžio toli žvalgytis nereikia, Opera šalia. Jei taip ir toliau, teks vėl pereiti ant Operos.
paprastas 2012-06-11 15:43
Naudoja tie žmonės, kuriems atidarius new tab reikia home page'o, o ne speed dial ar tuščio tab'o. Su atnaujinimais, kai kurie addonai nebe veikia arba lūžta. Uždarius naršyklę dingsta "pripininimai". Ir tos problemos su naujomis naršyklėmis, su senomis neturėjau jokių problemų. Tik nežinau kaip su saugumu.
Evaldas 2012-06-11 18:45
O tai sunku naujoj naršyklėj nustatyt home page kaip google kokį? I don't get it.
paprastas 2012-06-12 12:28
http://www.velocityreviews.com/forums/t ... -page.html Go and read. Why you have to be a smart ass, when you are stupid ?