„Windows Phone marketplace“ plečiasi greičiau už „Android“, bet lėčiau už „iOS“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2012-06-07 12:53
dar gerai atrodančios mobilios aplikacijos. Angry Birds ir panašios nesiskaito. "Mobilizuoti" web saitai irgi.
Paprastas_zmogus 2012-06-07 13:05
Na o kam keturios skirtingos parduotuvės, kai yra VIENA, kurioje sudėta viskas...? Juk prekybos centrai irgi populiarūs dėl to, kad ten viskas po vienu stogu... Na o dėl gražių programų... Čia turbūt dėl to, kad pas tave Android...
vyckas 2012-06-07 13:15
Čia jau turbūt per ilgo naudojimosi obuolio produktais pasekmė, kai žmonės atpranta turėti savo skonį, ir mastyti ko jiem reikia ir ko jie nori.
Paprastas_zmogus 2012-06-07 13:25
Tai pala, jeigu žmogus parduotuvėje pamatė tris telefonus (Android, iOS, WP7) ir nusprendė, kad WP yra jam labiausiai tinkanti ir patinkanti, pagal tave išeina, kad jis neturi savo skonio ir nežino, ko nori? Ar suvoki, kaip tūpai tai skamba?
rwc 2012-06-07 14:10
Kalbant apie mobilių OS architektūrą. Niekas netrukdo kodinti ne Androidui, o, pavyzdžiui, konkrečiai Samsung Galaxy serijai. Aš kaip tik matau Androido privalumą, kad vienas ir tas pats kodas, skirtingai pakonfigūruotas, su 2-3 lanksčiais skirtingais išdėstymais, veikia visuose įrenginiuose nuo Galaxy Mini iki desktopų. Čia yra kreivų rankų bėda, ne OS architektūros. O aš žinau ką šneku - vienas iš mano projektų dabar yra HTML5+SVG. Reikia palaikyti IE6+ASV/Flash, IE9, Chrome, Opera, Firefox, Safari, Androidą, Firefox Mobile, Opera Mobile, WP7, dar klientas fantazavo apie Symbianą, J2ME. Androidas su milijonu "skirtingų" konfigūracijų čia mažiausias galvos skausmas, nepalyginsi su "vos keletu gerų" IE versijų, tarp kurių pats biesas sprandą nusisuktų. Apie TouchWiz sudėtingumą gal nereikia. Mano poreikiams jis , Androide QR kodai irgi veikia dviem paspaudimais: paleidi Apps'ą, nutaikai akį ir pasirenki, ar nori naršyklės, ar užsaugoti, ar pan.. Bet čia - ne tas funkcionalumas, kurio reikia daugumai vartotojų, neįsivaizduojančių, ką tie kvadračiukai apskritai reiškia. Kai kuriuose miestuose populiaresni, pvz., iTagai arba Google Latitude, OpenStreetMaps ar panašios technologijos - visų jų į standartinį paketą nesukiši. Neblogų ofiso paketų taip pat nestinga - Kingsoft, Thinkfree, Olive... Bent vienas iš jų ateina su sistema - nors vėlgi, kiek vartotojų rašo kursinius telefonu? Šiuo požiūriu, platformos atvirumas ir lankstumas labai svarbu.
Paprastas_zmogus 2012-06-07 14:28
Aš nesakiau, kad TouchWiz yra sudėtingas. Aš norėjau pasakyti, kad geriausia Android versija yra plika (stock) ir nesugadinta. Iš visų skin'ų TouchWiz mano manymu yra pats blogiausias ir tik sugadina Andrloid user experience. Ypač Android 4.0, kuris stock yra tikrai tikrai neblogas.
rwc 2012-06-07 16:27
, ane?
Paprastas_zmogus 2012-06-07 17:18
Na jau absurdus pradedi šnekėt Tu vėl sprendi pagal save ir išvis atmeti galimybę, kad kažkuris UI žmogui gali iškart patikti. Labai netoliaregiška... Netgi kvaila, sakyčiau. Tiek Android, tiek iOS, tiek WP interfeisą kuria profesionalūs dizaineriai, todėl galutinis rezultatas sukuriamas toks, kad patiktų didžiąjai daliai žmonių. Juk ne veltui vieni dizaineriai yra geresni už kitus Tuo tarpu visokiais UI modifikavimais užsiima būtent visokie paaugliai (juk reikia vietoj ikonų kamasutros pozas uždėt) ar šiaip kompiuterastai, kurie galvoja, kad turi labai gerą skonį, nes žavisi dešimtmečiais pasenusiu DOS navigator
rwc 2012-06-07 21:35
. Mane efektai, kliksėjimai, ryškios spalvos, mandri fontai tik erzina. Visiškai nepadeda greičiau paskambinti, parašyti el. laišką ar perskaityti straipsnį delfyje. O dėl klasikos - tai atsiprašau, jeigu tamstos tik toks supratimas. Kai kam gražūs VW "Vabalai", kiti dievina Preslio muziką - savo žanruose, savo laikmetyje jie dievai. Niekur nerašiau, kad DN "geresnis" už iPhone. Kaip galima lyginti? Mocartas gražesnis už Salvadorą Dali - logiška? Atvirai, aš neįsivaizduoju, kuris iš šiuolaikinių produktų ateityje man liks šedevru. Nemėgstu, kai gyviesiems statomi paminklai.
Paprastas_zmogus 2012-06-07 23:34
Bet argi Android nėra būtent toks, kokie tave erzina?
rwc 2012-06-13 10:37
Būtent toks. Žr. pastraipą aukščiau.
vvv2 2012-06-13 11:56
Trumpai: 1. Sveikas tipinis vartotojas ().
rwc 2012-06-21 09:31
Čia "frameworko" reikalas. Praktiškai niekada nenaudinga derintis prie OS ar CPU, o tik prie kompiliatoriaus ir bibliotekų (pažiūrėk, kiek Visual C++ programose #ifdef'ų). Tas pats Chromium sorsas sėkmingai kompiliuojasi Windowsams+x86/x64 su VC ir Linuxams+x86/x64/68xxx/ARM su GCC.
Smėlis 2012-06-21 10:14
rwc 2012-06-22 22:01
nepriimk asmeniškai. Puikiai žinau, kad pažįsti ne vieną OS, naršyklę, raštinės paketą ir t.t.. Nori ar nenori, rimtam darbui privalai rinktis Windows, žaidimams - Windows, jei neturi noro, laiko ar tiesiog nerizikuoji knistis su draiveriais - Windows. Ką galiu padaryti, kad pats esu pririštas prie Windows, MS Ofiso ir t.t..? Negaliu tiesiog dual-bootinti penkis kartus per dieną, naudoti du visiškai skirtingus rinkinius programų ir panašiai. Kalbu apie tuos, kurie tenaudoja Outlook'ą, Wordą (enterenterenterspacespace) ir "internetą" (www.google.lt?q=delfi.lt). Va būtent jiems labiausiai ir užkliūna, kad mano tekstų redaktorius veikia ne taip, kaip Wordas (tai bėda, kad be ribonų), kad grafinių failų naršyklė nepikasiška, kad sistemos accountai nesiintegruoja su Outlook'u, kad failo negali užsaugoti "tiesiai į DVD" kaip Windows explorery... Poreikiai minimalūs - reikalavimai maksimalūs. Naudotų OS, kur viskas integruota ir sistemiška - taip nebūtų.