Lietuvos ir Nyderlandų koviniai narai ruošia Baltijos jūros pakrantę išsilaipinimo operacijai (Video)  (0)

Prasidėjusios tarptautinių pratybų BALTOPS 2012 antrosios fazės metu Lietuvos teritoriniuose vandenyse Baltijos jūros pakrantėje ties Nemirseta (Palangos r.) Lietuvos ir Nyderlandų koviniai narai ruošiasi pagrindinei pratybų dienai – pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiai išsilaipinimo operacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų Kovinių narų tarnybos ir Karinių jūrų pajėgų Povandeninių veiksmų komandos narai kartu su Nyderlandų karinių jūrų pajėgų narų-išminuotojų komanda atlieka Baltijos jūros priekrantės patikrinimą ir dugno žvalgybą tam, kad įvyksiančiai karinei išsilaipinimo į krantą operacijai būtų paruoštos nuo jūrinių minų grėsmės saugios linijos ir JAV jūrų pėstininkai su Lietuvos kariais sėkmingai ir saugiai galėtų išsilaipinti iš plaukiojančių vikšrinių amfibijų. Lietuvos SOP kariai šioje operacijoje taip pat naudoja kovines abordažo valtis. „Per šias dvi savaites tikimės sėkmingo bendradarbiavimo su Nyderlandų narais ir tai pasitarnaus dar glaudesnei tarptautinių, taikos labui dirbančių, pajėgų sąveikai“, - kalbėjo Povandeninių veiksmų komandos vadas kapitonas leitenantas Mindaugas Andrulis. Antra tarptautinių pratybų BALTOPS 2012 fazė yra skirta pratybose dalyvaujančių JAV, Nyderlandų ir Lietuvos karių integraciniam mokymuisi ir sąveikos stiprinimui. Tarptautinėse pratybose BALTOPS 2012 Lietuvos teritorijoje šiuo metu dalyvauja daugiau nei 130 JAV jūrų pėstininkų, aštuoni Nyderlandų karinių jūrų pajėgų narai, vienas NATO štabo karininkas dalyvauja ir daugiau nei 400 Lietuvos karinių sausumos, jūrų, oro ir specialiųjų operacijų karių. BALTOPS 2012 pratybose, kurios vyks iki birželio 16 d., dalyvauja 12 šalių - JAV, Lietuva, Latvija, Estija, Vokietija, Prancūzija, Danija, Lenkija, Nyderlandai, Gruzija, Rusija ir Švedija. Tarptautinės pratybos BALTOPS 2012 vyksta Baltijos jūros teritoriniuose Vokietijos, Lenkijos, Lietuvos ir Estijos vandenyse.

Pratybose tobulinamas šalių bendradarbiavimas susidarius krizinei situacijai regione, taip pat stiprinamas saugumas Baltijos jūros regione. Tarptautinių pratybų metu šalių karinių jūrų pajėgų vienetai vykdo bendras jūrų operacijas nuo manevravimo ir patruliavimo iki bendrų operacijų su kitomis karinėmis pajėgomis - oro ir sausumos.

Vaizdo siužetas iš pratybų vietos

JAV organizuojamos karinės jūrų pratybos BALTOPS vyksta nuo 1972 metų. Per keturiasdešimt pratybų egzistavimo metų, jos išaugo tiek dalyvių skaičiumi, tiek svarba, ir tapo vienos didžiausių pratybų Baltijos jūros regione. Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai pratybose dalyvauja nuo 1994 metų.

www.kam.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)