Mokslininkai sugalvojo, kaip elektroniką padaryti iš tikrųjų lanksčią  (0)

Jungtinė mokslininkų komanda iš P. Korėjos ir JAV išrado tai, ką iš tikrųjų galima vadinti rimtu proveržiu lanksčios nešiojamos elektronikos srityje. Teigiama, jog mokslininkams pavyko sukurti lankstų pagrindą su jame esančiais vienos molekulės storio elektronikos komponentais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panaši elektronika gali atlaikyti tikrai ekstremalias eksploatavimo sąlygas, kurios būtų žalingos bet kuriam kitam analogui. Visa tai, kaip teigiama, gali būti naudinga, kuriant lanksčius įrenginius.

Dabartinių lanksčių elektronikos įrenginių problema yra ta, jog tranzistoriai ir kiti elektronikos komponentai „prilipdomi“ prie pagrindo, kurio sulenkimas ištampo sąsajas tarp elementų ir taip viską deformuoja, tad įrenginys dažniausiai neatlaiko ir sulūžta. Naujasis išradimas naudoja poliimidą dėl jo specialių savybių, tokių kaip didelis lankstumas ir atsparumas itin aukštoms temperatūroms.

Naujos technologijos testavimui buvo sukurta 512 komponentų, kurių dydis neviršijo molekulės, o kiekvieno iš jų plotas sudarė tris kvadratinius centimetrus. Vėliau viskas buvo „pasmerkta“ įvairiems eksperimentams. Bandymų metu komponentai, pavyzdžiui, būdavo apvyniojami aplink cilindrą arba dantų valymui skirtus šepetėlius, susukdavo į spiralę, kartu buvo matuojamas elektros laidumo savybės. Kaip teigiama, eksperimentas pavyko gana sėkmingai, todėl kito bandymų etapo metu bus testuojami kiti komponentai, tokie kaip tranzistoriai. Jei viskas vėl klostysis sėkmingai, nauja metodika galės būti panaudota lanksčių telefonų ir kitų įrenginių gamyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)