Suremontuoti naująjį „MacBook Pro“ bus praktiškai neįmanoma

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-06-18 15:58
Apple tikrai moka traukt pinigus iš pirkėjų. (-:
BeVardo 2012-06-18 18:30
Nežinau. Kaip Apple produktų vartotojas nuo 1989 m. pačiam teko taisyti tik vieną monitorių 1995 metais. Vienu metu pardavinėjau Apple Mac'us - patirtis rodo, kad jei aparatinė dalis sugenda, tai įvyksta anksčiau nei per metus - garantija paprastai dar galioja. Na galima, aišku, paleisti į tą Retiną plytgalį ir paskui piktintis, kad reikia visa kompą keist, bet jei tokie veiksmai su brangiu daiktu mieli pirkėjui, jam patarčiau rinktis kitų gamintojų alternatyvas. Kažkoks nesveikas mąstymas - pirktį naują daiktą galvojant apie jo taisymą.
ashirviskas 2012-06-18 18:41
Galbūt žmonės tiesiog nori pataupyti ? Ir kaip tik manau, jog tai yra labai sveikas mastymas, nejaugi pirksi naują daiktą, perdegs kokie usb portai ir visą pc turėsi išmest ?
BeVardo 2012-06-18 18:58
Atleiskite, bet nesutinku - tokia logika vadovaujantis jokio portatyvaus daikto nenusipirksi - nei mobilaus, nei USB laikmenos-kištuko. Tendencija į kompaktiškumą akivaizdi ir "garažinių taisyklų" gerieji laikai praeina. Kad perlituoti perdegusį komponentą jau reikia gero ir išmanymo, ir binokuliaro. O ir perdegti teoriškai jie neturėtų - nebent kišt į USB kažką savadarbišką, pamaitintą 220V įtampa - tikintis sutaupyti bent ant periferijos. Bet tai čia tas pats minėtasis plytgalis.
Spro 2012-06-18 19:41
Labai gaila ,kad einame prie to. Nebebus įmanoma nusipirkti sugedusio LABAI PIGIAI ir pataisydamas negalėsiu parduoti brangiau.. Atimami papildomi pinigai .
Shinigami 2012-06-18 20:28
Bet ne iš obuolio. Šiaip visi įrengimai kurie vis plonėja bus tokie. Nes dėl plonumo tenka paaukoti jungtis kuriomis yra dabar prijungtos kitos dalys. Ir gauname vienalyti įrenginį.
immortallt 2012-06-18 20:31
Kai pirksi masina, pirk Alfa - negalvok apie taisyma, kai ja pirksi Nudrozi akuma - pasikeisti negali
perihellis 2012-06-18 20:34
kas geriau, daiktas kuris yra gendantis ir lengvai remontuojamas ar sunkiai remontuojamas negendantis? žinoma su sąlyga, jei konkurentų gaminiai būtų gendantys
deivec 2012-06-18 21:28
o kodel taip nedaryti...jeigu jau visi tie patys kvaileliai perka iphone nuo 1 iki 4S modelio.....tai koks tikslas daryti remontuojama daikta ? :D:D gerai kai turi aviu banda....net taip gali elgtis
sigitas69s 2012-06-18 21:35
Draugas gyvenes Vokietyjoje pasake- nera negendanciu daiktu, tik skirtumas kiek sugenda 1 is 1 000, 1 is 10 000 ir t.t. Paimkime klasikini atveji is kompiuteriu gyvenimo (draugo dukrai taip nutiko): apipyle klaviatura kava. Ir kaip tycia Apple. Kainavo brangiai suremontuoti. Ir Apple kaip Mersas ar BMW- turi pinigu perki, turi maziau- ne
PCP 2012-06-18 21:36
Prieinamumo prastėjimas dėl kompaktiškumo ir patikimumo yra savaime aiškus dalykas ir progreso dalis, tačiau tai ką daro Apple yra nagliausias "planned obselence" kokį tik galima įsivaizduoti, kadangi baterijos pakeitimas pas apple atstovą kainuoja tiek pat kiek naujas įrenginys, (ipod shuffle - 49$, iphone - 89$+ištrinami visi duomenys iš telefono), kitų centrų apple neautorizuoja, o pasikeisti BATERIJĄ pačiam reikia štai ko - http://www.ifixit.com/Tools/Pro-Tech-Ba ... 99wRJEw-ik, bet ne dėl kad baterija kažkur giliai, tiesiog dėl unikalių ir daugiau niekur nenaudojamų varžtų (žinoma tuoj fanboju pulkas pradės aiškinti kaip tos varžtų galvutės su 5 taškais įsilieja į korpuso dizaino linijas, ir aplamai dar daug kitų naudingų funkcijų atlieka). Arba dar geriau - macbookuose yra akumuliatoriaus skaitiklis, ir kai tik jūs išeikvojate niekingus - viso gero, 0, prašom keisti bateriją ne, ir čia ne koks nors heiterių išsigalvojimas, - štai - info iš oficialaus apple support puslapio http://support.apple.com/kb/HT1519 ) - nors kam vargintis su ta baterija, paprasčiau yra nusipirkti naują kompą, ką daugelis ir daro... ir vartojimo ratas sukasi..
Sleepo 2012-06-18 21:49
Oh, wow, apie situos ciklus nieko nezinojau, dekui uz sita info. Bet tame paciame puslapyje rasoma "Although you can use a battery after it reaches its maximum cycle count, performance may be affected." Matyt tie ciklai tik vidutinis baterijos gyvavimo apskaiciavimas, bet tai nereiskia, kad pasiekus ta miximuma ji iskart ir mirs (?)
faktas 2012-06-18 21:57
Nesu 100 proc. tikras, bet kai dariau projektą apie ISO, viena akimi pastebėjau tokią info, kad kažkokį ISO standartą atitinkantys ličio akumuliatoriai po 300 pilnų įkrovimų-iškrovimų ciklų praranda 20% talpos. Su tuo Apple kažkas ne taip. Negali būti, kad po 300 ciklų visiškai padvėstų. Kita vertus, nematau jokios Apple info apie jokius ISO atitikimus...
coolstorybro 2012-06-18 23:02
Kap matai, turim 924 ciklus. Pagal tavo pateiktą nuorodą, 2006 metų macbook'o baterija suprojektuota sėkmingai veikti iki 300 ciklų. Tuo tarpu ciklų skaičius viršytas 3 kartus, o baterija sėkmingai sukasi (Atkreipk dėmesį į talpos kritimą). Toliau, šiuolaikiniuose macbookuose rekomendacinis ciklų skaičius pakeltas iki 1000. Tiek įkrovimo ciklų tikrai turėtų pakakti įrenginiui 5 metus į priekį. Be to, tik mes ūbagai drožiam laptopus kol jie galutinai nusibaigia. Realiai visą elektroniką reiktų keisti kas 3 metus, o tiek ciklų laptopo lifetime'ui tikrai užtenka. Taigi baterijos keisti praktiškai nėra prasmės, tik aišku, jeigu ji nebuvo brokuota nuo pat pradžios. *Mane užknisa ekspertai kaip tu, kurie nežinodami realios situacijos skleidžia erezijas visam pasauliui.
immortallt 2012-06-18 23:43
coolstorybro, koks tikslas keisti daikta, kuris pilnai tenkina mano poreikius ? Mada ? Vartojiskumas ? Nori buti kietas ? Mano asus butu dar bent 2 metus laikes, tai yra atlaike man 4 metus, po to dar puse metu kaip PC veike, siuo metu guli kaip back-up. Butu veikes ir toliau, tik buvau numetes, po kurio laiko skilo ekrano laikiklis, po to kazkas namie kol gulejo nulauze beatlenkdamas pagrindines plokstes dali ir tinkamas naudot tik kaip PC. Kaip back-up jis veza viska, ka veza mano naujasis, apart zaidimus naujus. Tas pats su telefonais, madinga keisti kas metus, nu max kas 2 metus. Bet jei atlaiko, sekmingai naudojuos ir 3-4 metus pasikeites akuma. Deja zmones pas mus prisirise prie daiktu. Ne tik pas mus, bet pasaulyje visam. Isivaizduoja, kad nauji daiktai padarys laimingais. Daiktas turi atlikti savo paskirti - telefonas skambinti, masina nuvezti ir pan.
coolstorybro 2012-06-18 23:56
Pilnai sutinku, kad daiktas turi atlikti paskirtį ir kol jis ją atlieka naujo pirkti neverta. Aš tik norėjau pasakyti, kad šiuolaikiniai kokybiški akumuliatoriai atlaiko įrenginio life time'ą su kaupu. Ir ne čia ne iki tol, kol jis nusidėvi morališkai. O, apie vartotojiškumą galima ilgai kalbėti, bet čia jau kita tema...
Simplicity 2012-06-19 11:31
Nematau nieko tokio, kuo vertėtų stebėtis. Nei vienas Apple fan-boy'us nepripažins jog perka Apple pasimaivyt prieš kitus, arba dėl to, kad Apple yra labai gražus Sėkminga Apple yra orientuota į tam tikrą žmonių sluoksnį (NE luomą), kuriem svarbu ne techniniai parametrai, o spalva, dizainas, kvapas ir t.t. (čia kaip moterims raudona automobilių spalva). Apple normalių jungčių ir varžtų atsisakė dar iPhone 3 modelyje. Ten vos ne viskas ant klijų ir laidų laikosi (lyg kokiams sklepe būtų rinktas) Dėl to yra daug pigiau duoti naują įrenginį vietoj sugedusio, nei remontuoti. Na, o ir R&D skyrius gali apsiriboti korpuso kampų šlifavimu, nesivarginant projektuoti atramos taškų komponentams, jungčių išdėstymo, vietų tvirtinimui — sudėjai dalis į dėžutę, suklijavai, prilitavai kelis laidus, ant viršaus truputį karštų klijų ir „inovatyviausias pats pačiausias gaminys“ gatavas Dabar sėkmingai taip ir MacBook'us keps, nes sutrumpėja gamybos procesas, nereikia „švaistyti“ pinigų konstrukcijos tobulinimui — pripili klijų į korpusą, susodini ant jų visas dalis ir iš viršaus dar aplieji, kad niekas negalėtų jų iš ten ištraukt Sugedo garantinio laikotarpio metu — duodi naują, o jei jau pasibaigus — pirk naują, nes remontas tikrai pigesnis nebus. Inovatyvu ir paprasta Kalbantiems apie mistinę Apple kokybę, kuriai niekas negali prilygti, pasakysiu jog turiu varganą ACERį už 400€, kuriam jau netoli keturių metų. Sukasi diena iš dienos ir nepanašu jog jam artėtų pabaiga. Žinoma, jis ne toks baltas ir aptakus kaip MacBook'as, bet su visom užduotim ir kai kuriais žaidimais susitvarko ganėtinai gerai p.s. Apple iki BMW ar Mercedess'o kaip pėsčiam iki Mėnulio. Neįmanoma sulyginti nesulyginamų. Vokiečiai projektuoja, o Apple viską ant klijų sodina
BeVardo 2012-06-19 12:05
Radot ko girtis. 4 metai. Pas mane ant stalo Mac Classic veikiantis stovi. System 6.0.8 (vargu ar jums tai ką sako). P.S. BMW, Mercedess? Parodykit nesurūdyjusį, bent 10 metų. Aišku nepalyginami dalykai, bet kodėl galima padaryti mineralinio plastmasės butelius, katriem 200 metų sutrunyt reikia, o mašinos (super-puper BMW, Mercedess) jau po metų-dviejų rūdyt pradeda. Ar neateina į galvą, kad bet kurie gamintojai nesuinteresuoti ilgaamžiškumu, nesvarbu, Apple, BMW, ir t.t. ir pan.
Simplicity 2012-06-19 12:12
Esminis skirtumas — pas stave tik stovi, o pas mane ne tik stovi, bet ir dirba
Celestin 2012-06-19 12:20
"Your one-year warranty includes replacement coverage for a defective battery. You can extend your replacement coverage for a defective battery to three years from the date of your notebook purchase with the AppleCare Protection Plan." Tai vat. Apple kaip ir kiti gamintojai baterijai taiko 1 metu garantija (iki 3 uz papildoma mokesti). O kai baterija suliejama su kompiuteriu, tai gal ir tavo kompas tarnautu 5-10 metu, jis bus tik pernesamas daigtas, jei jo baterija numris. Cia gerai ? Vat jei apple ir baterijai duotu garantini tiek laiko, kiek kompiuteriui, tada suprantu. Pvz 5 metams.