„Intel Atom“ procesoriai serveriuose dirbs kartu su „Xeon“  (0)

Kompanija „Intel“ pasidalino savo planais mikroserverių rinkoje. Jei tikėti pateikiama strategija, norima serveriams suteikti ne tik didelę skaičiavimų galią, tačiau ir didelį energetinį efektyvumą – iš esmės, siekiama konkuruoti su tuo, ką šioje srityje siūlo kompanija ARM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam reikalinga techninė bazė, kuri apjungia tiek galingus „Xeon“, tiek taupiuosius „Intel Atom“ serijos mikroprocesorius, tiksliau, jų naująją kartą kodiniu pavadinimu „Avoton“. „Intel“ debesų kompiuterijos skaičiavimų padalinio generalinis vadybininkas Wackson Jackson teigė, jog šiuolaikiniai procesoriai privalo atitikti itin griežtus serveriams keliamus reikalavimus, tame tarpe ir energijos suvartojimo srityje, tačiau kartu turi pateikti pilną galimybių spektrą. Tarp jų galima paminėti 64 bitų instrukcijų palaikymą, virtualizaciją, ECC klaidų korekcijos kodus bei programinę įrangą, kuri vienodai gerai veiktų su skirtingų linijų procesoriais.

Taigi „Intel“ siūlo į šiuolaikiniuose duomenų centruose naudoti serverius, kurie apjungia tiek „Xeon“, tiek ir „Atom“ mikroprocesorius, leidžiant programoms pačioms spręsti, kokius mazgus aktyvuoti konkrečiu momentu. Kompanija kol kas neatskleidžia, kaip bus realizuotas naujas metodas. Visai tikėtina, jog jis bus panaudotas skirtinguose serveriuose ir infrastruktūroje, kaip, pavyzdžiui, „HP Gemini“ sistemose, o vėliau gali debiutuoti ir hibridinės sistemos su skirtingais x86 architektūros branduoliais.

Technologiniai „Intel“ planai numato, jog mikroserverių rinkoje pasirodys 22 nm „Intel Xeon“ procesoriai su „Haswell“ architektūra bei to paties technologinio proceso pagrindu pagaminti „Atom Avoton“ modeliai, kurie pakeis dabartinius „Centerton“ sprendimus. Tai turėtų įvykti jau kitais metais. Beje, apie „Avoton“ procesorius „Intel“ tik užsiminė, tačiau jokios detalesnės informacijos nepateikė. Vis tik tikėtina, jog jei naujieji „Atom“ modeliai bus naudojami kartu su „Haswell“ procesoriais, jie greičiausiai pasižymės panašiomis charakteristikomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: