Lietuvoje vis daugiau virusais užkrėstų kompiuterių įtraukiami į „botnetus“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2012-07-24 16:15
Manau, kad atėjo laikas pradėti rašyti pareiškimus dėl virusų, o radus kaltininkus uždrausti naudojimąsi internetu ir kompiuterine technika, kaip buvo padaryta Kevinui Mitnikui ir griežtinti bausmes, neleidžiant išsisukti su administracinėmis baudomis. Žmonės visai kitaip žvelgtų į šio tipo nusikaltimus ir paauglio lygio smalsumas ar noras praturtėti greitai iš nusikalstamos veiklos nublanktų savaime.
sielinas 2012-07-26 08:48
Žiūrima ne nuo to galo. Priežasitis piratinės programinės įrangos naudojimas - pasekmė virusas jūsų kompiuteryje. Manote blogiukai nulaužinėdami legalią PĮ daro tai veltui? Mainais jie pasiima jūsų kompiuterio resursus - dar viena siela į zombių tinklą Viskas labai paprasta aš tau suteikiu galimybę naudotis nemokamai Windows OS, Photoshop ar kt., su prikabintu agentu (be abejo tau nežinant), tu man suteiki galimybę naudotis tavo pc resursais ir kartu su kitais pavergtais pc vykdyti DDoS atakas.
g3n1us 2012-07-26 12:40
Visiškai pilnai sutinku ir seniai vadovaujuosi tokiu principu, jei nemokamas tai didelė tikimybė, kad su dovanėle/siurprizu. Dažniausiai antivirusinės tyli, bet po poros metų prabyla apie senai pamirštus setupus.
vvv2 2012-07-26 15:03
- didžiausia problema: tūpos (lietuviškai bukos) antivirusinės, jos tesugeba rasti pačius primytyviausius, tiesiog tik vaikiškus kenkėjus, nors prašosi pinigėlių.. matyt dirbama ranka į ranką su virusų kūrėjais, geras abipusis biznis šios dienos "verslininkams"..
g3n1us 2012-07-26 15:50
Dėl to "versliuko", tai pritariu. Patys antivirusinių kūrėjai galbūt net kuria virusus. Dar dažnai lenda į naujienas gąsdindami vartotojus. Labai geras pavyzdys buvo botneto aptikimas pas mac kompiuterius. Visi reklamavo savo antivirusines, bet kažkodėl nepasako kiek virusų jie sugeba pagauti, nes tai apiplėšimas vidurį dienos. Nes mac neturi tiek daug virusų ir Apple užteko išleisti pora updeitų, kad sunaikinti botnetą. Be to tai buvo net ne Apple kaltė, o JAVA, nuo ko vargu ar apsaugos antivirusinės. Sekantis Apple žingsnis buvo priversti JAVA developerius izoliuoti savo JAVA nuo OS X. Tai tik gaila darosi žmonių kurie išsigandę prisiperko antivirusinių ir užgrūdo kompiuterį beverčiu softu nuo viruso kuriuo apsikrėsti nebeįmanoma. Ant windowsų dar žaiuriau. Daug geriau naudoti nemokamą firewall nei antivirusinę, kuri stabdys Jūsų kompiuterį. Bet firewall reikalauja bent minimalių kompiuterio žinių, nes automatiniai nustatymai dažniausiai apsaugo tik nuo "vaiduoklių", kaip ir antivirusinės.
sielinas 2012-07-26 18:04
Nežinau nei vienos lietuviškos antivirusinės
g3n1us 2012-07-26 23:19
Ir skaityt nelabai moki... Jis sakė lietuviškai bukos, o ne lietuviškos bukos.