JAV pirmąkart dislokuos savo pajėgas Lenkijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-07-28 14:01
JAV dislokuoja savo pajėgas į ne bet kokią šalį, o į NATO aljanso narės arba kitos šalies, pagal susitarimą, teritoriją. Išimtis Irakas ir Afganistanas, bet tai kita istorija. Nesakau, kad JAV geručiai, bet jie bent jau mums negrasina suvereniteto sunaikinimu, tautos genocidu, deportacijomis ir panašiai. Manau tai gana aišku.
EdvasP 2012-07-28 14:53
Jau geriau Lietuvoj amerikonų naikintuvai skraidytų, nei rusų. Pats rusas, kaip žmogus man asmeniškai nėra kažkuo blogesnis nei kitos šalies pilietis. Bet toji ruso valstybė tikrai nėra pavyzdys Lietuvai. Ir arčiau reikia laikytis tų, kurie mūsų nenaikino. Suprantama, kad negali laikyt amerikiečio broliu ir naiviai tikėtis, kad mes jiems labai rūpime. Bet juk žinome Rusijos politikų nuomonę apie Lietuvą. Ir jau geriau nerūpėtume, negu rūpėtume kaip naudinga teritorija, laikinai atitrūkusi nuo Rusijos. Per maži mes esam, kad išvis kas nors su mumis skaitytūsi, todėl ir reikia skverbtis į tokias sąjungas kaip ES ar NATO alijansas, nes bent jau yra kažkoks teorinis užnugaris ir lygiuojamės į aukšto pragyvenimo lygio valstybes o ne šalį, kuri turi didžiausius žemėje plotus, naftos, naudingų iškasenų, o žmonės gyvena prastai. Gal ir yra prijaučiančių Rusijai, bet man nesinori lygiuotis į tokią šalį. Galbūt nuo temos per daug nukrypau
lightfire 2012-07-28 21:38
tai yra atviri, seniai žinomi Rusijai sprendimai, kuriais piktinasi dėl tokių kvailių, kaip...
uodas 2012-07-28 23:39
kaip ta pyyyyp uzciaupt? anot jo, jei nemegsti amerikieciu, tai lygu, kad myli rusus. jam neivienas neuronas nesuvirpa, kad galima megti ir tuos ir anuos, o paprasciausiai nemegti atitinkamu veiksmu, kuriuos daro siuo atveju amerikieciai, o kitu atveju gal darys artimiausiu metu rusai.... ka nedaeina, kad visas sitas sudas, tai dar vienu zingsniu pritraukimas savo armojos prie rusijos sienos (kaliningrado)? ir savaime aisku, kad rusija privales daryti kazkokias rokiruotes nes tai logiska. kazkaip pamirstat kuba, kai rusija ten savo raketas megino nusiusti, ar amerikieciai neuzpanikavo? aisku uzpanikavo. o ka dabar kazkas kitko? aisku panika zymiai mazesne rodoma, nes rusai dabar zymiai silpnesni, nei kazkada. beje pasiziurekit lenkijos suvestines, kiek eksporto isvezama i rusija ir kiek i amerika ir uzsiciaupsit kalbedami apie finasine nauda lenkijai laikyti jav lektuvelius. (beje ir Lietuvai tai galioja), o niautraliems imanoma islikti - paziurekit i skandinavus - tvarkosi sau suomiai - svarbu atlaikyti ne rusijos spaudima, o amerikos, kuri megina irodyti, kad jos globejiska ranka yra butina
sirakūzai 2012-07-29 00:30
JAV lėktuvėliai sumažins eksportą į Rusija... Beje, Lenkija jų ir nelaikys. Yra tam tikros administracinės sutartys. Pvz gera nuomos kaina, kuri Lenkijos biudžetui nepamaišys. Ir nuo kada JAV pajėgas išlaiko sąjungininkai?
enternald 2012-07-29 08:58
Iš to neutralumo Švedija svarstė į strategiją įtraukti Baltijos šalis (paieškok pats straipsnio), kad galėtų dislokuoti armiją geresnei gynybai. Kažin ar nuo NATO ginsis? Ir kuo eksportas dėtas, su Lenkijos kariuomenės treniravimu ir pasirinkimu kas turi būti dislokuota? Gal tai, kad Rusija yra nepatikimas verslo partneris, kuris dėl savopolitinių užgaidų, machinuoja eksportu importu. Manai toks ekonominis ir politinis susirišimas normalus ir priimtinas? Čia tik dar viena priežastis, kodėl su Rusija atbaido Lenkiją ir kitas šalis.
uodas 2012-07-29 09:17
na kaip tu nesupranti - kaip rusai gali iksati lenkams? kazka uzdrausti ekportuoti, paprastas pavizdys vaisiai-darzoves, ka lenkai ypac ekporuoja i rusija. pas rusus fitosanitarines normos ivairiausiu pesticidu nitratu ir t.t. zymiai mazesnes nei ES salyse. tik kazkas pradeda spardytis , rusai "staiga atranda" ant sienos ivezamose darzovese ir vaisiuose, neatitikima normu - viskas - gali mesti i savartyna tukstancius tonu - ir niekur neprikibsi, nes istikruju jos niekada neatitiko, tik rusai uzmerkia akis. taip jau buvo su lenkija, neseniai vargo olandai ir mums yra kliuve, bet labai trumpai.
lightfire 2012-07-29 14:11
koks konrkečiai JAV spaudimas? JAV pasiūlė - Lenkija sutiko. Be jokio spaudimo.