„Xbox 720“ gaus „Intel“ procesorių ir „nVidia“ grafiką  (0)

Šaltinių teigimu, žaidimų konsolės „Microsoft Durango“, kuri dar vadinama „Xbox 720“ (kai kas kalba ir apie „Xbox 8“), pristatymas įvyks dar negreitai – kalbama apie 2013 m. pabaigą, tačiau produkto debiutas reikalauja ir atitinkamų žaidimų projektų, kurie galėtų pademonstruoti naujos kartos sistemos potencialą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu, logiška būtų manyti, jog žaidimų studijos jau ėmėsi kurti naujus žaidimus, skirtus „Microsoft Durango“, o kartu ir „Sony Obis“ (žinomam kaip „PlayStation 4“). Šiuos žodžius patvirtina išplatintos fotografijos, kuriose gana blankiai matyti kūrėjams skirti instrumentai, kainuojantys apie 10 000 JAV dolerių už visą rinkinį. Kūrėjams skirtos aparatinės įrangos galia ir architektūra yra maksimaliai priartinta prie būsimo „Xbox 720“, o joje galima rasti „Intel“ mikroprocesorių, „nVidia“ grafinį adapterį (nors anksčiau kalbėta apie AMD), daugiau nei 8 GB operatyviosios atminties (kiti šaltiniai nurodo tikslią talpą – 12 GB). Reikia pastebėti, jog kalbant apie paskutinį rodiklį, prieaugis, lyginant su „Xbox 360“ (šis turi tik 512 MB), yra 16 – 24 kartų. Programinės įrangos pagrindą sudaro 64 bitų operacinė sistema. Savo išore kūrėjams skirta sistema nelabai skiriasi nuo standartinio stacionaraus kompiuterio korpuso, į kurį įdiegta konsolinė operacinės sistemos versija. Aišku, tai sukėlė nepasitikėjimą pateikta informacija, tačiau portalo „Digital Foundry“ atstovai susisiekė su kitais kūrėjais, siekdami tiksliai išsiaiškinti tokio „Xbox 720“ rinkinio egzistavimo faktą. Ir gandai buvo patvirtinti – tai programinės įrangos kūrimui skirtų įrankių (SDK) „alfa“ versija, kuri jau nuo 2012 m. vasario tiekiama suinteresuotiems asmenims. Be to, pasirodė, jog „Dashboard“ sąsaja ne itin smarkiai skiriasi nuo „Xbox 360“, tačiau leidžia paleisti tokias programas, kaip „D3D11Game1“ ir „NuiView“. Pirmoji, matyt, yra „DirectX 11“ galimybių demonstracija, antroji – iš „Kinect“ kameros patekusių duomenų vizualizacijos instrumentas. Naujojo judesių sensoriaus fotografijų kol kas nėra, tačiau nurodoma, jog jis yra žymiai perdirbtas, lyginant su dabartiniais „Xbox 360“ ir PC valdikliais. Tai, kad naudojamas x86 architektūros procesorius, nurodo programinės įrangos rinkinio langas, kuriame užfiksuota „Visual Studio“ programavimo aplinka. Atsižvelgiant į informaciją, jog „PlayStation 4“ bus naudojami AMD procesoriai, galima daryti išvadą, jog specialiai žaidimų konsolėms skirtų platformų era lieka praeityje – naujoji karta remsis tradicinių asmeninių kompiuterių platformomis, o tai turėtų nudžiuginti pastarųjų savininkus.

Šaltinis, publikavęs informaciją apie „Microsoft Durango“ kūrėjams skirtą rinkinį, teigia, jog būsima konsolė gaus 8 branduolių mikroprocesorių. Tai kiek prieštarauja ankstesniems gandams, kurie teigė, jog „Xbox 720“ gaus 4 arba 6 branduolių procesorių. Kartu galima matyti, jog visais anksčiau pasirodžiusiems gandams apie „Durango“ tikėti neverta, kadangi anksčiau buvo kalbėta iš karto apie du AMD grafinius adapterius, kurie galėtų atlikti nepriklausomą dviejų vaizdo srautų vizualizacija. Buvo kalbėta ir apie tai, jog bus kelios „Durango" versijos, tuo tarpu pigesnė, skirta vadinamiesiems arkadiniams žaidimams, neva naudos procesorius su ARM architektūra.

Taip pat neva teigiama, jog „Xbox 720“ neteks ir optinių diskų įrenginio ir bus remiamasi tik skaitmeniniu žaidimų platinimu. Tačiau tai labai abejotina, kadangi ne visuose pasaulio regionuose yra pakankamai didelės spartos interneto jungtys (net ir „Microsoft“ gimtojoje JAV rinkoje). Turbūt vienu iš labiausiai abejotinų gandų tapo žinia, jog „Xbox 720“ bus būtina nuolatinė interneto jungtis, taip pat apsaugos sistema nuo pakartotinio žaidimų naudojimo kitose konsolėse, taip siekiant stimuliuoti naujų licencijų pardavimus. Aišku, kiek tai tiesa, pamatysime tik kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: