Vokiška kokybė: namas, gaminantis daugiau energijos nei sunaudoja (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigitas69s 2012-08-03 08:43
Kur cia ekologija "name įmontuotos ir didžiulės baterijos. Jos gali talpinti iki 40 kWh energijos" Geros kokybes batarkes nudves po 5 metu ir reikes keisti, o prastesnes po 3-4. . Ir pas mus likutines energijos niekas nesupirks, nors deklaruojama kitaip
Xdmin 2012-08-03 09:07
Nemanau kad jos taip lengvai nudves po 5 metu, nes joms salygos daug geresnes nei elektromobiliuose. Pastovi siluma, nebus iskrovimu iki dugno, jos stacionarios, tad svoris nesvarbu, gal kitokio tipo baterijos dedamos.
Kieshux 2012-08-03 09:25
Ponas Sigitai, kol pas "jus" toksai namelis atsiras, manau dar ne viena karta tures uzaugt
bahuriux 2012-08-03 09:56
Baterija gali buti spec. gilios iskrovos is storu svino ploksteliu, kaip naudojama elektriniuose keltuvuose. Tokios neuzmusi net per 15 metu. Geriausiai atsiperka papildoma silumos izoliacija, nes pigiai ir pasyviai taupo siluma, o prietaisai gaminantys energija is atsinaujinanciu saltiniu atsiperka prasciausiai, nes yra perbrangus. Kam tie langai per visa prieki, jei jie pastogej uz keliu metru, per juos siluma nepateks i vidu, bet uztai ziema tures kur iseiti. Net paciu geriausiu langu varza yra ~5-10 kartu prastesne uz sienu. Cia gana didele klaida energetiskai efektyviam namui. Del grindinio sildymo kartu su dusu kazkokie burtai isvis, nes yra tikrai geresniu sprendimu. Isvada: turint tiek pinigu tokiam namui, geriausiai butu nieko nestatyti, o gyventi viesbutyje, speju kad maziau kainuotu.
sigitas69s 2012-08-03 09:59
Taip, tu beveik teisus, bet as darau viska, kad mano vaikams toks (ar panasus) butu arciau realybes. Panasus namas Japonijoje kainuoja apie 1 000 000 Lt. Bent jau taip per LTV zurnaliste rode ir sake. Pas mus turetu pigiau buti, o tai reiskia ir realiau toki pasistatyti O Vokieciu matomai labai brangus nes kainos neatskleidzia
bahuriux 2012-08-03 10:17
Va dar ka atsiminiau http://www.ekonomika.lt/naujiena/ismani ... 28047.html Negerai kai elektronikos per daug.
perihellis 2012-08-03 13:31
visų pirma ten viršuje gali būti antras aukštas, antra - per didelius langus patenka daug daugiau šviesos, trumpiau reikia laikyti įjungtas lempas. Gal tiesiog pasidengia viskas beveik be nuostolių. Šildai daugiau, bet trumpiau lempas sujungęs laikai. Ir trečia, bene svarbiausia - taip gražiau
immortallt 2012-08-03 13:44
5-10 kartu uz sienas prasciau sulaiko siluma ? Tai anot taves siluma eina praktiskai kiaurai. Tik jau nereikia. Gal 20-30% ir yra prasciau. Bet jei langai i pietine puse, tai ziema atsiperka per saule. Seselis tycia sudaromas, kad vasara nekaitintu namu saule. Kadangi rudeniop ir iki pavasario saule buna zemiau, tai sviesa jau patenka tiesiogiai ir sildo namus. Pas mane pati selektyviniai stiklai, tai kai pavasari uzsildo, tai temperatura staigiai kyla. Karstui vandeniui ruosti baterijos atsipirks per ~8 metus. Priklausomai nuo to, kiek naudoji vandens ir kiek kainuos irengimas. Tai dar neatsizvelgiant i tai, kad tiek karstas vanduo brangs, tiek energetiniai istekliai. Saules baterijos elektrai gaminti, jo dar kol kas brangokos. Tik va niekaip nesuprantu, kam tokios dideles talpos baterijos ? Ruosiamasi karui ? Bahuriux, kazkaip netikiu, kad privatiem asmenim leidzia laikyti migdancias dujas. Todel man visas straipsnis stipriai itartinas. Beje, koks cia mirtinas pavojus ? Uzmigo, pamiegojo ir atsibudo.
bahuriux 2012-08-03 17:25
Na as nezinau ka jie ten pribure, gal zurnalistai kaip visada perlenke, bet esme aiski, negalima patiketi visko elektronikai. Cia juk namas, o ne superautomobilis, jei galima rinktis tarp pasyvios, ar primityvios sistemos ir tarp HiTech, reiketu rinktis kas paprasciau, patikimiau ir pigiau. Reziume: "Is didelio rasto, iseita i krasta" su situo namu.
perihellis 2012-08-03 17:34
yra toks dalykas, kaip showcar, kur paprastai nebūna nieko protingo, gero ir gražaus, tiesiog pademonstruotos galimybės. pvz: http://www.google.lt/search?q=showcar&h ... 52&bih=710 gal čia tiesiog showhouse?
immortallt 2012-08-04 14:59
Na del tu varzu - niekada neskaiciavau, is tikruju nezinau, bet kazkaip tokia reakcija, kad negali buti, jog taip stipriai skiriasi. Gal ir tavo tiesa. O del seseliu, tai jei suprantu, sitoks stogas ne visai tinkamas ir mes seseli ne tik vasara, bet ir kitus metu laikus ? Nesusidures praktiskai, tai gal kazko neizvelgiu, nes maniau, kad butent taip ir paskaiciuotas stogas. O del kolektoriu karstam vandeniui, tai kiek ziurejau, 4000LT + irengimas iki 4 asmenu seimai. Garantija berods 10 metu. Irengimas priklausys nuo namo sistemu. Jeigu ir taip turi pvz granuliu peciu + mini dujinis atsargai su boilerine talpa, tai ikorporuoti turetu but salyginai pigu. Bandysiu savo name prastumti ideja ir toki projekta igyvendinti, nes kai moki po 25LT/kuba karsto vandens, tik uz pasildyma, tai kazkaip greit turetu atsipirkti. Ypac daugiabutyje darant, kai dauguma tu mazgu issimeta ir stipriai turetu krist i apacia irengimo kastai.