Lietuviška idėja: skaitmeninė mobili palapinė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2012-08-06 12:29
Idėja yra. Įdirbis šioks toks yra. Entuziazmo kaip suprantu dar tebėra. Nenoriu jo numušinėti. Tiesiog pagalvokite, kaip ruošiatės pardavinėti, nes kiekvieno žmogaus neįtikinėsit, kad tai nėra šlamštas. Nepamirškite, kad daiktas visiems ir viskam yra lygus niekam ir niekur. Straipsnis yra per ilgas. Reikėjo rašyti daug trumpesnį, paprastesnį ir aiškesnį. Nemanau, kad su panašaus ilgio pasiūlymu kažką sugundysite. Niekas neturi laiko tiek daug skaityti. Įkalbinėjimai nepavers verslo sėkmingu. Geriau taikykitės į konkretų sektorių ir konkuruokit su konkrečiais įrenginiais. Tada bent galėsit ateiti ir sakyti, jūsų naudojama įranga gera, bet įsivaizduokite jei ji galėtų ir ... o visa tai už panašią kainą ... Tai ką manote pone? Galima turėti kelias modifikacijas ir bandyti laimę tarp didesnės rinkos. Jei neturit plano kam ir kaip pardavinėsit, tai prieš sukuriant kelis įrenginius patariu pagalvoti... Tas skėtis OK, bet nepamirškit, kad jei pirks koks amerikietis savo lauko kiemui, tai korpusas turi būti atsparus ne tik drėgmei, bet aplamai nepraleisti vandens, nes lija dažnai iš šono ir skėtis čia tikrai nepadės. Jei svajojate apie JAV rinką, tai gerai pagalvokite ar būdami jų vietoje tikrai negražintumėt daikto.
matise 2012-08-06 14:26
Kai architektai imasi projektuoti daiktus, tai ir gauname brangias, komplikuotas ir grėmėzdiškas nesamones. Jūs bent jau įsivaizduojate kiek tokių "tumbačkų" koncepciju yra jau prigalvota, o prototipai taip ir neišvydo dienos šviesos? Aš praktiškai esu įsitikinęs, kad tas pats bus ir su šia įdėja. Aišku, padaryti renderius ir paleisti puslapiuką šerpatrebo mėgėjų žūklei nėra tokia jau didelė investicija, mėginti gali. Bet netikiu, jog kasnors realiai susigundytų abejotino praktiškumo ir nepatikrintos kokybės įdėja (tik isivaizduokit, kaip stipresnis vėjo gūsis verčia velniop šį skėti ant trijų ratukų).
ashirviskas 2012-08-06 16:02
Daf**k people ?? Dizainas gal; ir nieko, bet tie ratai viską gadina. Daiktas tiesiog šlykščiai atrodo su tais ligoninės lovos ratais.... Kaina irgi nesąmoninga: Skėtis - max 300lt Routeris, gali būti ne belekoks, su papildomu hdd, audio output, vienu usb portu įkišti kokiam 3g ar 4g donglui, perrašytas software į kokį modifikuotą dd-wrt ir turi muzikos grotuvą, failų talpyklą, wireless internet. Nu sakykim čia irgi max 1000lt. RGB LED'ai ant viso korpuso, juos valdo kažkas panašaus į ATmega328, pajungtas prie to nuhackinto routerio. 100lt Garsiakalbiai, pajungti vėl prie to pačio routerio audio output, garsiakalbių išėjimas išeina į išorę, todėl gali pasijungti ir ausines ar dar beleką. Geri garsiakalbiai su tinkama įranga: 300lt Cooleris, jei paprastas fan tipo, tai manau gali būti max 200lt, jei su freonu dar +200lt. taigi 200 ar 400 +-50lt. Akumuliatorius (Kodėl jūsų puslapyje parašyta accumulator, žmonės anglų kalboj nelabai šitą žodį vartoja, jau geriau battery būtų) max 500lt. Ratai, tik ne tokie. Šie baisūs. Ant ratų geriau netaupykit. Geriau kokie nors kitokio tipo, + atsarginiai 300lt. Kėdės MAX 300lt. Korpusas+ kiti niekai 700lt. Viso: 3150LT, +-300lt. Vartotojui galutinė kaina 4000-4500LT.
g3n1us 2012-08-06 16:32
Per visą tavo ilgą tekstą radau tik vieną realybę atitikusį faktą (ratukai negražūs), visa kita yra kliedesiai ir neišmanymas.
ashirviskas 2012-08-06 16:44
Gali būt
nondescript 2012-08-06 16:52
Pačią idėją dar galima pateisinti, bet reiktų prie jos padirbėti. Tarkim, į kokią tikslinę auditoriją čia taikomasi? Vidutinei klasei, net jei tai būtų pasiturintys amerikiečiai, šita prekė per brangi, juk šitą komplektelį perkant atskiromis dalimis galima susirinkti daug pigiau, reikia tik išradingumo o verslo klasei to neužtenka... reikia arba garsaus brando (tarkim jei tai būtų Apple, daug kas pirktu vien dėl to, jog tai yra kokybės, stiliaus ir pasipuikavimo simbolis) arba stebūklo. Siūlau arba leisti kainą (renkantis pigesnes prekes gamybai) arba dirbti vien ant kokybės ir reklamos, kam reikia daug investicijų. Siūlau tik nepradėt pardavinėt, kol patys neišbandėt savo produkto (ar patogu transportuot, kiek alaus skarbiu telpa į šaldytuvą, kiek laiko akumas (beje tos 6 valandos budėjimo ar darbo rėžimu?), ar geras garso išėjimas, ar skėtis tikrai apsaugo nuo lietaus, ar tik dėl vaizdo, ar tvirtos kėdės, ar ratukai gerai fiksuojasi, reiktų net patikrint, kiek išvis "atlaikys" šitas produktas, nes nuo to priklausys garantinio aptarnavmo terminas), juk pradžioj tikrai viskas neveiks taip kaip turėtų. Kol kas turit tik koncepciją, o ne galutinį produktą, bet palaikau jus.
perihellis 2012-08-07 09:47
brangi ir sunki tumbačka..kažkaip nesumastau, kas gali ją pirkt, neatrandu jokios rinkos šitam daiktui. Jame matau sudėtus daiktus, kur labiausiai reikalingi visai skirtingoms publikoms