„Sony“ paslėpė duomenis apie „Playstation 3“ pardavimus  (1)

Išgyvenanti ne pačius geriausius laikus bendrovė „Sony“ paslėpė žaidimų kompiuterių „Playstation 3“ pardavimų rezultatus. Žaidimų pramonė pagal gaunamas pajamas jau senai pralenkė tiek muzikos, tiek kino, tiek muzikos ir kino industrijas kartu sudėjus. Tai pramoga numeris vienas. Ir jei seniau šioje srityje dominavo „Sony“, „Nintendo“ ir „Microsoft“, tai per paskutinius kelis metus viskas apsivertė aukštyn kojomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaidimai skirti išmaniesiems telefonams ir planšetėms tampa vis sudėtingesni ir gražesni, jų daugėja. O štai žaidimų srautas tradicinėms konsolėms ar asmeniniams kompiuteriams nors ir nemažėja, tačiau juos pirkti norinčių atsiranda vis mažiau. Ar tai reiškia asmeninių kompiuterių, o vėliau ir konsolių pabaigos pradžią?

Veikiausiai taip. Juk jau ir šiandien galima planšetę prijungti prie televizoriaus, o tokios paslaugos kaip „Onlive“ leidžia konsolėje žaisti, kad ir asmeniniams kompiuteriams skirtus žaidimus. Situaciją gal kiek pagerins būsimos konsolės, tačiau anksčiau ar vėliau visi žaidimų gamintojai persiorientuos į planšetes.

Kaip ten bebūtų, kiekvieną ketvirtį skelbiami skaičiai apžvelgiantys tradicinių konsolių pardavimo rezultatus. Nors jų (konsolių) žinoma yra gerokai daugiau, tačiau „tradicinėmis“ laikomos pačios geriausios iš bendrovių „Sony Playstation 3“, „Nintendo Wii“ ir „Microsoft Xbox 360“.

Po tokių rezultatų paskelbimų, fanbojai (per daug aistringi gerbėjai) žinoma ginčydavosi iki kaulų smegenų, kuri gi žaidimų konsolė geresnė ir kaip ji patvarko visas kitas. Deja atrodo, daliai jų teks atsisakyti šio pomėgio, kadangi „Sony“ nusprendė šių rezultatų nebeskelbti ir į vieną krūvą suplakė „Sony Playstation 2“, „Playstation Vita“ ir „Playstation Portable“ pardavimus.

Pirmasis klausimas kylantis galvoje: „Ką? „Sony“ vis dar parduoda „Playstation 2“? O juk galvojau, kad likučiai tik Gariūnuose parduodami“. Antrasis klausimas: „Kodėl bendrovei taip reikėjo padaryti?“.

Atsakymai paprasti. „Playstation 2“ įrenginiai vis dar gaminami ir sudaro apie 25 proc. Visų parduotų „Sony“ konsolių. O skaičiai sujungti, kad „Sony“ rezultatai neatrodytų tokie prasti. Šiais metais „Sony“ pardavė 2,8 mln. konsolių, praėjusiais metais tą patį ketvirtį – 3,2 mln. konsolių.

„Tikriausiai „Playstation 3“ pardavimai buvo tokie prasti, kad gėda buvo rodyti“. Taip nuo šiol galvos kiekvienas „Wii“ arba „Xbox 360“ gerbėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: