Nagingo studento patobulinta freza (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2012-08-10 14:34
Puikus sumanymas . manau daug kam tokio įrankio reiktu . O dabar bereikia visa tai parduot tam pačiam Dewalt'ui, kurio freza naudojama ir džiaugtis uždarbiu .
Shinigami 2012-08-10 15:09
Visu pirma reikia už patentuoti. Bėgu į patentų biurą, kol kūrėjas dar jos ne už patentavo
Tir4elis 2012-08-10 15:41
Apple pasekėjas? O juk, rimtai.. Tikėkimės, kad jie jau tai padarė .
immortallt 2012-08-10 17:14
Bet logiskai mastant, realiai jam nera tiek toli iki pilnai automatizuoto varianto ? Tik padarai begius ant ju uzdedi skersini-begius ir varikliukai du veda kur reikia. Ar ne ?
kionig 2012-08-10 17:27
Padaryti pilnavertį CNC stalą ir kainuoja, ir yra ką veikti. Taip pat dar reikia išmokti su kokiu MACH3 dirbti. Tada galima automatizuoti viską, jei, žinoma, yra tam racionali veikla, kuri to reikalautų. O, jei ten vieną detalę droži per savaitę, tai galima ir su tokiu modifikuotu daiktu žaisti
ligonis 2012-08-10 19:24
kad logiškai mastant CNC staklės turbūt paprastesnis daigtas nei šitas jo stebuklas. su CNC staklėm įtvirtini detalę, pasakai ką "piešt" ir varikliukai "bukai" vaikšto pagal, tai ką brėžinys sako. o čia kameros turi sekt padėtį kurioj tiksliai yra freza, pataisyt netikslumus atsirandančius dėl operatoriaus judesių, ir tik tada vykdyt tą "buką" piešimą. žinoma šitas daigtas daug mažesnis, tai po pora detalių į mėnesį jei reiktų - rinkčiausi šitą.
immortallt 2012-08-10 22:29
CNC stakles kiek zinau pjausto. Gal pavadinima maisau, bet tokias stakles ir parodoje teko matyti, ten pjauste medziagas - oda. Automatiskai maksimaliai efektyviai isdelioja detales, pasikloja klojinius ir tada iskerpa itin tiksliai.
arab 2012-08-11 00:10
CNC stakles, buna 3,4,5 asiu, su jom gali frezuoti, tekinti, grezioti priklausomai nuo asiu. Sis naujas isradimas tikrai idomus, sudetingiausias cia reikalas yra programos parasymas, kuri pati skanuotu ir galvotu kiek tu nukrypsti nuo uzduotos bazes. O logiskai mastant cnc stakles tikrai sudetingesnis dalykas, ten reikia tikslumu, o kam atrodo kad juos lengva sugaudyt, panandykit pagamint bent jau 2x2 metro darbini stala Beje idomu butu pamatyt kaip sitas daiktas tiesiai sugeba atpjaut 2m ilgio pjuvi
AirDog 2012-08-11 11:36
Draugas gaminasi CNC: http://rcpilotai.lt/index.php?option=co ... 82&lang=lt
immortallt 2012-08-11 13:02
Hmz, paciam idomu, nes tevai jau domisi kuri laika panasiu irengimu, tik kiek suprantu galva skiriasi. Kaina aisku kandziojasi. Nu kodel mapping toks sudetingas gali buti ? Kodel negalima tiesiog koordinates padaryt pagal stala ? Tai yra ar krumpliaracius vos ne skaiciuoti, kiek prasisuka ar kazkas pan ? Gal tik man tai atrodo paprasta Kazkaip man atrodo, kad visad yra paprastesnis sprendimas, tiesa, jis bus labai siaurai sriciai.
Anonymous 2012-08-11 13:51
Labai gali būti, kad šitas daiktas nukryps pjaudamas 2m pjūvį, bet gali būti, kad atpjaus ir 7 metrus. Arba 12 metrų. O CNC tokiu atveju - ?
kionig 2012-08-12 04:49
CNC tokiu atveju yra nepamainomas dalykas Ir ten ribų nėra. Uždėjai ilgesnius bėgius ir vsio, droži sau į valias iš GERBER failų, o ne su rankomis vedžioji, norėčiau pamatyt, kaip tai būtų daroma
Anonymous 2012-08-12 08:36
Gerbiu tamstos pasiryžimą naudotis moderatoriaus teisėmis kalbėti išmintingai atrodančias nesąmones. Iš jūsų lūpų jos skamba kaip vadovėlinės tiesos „Paimi ilgesnius bėgius“... O taip! 12 metrų CNC staklytės - kaip tik tas įrankis, kuris efektyvesnis už frezą su navarotais už 1000 LT (alus įskaičiuotas) Tamsta aiškiai žinote, kiek CNC brangiau, betgi žinovo tonu „paimi ilgesnius bėgius“? Tai kuris iš mūsų trolis?! Aišku, kad rols roisas TIKRAI GERIAU nei lada; betgi kažkodėl ladas vis dar perka? Atnaujinau: o juk žinome to studento vardą! Reikia parašyti laišką, tipo, „neprotingas studente, vietoje tos frezos tau būtų geriau CNC staklytės, jei nesupranti pats, neišmanėli, paklausk kionigo išmintingojo“ Negaliu patikėti, kaip toli atsilikę užsienio studentai uo mūsų gerbiamo moderatoriaus. Lietuvoje yra dar vidinių rezervų!
kionig 2012-08-12 10:35
Aš tai eilinį sykį matau tamstos ekvilibristinę išmintį. Šiaip jis ten nieko ypatingo neišrado. Be to, ne vienas jis pats gi gamino, o klausinėjosi ir ko gero pusę darbo už jį padarė. Tai tam studentui dar reikia daug mokytis. Bet anokia čia revoliucija, dar reikės labai pasistengti, kad galėtų nustebinti visą pasaulį kuo nors
Anonymous 2012-08-12 13:24
Jei panėvežietis mušasi, tai mušasi, jei dirba, tai dirba, jei sukčiauja, tai sukčiauja. Bet jei (retai būna) panėvežietis įkyrus, tai jau taip nuobodžiai, kaip kionigas kionigai, anas nedarė revoliucijos. Jam nafik nereikėjo CNC NCN CCC ir NNN staklių per visą kiemą. Jam reikėjo frezos, kuri ištaisytų klaidas dar prieš jas padarant Jis tai pasiekė Gaila, tik, neatsiklausė kionigo, kaip jam reikėjo daryti P.S. Tamsta tikrai ne esate ne fizinės negalios neįgaliųjų integravimo visuomenėn dalyvis? Gal čia be reikalo, gal tiesiog gydytojas jums prisakė būti tarp normalių? Jei taip, tai labai atsiprašau.
Vytax 2012-08-12 14:06
Na būtų, manau, gerai jei prie šitokios frezos pritaisytų dar ir kažkokią kamerą, kuri sektų iš anksto ant detalės pažymėtus kontūrus kokios nors spalvos markeriu. Tada darbas su įrenginiu taptų išties paprastas. O dabar iš anksto braižyti ir įkėlinėtii CAD brėžinius tai nei šis nei tas.
Anonymous 2012-08-12 14:16
Įdomi mintis, tada freza dar supaprastėtų. Nesudėtingoms detalėms sutaupytų laiko. Betgi jei norėtum išdrožti ką nors tikrai sudėtingo? Pvz kokią biblijos citatą gražių šriftu? Tada pažymėjimas specialiu markeriu taptų tokio pat sudėtingumo darbas, kaip kad pats drožimas. Beje, lietuviai kūrė mažyčius robotukus, kurie galėjo sekti nubrėžtą liniją. Taigi - jau yra ką galima prisukti prie frezos, kad ji laikytųsi nubrėžtos linijos. Nereikėtų net specialaus markerio. Šiaip įdomi mintis - rankinis įrankis, kuris pats taiso klaidas. Pvz galėtų būti ir pjūklas, kuris pjauna tiesiai
kionig 2012-08-12 21:58
Tu, nustok vartoti tuos pigius narkotikus. Iš kur tokios haliucinacijos pas tave plaukia? Siūlau pačiam prisitaikyti, tai kas buvo pasakyta post kripte