Rugsėjį elektrą pradės gaminti 1,3 mlrd. litų kainavęs kombinuoto ciklo blokas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

haloo44 2012-08-13 09:57
Pasistatėm naują dujų deginimo bloką, žada statyti suskystintų dujų terminalą ir dujas vežtis iš Kataro. Tai kam mums ta atominė tada? Valdžia neturi energetinės strategijos paruošusi. O gal geriau nestatyti atominės, bet dujas perkant iš rusų brangiau Elektrėnus kurenti N metų
deivec 2012-08-13 11:17
dziaugiasi gazpromas.... bet turime suprasti...kad tokiu galingumu su saules batarkemis ir vejo maluneliais ir hidroelektr. nepadengsime..... taigi...norime deginti dujas is gazpromo...ar pasiryshime atominei..su jos galimomis rizikomis nemanau kad dauguma is Jusu galetu objektyviai nuspresti kas geriau.... taig..
immortallt 2012-08-13 11:40
Deivec, jau ne karta siulau biokura. Jo istekliu Lietuvoje jau dabar turim daug. Dauguma pinigu net liktu biudzete, nes GIRININKIJOS aprupintu biokuru. Ju kastai daugiausia butu zmogiskasis + technikos pirkimas. Misko valymo technika teko apziureti - ne ka maziau ispudinga nei koks feraris. Biokuro trukumai - vasara negalesime apsirupinti elektra patys, bet tam ir yra elektros jungtys, kad vyktu prekyba! Vasara is biokuro gamintume tik tiek, kiek reikia silumos. O jei kaip kazkas preita savaite aiskino, kad is biokuro galima pagaminti net 50% elektros energijos ir like siluma, tai is vis nerealu! O karsto vandens bei silumos gamybiniams procesams reikia ir vasara. Taip pat siuksliu deginimo imones dirbs kiaurus metus. Pvz Klaipeda iki 50% savo energetiniu poreikiu jau po pusmecio apsirupins butent is siuksliu! P.S. pagal regula.lt biokuro kaina katilinems po katilo efektyvumo yra ~73LT/MWh arba 7,3ct/kwh. Jei negaminam silumos, gaunas tarp 14-21ct/kwh - jau brangoka, bet kombinuojant su sildymu tie patys 7,3ct/kwh!!!!!! Taigi 10ct/kwh kapitalui, islaidoms ir pelnui! Dar reiktu nepamirsti sutaupomus tarsos leidimus ir pinigus liekancius salyje, nes nereikia pirkti nei uzsienio technologiju, nei zaliavu, kaip dujos ar didziulius kiekius statybiniu medziagu atomines statybai, nes puikius katilus gamina Lietuvoje (na siuksliu deginimo dar nepagamino), o zaliavu reikia palyginus nedaug.
Trolis 2012-08-13 12:39
man labiausiai idomu kokia naujame bloke pagamitos energijos savikaina? Be jos tai neimanoma suprast ar cia ekonomiskai naudingas projektas, ar cia vel pinigus i bala ismetem.
Arwis 2012-08-13 12:52
Ne nu.... Zinoma ekonomiskai kad nenaudingas, juk lietuvoje verslas nesuinteresuotas pelnu.
bahuriux 2012-08-13 14:32
Taip... ir nafik mums tos atomines. Taip butu ir pigiau ir naudingiau uz atomine elektrine, daugiau pinigu liktu Lietuvoj, zinoma jei biokuru kurenti. Bet yra vienas dalykas, net nesvajokit, kad malkos vis dar kainuos po senobei
immortallt 2012-08-13 15:17
Matai, biokura bet kada galima pakeisti dujomis. Kitas dalykas, biokuras is baltarusijos yra pigus, tik logistika pabrangina. Kitas dalykas, siuloma atomine gamins tik elektros energija. Uz kiek pastatys - neaisku. Net va dujini reaktoriu state ir tai pabrangimas gavos kazkur 10-15%, o cia projektas trumpas ir greitas bei paprastas palyginus su atomine. Tuo tarpu silumine energija (kurios Lietuvoje suvartojame iki 2x daugiau nei elektros), ir isliks brangesne bei ant duju.