IHS: "Acer" tapo didžiausiu nešiojamų kompiuterių gamintoju  (0)

Kol kinų kompanija "Lenovo" "nuosekliai" artėja prie didžiausio pasaulyje kompiuterių gamintojo titulo, o tradiciniai šios rinkos žaidėjai, tokie kaip HP ir "Dell", svajoja apie IT paslaugų rinką, bandydami įkvėpimo semtis iš IBM pavyzdžio, taivaniečių gamintojai nesnaudžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia portalas "DigiTimes", šių metų II ketvirčio duomenys rodo, jog "Acer" pavyko tapti didžiausiu pasaulyje nešiojamų kompiuterių gamintoju. Ši įmonė užėmė 15,4% rinkos. Kalbant apie kiekybinius parametrus, kompanijai pavyko parduoti 7,567 mln. vienetų. "Lenovo" ir HP užima antrą ir trečią vietas su atitinkamai 7,532 mln. ir 7,524 mln. nešiojamų kompiuterių. Tiesa, šių kompanijų rinkos dalis yra vienoda ir sudaro 15,3%. Ketvirtoje vietoje įsitaisė taivaniečių ASUS (10,7%), penktoje – amerikiečių "Dell" (10%).

Savo ruožtu, IDC analitikai su savo kolegomis iš "Gartner" nenori sutikti su tokia statistika ir teigia, jog "Acer" nešiojamų kompiuterių rinkoje užima tik trečią vietą (14,5%), atsilikdama nuo HP (15,7%) ir "Lenovo" (15,4%). Kompanijos "Gartner" analitikai tvirtina, jog "Acer" nešiojamų kompiuterių pardavimai per ketvirtį išaugo 1,2%. Europos rinkoje "Acer" dalis pasiekė 20%, jos įvaizdį teigiamai paveikė ir veikla Londono Olimpinėse žaidynėse, kur kompanija tapo pagrindiniu kompiuterinės įrangos tiekėju. Jei atsižvelgtume į visų kompiuterių tipų pardavimus (įskaitant ir stacionariuosius), tai "Acer" II ketvirtyje liko trečioje vietoje, užimdama 11,4% rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: