„nVidia“ oficialiai pristatė „GeForce GTX 660 Ti“  (9)

Kaip ir buvo tikėtasi, kompanija „nVidia“ užvakar anonsavo savo naują vaizdo plokštę „GeForce GTX 660 Ti“, kuri skirta pačiai didžiausiai žaidėjų auditorijai ir tapo pirmuoju „Titanium“ šeimos grafiniu adapteriu su „Kepler“ architektūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis grafinis adapteris turi „PCI Express 3.0 x16“ sąsają bei „4+2“ maitinimo posistemę. Jo širdimi tapo 28 nm technologijos pagrindu sukurtas grafinis procesorius GK104 su 1344 CUDA branduoliais, 112 tekstūrinių (TMU) ir 24 rasterizacijos (ROP) blokų. Už perteklinės šilumos išsklaidymą atsakinga „dviejų aukštų“ aktyvaus tipo aušinimo sistema. Įdiegtos GDDR5 operatyvios atminties kiekis siekia 2048 MB, su GPU ji bendrauja 192 bitų magistrale, o duomenų pralaida siekia 144,2 GB/s. Papildomas maitinimas prijungiamas 6pin lizdu. Taip pat prieinami du DVI lizdai, po vieną HDMI ir „DisplayPort“. Grafinio procesoriaus bazinis taktinis dažnis siekia 915 MHz, tuo tarpu firminė „nVidia GPU Boost“ technologija šią reikšmę padidina iki 980 MHz. Savo ruožtu, operatyvios atminties mikroschemos dirba 6008 MHz taktiniu dažniu. Vaizdo plokštės maksimalus TDP lygis neviršija 150 W; adapteris suderinamas su „DirectX 11“ ir „OpenGL 4.3“, naudoja firmines vaizdo gerinimo technologijas NVIDIA FXAA ir NVIDIA TXAA, taip pat „Adaptive VSync“. Be to, niekur nedingo ir tokios technologijos, kaip „NVIDIA 3D Vision Surround“, NVIDIA CUDA, „NVIDIA PhysX“ ir NVIDIA SLI (paskutiniuoju atveju galima konfigūracija iš dviejų arba trijų vaizdo plokščių). Reikia paminėti, jog „GeForce GTX 660 Ti“ iš pradžių buvo pozicionuojamas kaip tiesioginis „AMD Radeon HD 7950“ konkurentas. Žemiau pateikiamos oficialios skaidrės, kurios turėtų vaizdžiai parodyti, kokio produktyvumo galima laukti iš „nVidia“ naujoko.

Galiausiai pranešime, jog kai kurios „nVidia“ partnerių sukurtos „GeForce GTX 660 Ti“ versijos jau pastebėtos Europos el. parduotuvėse, o vartotojams prieinami ne tik etaloniniai, tačiau ir originalūs variantai, kai kurie netgi su gamykliškai paspartintu GPU ir iki 3072 MB padidinta operatyviąja atmintimi. Kaip žinia, rekomenduojama „GTX 660 Ti“ kaina yra 299 $ (~ 840 lt).

Taip pat pasinaudokime kolegų iš „TechPowerUp“ testais ir trumpai pasižiūrėkime, ką gi iš tikrųjų gali „GeForce GTX 660 Ti“. Su testiniu stendu ir visais rezultatais galima susipažinti, pasinaudojus šia nuoroda, o mes tik apžvelkime keletą iš testų. Priminsime, jog minėtojo portalo apžvelgtas „ASUS GeForce GTX 660 Ti Direct CU II 2 GB“ modelis yra gamykliškai paspartintas, taigi jo sparta yra maždaug 5 % didesnė už etaloninį „nVidia GeForce GTX 660 Ti" variantą.

Remiantis „TechPowerUp“ atliktais testais, „nVidia GeForce GTX 660 Ti“ kova prieš tiesioginį konkurentą „AMD Radeon HD 7950“ vyksta tikrai permainingai: jei vienuose žaidimuose (Max Payne 3, Battlefield 3, Diablo III) „nVidia“ naujasis produktas išsiveržia į priekį, tai kituose žaidimuose (Crysis 2, The Elder Scrolls V: Skyrim ir kituose) ima atsilikti. Gamykliškai paspartintas ASUS sprendimas leidžia pridėti daugiau galių etaloniniam „GeForce GTX 660 Ti“, tačiau nereikia pamiršti, jog AMD partneriai taip pat siūlo paspartintus „Radeon HD 7950“. Taigi kieno sprendimą rinktis – AMD ar nVidia – priklausys nuo kitų faktorių.

ASUS sprendimo su „Direct CU II“ aušinimo sistema skleidžiamo triukšmo lygis yra tikrai pagirtinas: didžiausios apkrovos metu jis daugiau nei pusantro karto tylesnis už etaloninę vaizdo plokštę (tas pats galioja ir „AMD Radeon HD 7950“ atveju). Turbūt nereikia ir sakyti, jog šis parametras bus vienas iš faktorių, lemsiančių būsimo pirkėjo apsisprendimą.

„GeForce GTX 660 Ti“ energijos suvartojimo lygis didžiausio apkrovimo metu praktiškai nesiskiria nuo konkurento „Radeon HD 7950“, taigi pagal šį rodiklį galima vėl konstatuoti lygybę. Taigi galima konstatuoti, jog žaidėjų apsisprendimą, įsigyti „nVidia“ naujoką ar jau senokai rinkoje esantį AMD sprendimą daugiausiai lems tokie faktoriai, kaip kaina, aušinimo sistema, taktiniai dažniai, papildomas funkcionalumas bei komplektacija. Galiausiai norėtųsi tik pasidžiaugti, jog vidutinės klasės vaizdo plokščių rinkoje vėl atsiranda konkurencija – to labai norėtųsi ir centrinių procesorių rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: