Švedijoje sukurtas nematomas šalmas dviratininkams (Video)  (6)

„Jei žmonės sako „neįmanoma“, mes turime įrodyti, kad tai - įmanoma", - tokiu šūkiu vadovavosi dvi dizainerės iš Švedijos, sukūrusios nematomą šalmą dviratininkams, kurio pirmąjį klipą pristatė prieš beveik dvejus metus, o vėliau patobulintas šalmas buvo išleistas į prekybą. Dizainerių sukurtas ir patobulintas šalmas slepiamas apykaklėje ir pavojaus metu, išsiskleidžia kaip oro pagalvė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anna Haupt ir Terese Alstin sukurtas šalmas slepiasi apykaklėje ir tik pavojingos ir ekstremalios situacijos metu jis išsiskleidžia kaip oro pagalvė.

Šalmo „Hövding“ konstrukcija suveikia avarijų metu: išsiskleidusi apsaugo galvą ir kaklą. Šalmas ergonomiškas, praktiškas, atitinka saugumo reikalavimus ir tinka prie visų drabužių, nes apvalkalas keičiamas. Šalmas slepiasi specialioje užsidedamoje apykaklėje, o davikliai sureaguoja ir neįprastą dviračio važiavimą.

Pasistengusios, kad šalmas išsiskleistų tik avarinių situacijų metu, dizainerės atliko daugybę testų. Todėl „Hövding“ neišsiskleidžia vidury gatvės be priežasties ar dviratį staiga sustabdžius. Kad sistema suveiktų, reikia stipraus smūgio, stūmimo arba kritimo, kurį užfiksuoja integruoti akselerometrai. Šalmas išsiskleidžia per 0,1 sekundės ir apsaugo beveik visą galvą. Be to, lieka plotas matymui. Kai šalmas išsiskleidžia, kurį laiką galvą veikia spaudimas ir tik vėliau šalmas pamažu subliūkšta.

„Hövding“ veikimui reikalingos baterijos, kurias retkarčiais reikia pakrauti per micro-USB. Apie senkančius elementus jums praneš specialus signalas. Šį šalmą galima prijungti prie kompiuterio ir atnaujinti programinį aprūpinimą. Naujasis šalmas turi net „juodąją dėžę“, kur įrašomi duomenys, leisiantys išanalizuoti avariją. „Hövding“ kūrėjams galima atsiųsti duomenis, patyrus avariją ir šalmo programa nuolat tobulinama.

Nematomą šalmą galima įsigyti už 4000 Švedijos kronų (apie 1700 litų) www.hovding.com parduotuvėje.

Vaizdo siužetas 


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (6)