Naujos kartos išmanieji šviesoforai sumažins spūstis ir avarijas?  (0)

Daug važinėjantys tikriausiai ne kartą sprendė dilemą, kai per dalį sekundės įsižiebus geltonai šviesai reikėdavo nuspręsti: spausti akceleratoriaus pedalą ar staigiai stabdyti. Atrodo, kad ši problema jau greitai liks praeityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgijoje įsikūrusi bendrovė „Traficon“ sugalvojo „TrafiRadar“ – išmanią sistemą stebinčia sankryžą. Vaizdo kamerų ir radarų dėka sistema nusprendžia ar jums dar reikia šiek tiek laiko, kad kirsti sankryžą. Ir jei atsakymas teigiamas – jums degs žalia šviesa. Jei jūs esate pakankamai toli ir spėsite sustabdyti, užsidegs raudona šviesa.

Tikimasi, kad tokia sistema padės išvengti avarijų, kuomet staigiai stabdant į jus atsitrenkia saugaus atstumo nesilaikęs nelaimėlis, arba kai jus rėžiasi kita automobilis, kuriam lekiant įsibėgėjus kaip tik užsidegė žalia šviesa.

„Traficon“ nepamiršo ir dviratininkų. Terminio vaizdo kameros aptiks dviratininkus ir nekeis šviesoforo spalvos, kol jie sėkmingai nekirs kelio ar sankryžos. Sistema taip pat geba skaičiuoti pravažiavusių dviratininkų skaičių, jei miesto savivaldybei prireiktų duomenų, kurią sankryžą renkasi dažniausiai alternatyvios transporto priemonės mėgėjai.

Beje, šią sistemą galima sujungti su nesenai Masačiūsetso technologijos institute sukurtu modeliu, kuris geba identifikuoti vairuotojus, kurie bus pasiryžę spustelėti akceleratoriaus pedalą sankryžoje degant geltonai šviesai. Modelio patikimumas – 85 procentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: