Kaip greitai robotai pakeis žmones?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2012-08-23 10:54
Gana aktuali problema, tik nesuprantu is kur zmones sededami be darbo gaus pinigu pirkti tam ka pagamins robotai?
vvv2 2012-08-23 11:09
eimantasks 2012-08-23 11:23
Pritariu pirmam rašiusiam, jei gamins robotai, vadinasi žmonės neuždirbs, o jei jie neuždirbs, tai kas pirks tą produkciją? tegu ir mažės kainos bet sėdint be darbo tai mažiausiai rūpi. Nes kažkaip nemanau kad už nieką žmonėms duos pinigų, o iš kur jų gauti kai robotai pakeičia tave darbe visais aspektais atlikdami darbą geriau... ta robotizacija visiška nesąmonė..
vvv2 2012-08-23 11:30
1. "visais aspektais" nepakeis. 2. robotai skirti žmogui, o ne žmogus robotams. 3. kapitalistinė skirstymo sistema, kaip kadais vergovinė, nėra amžinos.
Shinigami 2012-08-23 12:13
Teks prisitaikyti prie pakitusios sistemos arba mirti iš bado. Prisitaikyti - tai eiti dirbti tai ko robotai nesugeba. Kitaip sakant teks žmonėms pradėti mastyti, o ne tik su šakėmis dirbti ar apple gamykloje.
vvv2 2012-08-23 12:22
- istorija kartojasi, kaip senovėje, dalis būtent su šakėmis eina trupinti mašinų (robotų)..
Creatium 2012-08-23 13:30
Aš manau, kad robotizacija yra geras dalykas. Kaip bebūtų - žmogus neturėtų dirbti nuolatinio rutininio ir nuobodaus darbo. Tai neduoda visiškai jokios naudos nei tam, kuris tą darbą daro, nei tam, kuris perka jo paslaugą/pagamintą daiktą. Robotai tam ir skirti, kad pakeistų žmones sunkiuose darbuose. Na, o nedarbingumas tose srityse šoks labai smarkiai, ypač jeigu nebus labiau susirūpinta be galo augančia populiacija. Visas pasaulis juk negalės dirbti paslaugų sferoje. O gal galės? Bus kaip viename filme, berods "60-asis greitkelis", kur viename miestelyje visi yra advokatai. Vieni kitus padavinėja į teismą, kad turėtų iš ko gyventi ir ką veikti.
bahuriux 2012-08-23 13:49
Logiskai mastant, jei istorija kartojasi, tai ejimas su sakemis pries robotus nepades, kaip nepadejo industrializacijos pradzioj. Reiskia tai yra geras dalykas palengvinsiatis zmonems gyvenimus, bet tik reikia prisitaikyti, kaip jau teko nekarta prisistaikyti iki siol.
sigitas69s 2012-08-23 14:02
Bus "vergovinė robotu santvarka"- tai reiškia, kad nusiperki robota, o jis dirba vietoj taves. Kuo geriau idarbini, tuo geriau uždirbi. Kai vel susitaupai- perki dar viena ir t.t. Busime "robotavaldžiai" manau pakankamai šviesi žmonijos ateitis Robotas dirba- tu ilsiesi. Gal koki karta jis ir suges- tada matomai pirksi paslauga "robotu taisymas ir priežiūra"
Acme 2012-08-23 14:03
Technologinis nedarbas apie, kurį jau kalba seniai yra vis ignoruojamas, bet vėliau ar anksčiau automatizacija ir dirbtinis intelektas pasieks tai, kad žmogui nereikės dirbti. Viso to pasekmė, kad technologija "pražudys" kapitalizmą, nes konkurencija skatina automatizaciją, o automatizacija po truputi "žudo" kapitalizmą. Visuomenei atrodo, kad atlygis už darbą yra nekintamas dalykas, bet tai irgi keičiasi ir yra atgyvena. Technologija palengvina žmogaus gyvenima ir viena iš sryčių darbas už atlygi. Seniau vienas iš JAV prezidentų buvo pasiūlęs sutrumpinti darbo dieną ir taikyti automatizacija ir trumpinti tol, kol žmogui nereikės dirbti, bet kadangi monetarinė sistema tokia inertiška, pasiūlymas buvo išgirstas. Vėliau ar anksčiau susikurs visuomenę, kurioje visus darbus atliks robotai ir žmogus kurs ir tobulins egzistuojančias sistemas. Tai yra neišvengiama.
azotas 2012-08-23 14:39
O jaigu taip vadinami imones savininkai nusiperka savo robotus tai zmoniu robutam nelieka vietos
DaRk SpAcE 2012-08-23 15:07
Paimkime kompiuteri. Kai jis buvo sukurtas zmones pradejo su juo dirbti, o dabar jau tai yra iprastas dalykas. Ateity bus panasu. Zmones dirbs "su" robotais, t.y robotas dirbs vietoj zmogaus darbus, o roboto savininkui reikes tik ji priziureti.
Jonas17 2012-08-23 19:45
Tada reikėtų panašaus įstatymo, kaip dabar taršos įstatymas (kai valstybei yra nustatomas taršos limitas, o jį peržengus, galima pirkti "papildymą" iš taršos limito neišnaudojančių šalių.). Tada įmonės savininkai būtų limituoti kiek patys gali turėti robotų savo įmonėje, o likusius (arba gal apskritai visus) robotus jam tektų samdyti iš žmonių
TakeThisTorch 2012-08-23 23:01
Nereiks nieko samdyti, jei žmonės bus geranoriški vieni kitiems. Tiesiog robotai dirbs, o žmonės nueis į parduotuvę ar kažką panašaus ir nemokamai pasiims ko jiems reikia. Nebent daugumą robotų valdys pikti kapitalistai, tuomet Geležinis Kulnas gali sutraiškyti likusią visuomenės dalį
Laurynas19 2012-08-23 23:21
Robotizacijos bijo tie kurie nepasitiki savimi, ir mano, jog būtent juos ir pakeis robotai. Kaip vienas iš komentatorių jau minėjo, robotai dirba mums, o ne mes jiems. Ir dar, atminkit, jūs dirbat nekvalifikuotą darbą ne todėl, kad esat kvaili, atvirkščiai, jūs esat kvaili, nes dirbat nekvalifikuotą darbą. Kai nebus ką daryti, aplinka padarys savo Kai dings pasikartojantys, monotoniški darbai nuo žemės paviršiaus, dings ir idiotai.
kionig 2012-08-23 23:29
Apskritai žmonija tikrai turės ką veikti ir net masiškai viską robotizuojant ir toliau tobulinant robotus. Visų pirma turės išspręsti savo problemas, t.y. susijusias su ūkiu(maistu), socialines, energetinių resursų, ekologijos. Žodžiu, laukia sudėtingi ir įdomūs laikai, kurie iš tikrųjų pakeis esamas vertybes
agatas1000 2012-08-24 00:40
Nenusimink. Viskas bus gerai. Lengviausia įsivaizduoti, koks bus pasaulis, kai dirbs robotai - pagalvoti apie virtualų (kompiuterinį) pasaulį. Juk čia didžioji dalis darbo yra atliekama mašinų (tiksliau kompiuterių), o žmogus prisideda tik kuriant paslaugas. Kad ir ši svetainė technologijos.lt. Ji veikia automatiškai, o žmogus reikalingas tik straipsniams atnaujinti. Dėl to internete daug paslaugų yra už dyka, nes jų savikaina yra labai maža. Taip bus ir su tikru pasauliu, kai dirbs robotai. Bus automatiškai veikiančios parduotuvės, valgyklos ir pan., kur galėsi už dyką ar beveik už dyką pavalgyti, apsipirkti dėl to, kad robotams nereikia mokėti algų (ir jei naudojama labai pigi žaliava), o tokios parduotuvės išgyvens iš reklamos. Jei norėsi aukštos kokybės prekių / paslaugų, tada teks mokėti. Be to dar bus prekės skirstomos į sukurtos robotų ir žmonių (kaip dabar pramoninės ir rankų darbo). Žmonių pagamintos prekės bus brangios, todėl pagaminsi kokį suvenyrą, parduosi ir galėsi nusipirkti galybes prekių, kurias pagamino robotai ir t.t. Net neabejoju, kad atsiras daug visokių dizainerių, stilistų, gyvenimo mokytojų ir t.t., nes nebeliks fizinio darbo.