"Ubisoft": PC žaidimų piratavimo lygis siekia 93-95%

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2012-08-25 10:45
Ir kam čia tas straipsnis apie skaičius iš subinės ištrauktus? Kas rytoj? Straipsnis: "Kunigas: dievas yra"?
assa 2012-08-25 11:28
na, siaip manau su laiku vis daugiau matysim geimu, kurie reikalaus pastovaus interneto rysio( aka diablo 3),pastarasis manau buvo pirma kregzdute, bet dabar kai visi pamate, jog sistema veikia, tai ir prades kazka panasaus daryti. Ir baigsis piratavimas:)
Individas 2012-08-25 11:53
nu jau "93-95%" bent jau pasistengti galėjo įtikinamus skaičius sugalvoti
BlackBird 2012-08-25 12:24
F2P darosi vis populiaresnis, nes leidėjai niekaip nebesugalvoja kaip apeiti piratavimą. Bet dalykas yra tame, kad tarp f2p ir p2w (pay to win) yra nedidelė riba. Jei žaidimas tampa p2w, jam išleidžiama pinigų suma smarkiai išauga (tikrai daugiau nei naujo žaidimo kaina 50-60eur): kad kažką pasiektum ir laimėtum, mokėk pinigus. Jei pastebi, kad pinigų per daug išsileido, nustoti žaisti gaila, nes jau sumokėjai ir kažką pasiekei. Užburtas ratas, iš kurio kai kuriems tikrai sunku ištrukti. Yra pilna tų f2p. O tų, kuriuos būtų įdomu žaisti neišleidžiant nė lito, vienetai (TF2, tribes: ascend).
Swift RR 2012-08-25 12:40
Jei jis šnekėtų apie Lietuvą, tai jis būtų teisus su tokiais procentais. Šeip labai gerą produką esu linkęs nusipirkti, gi reikėtų sumokėt kūrėjams už gerą kūrinį. Bet ten kur reikia visokius zombius šaudyt, tai pašaudai ir gerai.
Shinigami 2012-08-25 15:16
Skaičiai tai tikrai nustebino. Ir nesinorėtu tikėti tokiais skaičiais, Bet sakyti, kad meluoja ir nepateikti įrodimų tai jau tikras traukimas iš subinės. Geimai kurie reikalauja pastovaus interneto ryšio ir kuriuose galima pirkti papildomas galimybes kūrėjui uždirba žymiai daugiau nei tie už kuriuos reikia iš anksto susimokėti. Kad ir travianas. Jame kai kurie išleidžia tiek, kad PC žaidimų kainuojančių virš 100 Lt galėtum prisipirkti pilna spinta po vieno serverio. Ypač tie kurie stato WW. Bet kaip sakė BlackBird tokie žaidimai jau yra P2W žaidimai. P.S. Lietuvoje manyčiau, kad net didesnis procentas piratų. Nes tiek žmonių kiek pažįstu be manęs daugiau niekas neperka programinės įrangos, nei vienas. Kai parodau nauja žaidimą iš kart klausia iš kur parsisiunčiau, o kai pasakau kad nusipirkau, tik akis išsprogdina. Tarsi tai butu nusikaltimas.
MNM 2012-08-25 21:46
Jei jau apie statistika snekama, tai gal visu pirma reikia su kazkuo palyginti. O cia skaiciai, kaip Pumper pasake yra teisybe.
Vytax 2012-08-25 22:11
Spėju tas piratavimo procentas išvestas pagal „auksinę“ visokių antipiratų logiką: (PC naudotojų skaičius - parduotų kopijų skaičius) / PC naudotojų skaičius * 100%.
cave_dweller 2012-08-25 22:42
Suprantu, kad kūrėjų įdėto darbo vertinimas turėtu būti vertinamas visose rinkose vienodai, bet.... kokias sumas galėtu skirti žaidimams ir programoms, statistiškai vidutines pajamas gaunantis lietuvis ir tarkim britas. Žinau ką atsakysit, neišgali, tai ir neturi (neisi vokti mašinos, kuriai neuždirbi), bet visgi, pamąstymui, kuo blogesnis lietuvis, už tą patį darbą dirbantį, bet kelis kartus didesnį atlyginimą gaunantį britą? Mano galva, tai pagrindinė, tokio mąsto piratavimo Lietuvoje priežastis.
salemas5 2012-08-25 23:26
matai, diablo 3 tokią sistemą turi vien dėl to , kad ten yra tikrų pinigų aukcijonas idėtas , tai vien dėl saugumo. Prisijungi kaip i banko sąskaitą ir žaidi
Shinigami 2012-08-25 23:40
Tai nėra piratavimo priežastis. Žinau pakankamai daug asmenų kurie turi piratinę programinę įranga tik todėl, kad ji piratinė. Jei ji butu nemokama ja iš kart jie ištrintu. Kaip pav. tai nero. Dabar ne daug kas ja naudoja dėl talpiu usb raktu arba nešiojamu hdd. Bet vis tiek turi. Bet naudoja tik kokius 2 - 3 kartus per metus kai nori audio CD kompaktą įsirašyti. Nors tam pilnai užtenka ir nemokamo XP burner. Jis net lengvesnis ir paprastesnis. Bet jo nenaudoja, nes jis yra nemokamas . Kita iš tokių programų butu photoshopas, net MS Office dažnai galima prie tokiu priskirti. Bet dauguma jas turi, nes jas turėti madinga. Nors ir neturi ką su jomis veikti.
cave_dweller 2012-08-26 01:51
Žinoma, aš ir nepateisinu, yra tokių žmonių, kurie nepirktų, kad ir centus kainuotu, bet yra ir tokių, kurie mielai įsigytu, tik kad lietuviški atlyginimai ir žaidimų- programų kainos nėra proporcingi.
Shinigami 2012-08-26 07:06
Taip yra visokių, bet dauguma tokie kuriuos aš apibūdinau (bent jau tarp pažįstamu dauguma tokių). Tačiau, jei norėtu dauguma galėtu nusipirkti, bet jie nori turėti visko kuo daugiau. Todėl tai ką gali gauti nemokamai, legaliais ar ne legaliais būdais, tai ir pasiima nemokamus. O tuos "sutaupytus" pinigus išleidžia alkoholiui ir cigaretėms.Nes jų negali gauti nemokamai.
Pumper 2012-08-26 08:36
Nemanai, kad pirma patys Ubi turėtų kažkokius įrodymus duoti? O dabar gaunasi kaip su religija - sako, kad dievas yra, nes taip biblijoj parašyta, patys įrodymų 0 duodami, o reikalauja įrodyti, kad nėra.
Shinigami 2012-08-26 09:13
Ši straipsnį patalpino ne Ubis. Todėl tu nežinai ar jis pateikė įrodimus ar ne, ar tiesiog straipsnio autorius kaip visada užmiršo pateikti visa informacija. Be to jiems surinkti šitokia statistika labai lengva, nes dauguma programų ir žaidimų tikrina internetų ar yra atnaujinimų, bei šiaip gali būti įdiegę žaidime interneto moduli kuris jų serveriui praneša apie save. Dėl to mato kiek žaidimo kopijų yra įdiegta. O parduotuvės pateikia informaciją kiek kopijų yra parduota. Tad apskaičiuoti kiek yra nelegalių kopijų labai paprasta.
Pumper 2012-08-26 10:27
Tos info. gamesindustry.biz nepateikė, nes negavo iš Ubi. O negavo, nes kaip visada, nurašoma į privačius įmonės duomenis, kurių negali atskleisti, todėl gali bet ką jie ten kalbėti. O ir patys Ubi anksčiau yra sakę, kad Assassin's Creed 1 pardavė ~1 milijoną kopijų PC, o Assassin's Creed 2 tik ~100 tūkstančių. Tai ką, 9/10 pirkėjų piratais tapo per metus ar čia pardavimam pakenkė Ubi sugalvotas debiliškas DRM, kurį būtent AC2 ir pradėjo diegti? Gi ir patys gyrėsi, kad, nors ir sumažėjo visų PC geimų pardavimai ~90%, bet užtai ir piratavimo mąstai krito, kai pradėjo naudoti savo puikųjį DRM, o paskui apsisuko ir aiškino, kad nebeleis PC geimų, nes vis tiek visi geimeriai piratai (matomai tas jų DRM neapsaugo nuo piratavimo, o tik atbaido pirkėjus ir, žinoma, fanų neprideda ir visų išvadinimas vagimis).
Shinigami 2012-08-26 10:37
Turiu Assassin Creed 2 kuri pirkau per steam. Ir man joks DRM netrukdo.
cave_dweller 2012-08-26 12:28
Manau pagražinta ta statistika. Be konkrečių, ne vienašalių duomenų sunku spręsti kie čia tiesos. Bet užsukus tarkim į "linkomanijos" ("piratų" Meka) forumą, būsit nustebinti perskaitę, kad žmonės aptarinėja ne tik, kaip priversti veikti "nulaužtą" žaidimą, bet taip pat ir kur galimą būtu jį nusipirkti, kur pigiau ir t.t. Tai tik įrodo, kad tie patys "piratai" perka žaidimus, programas, eina į kino tetrus, taip paremdami kūrėjus. Bet kaip jau minėjau, viskas atsiremia į finansus, norint pamatyti visus dominančius filmus, įsigyti norimus žaidimus tektų labai daug ko atsisakyti. "Ubisoft" vietoj to, kad verkšlena, kad visi vagys ir "piratai" galėtu padaryti skirtingoms rinkoms, skirtingas kainas, proporcingai atitinkančias vidutinį atlyginimą. Esu įsitikinęs, kad tai pagerintų situaciją. Piratavimas žinoma niekur nedingtų, bet jo mastai būtu kitokie. Geriau pigiau, bet bent jau kažkiek parduotu... "Shinigami" o aš kaip tik žinau žmonių, kurie galimybei esant, stengiasi įsigyti. Žinoma, žinau ir tavo paminėtos kategorijos.
Pumper 2012-08-26 12:33
Nes po kiek laiko susiprato ir panaikino always online nesąmonę, jei vis dar būtų, tai ir tau trukdytų, nes Ubi lievi serveriai dažnai nulūžta ir nieko nebeišeina pažaisti.