"Intel" sėkmingai baigė į alyvą panardintų serverių aušinimo projektą (Video)  (0)

Žmonės jau seniai naudoja alyvą įvairiems elektros prietaisams aušinti – užtenka prisiminti kad ir transformatorius. Turbūt vienintelis faktorius, kuris stabdė entuziastus naudoti šį metodą kompiuterių aušinimui – tai būtinybė hermetizuoti standžiuosius diskus. Tiesa, vis labiau populiarėjant SSD tipo kaupikliams su NAND tipo "Flash" atmintimi, problema tarsi išnyksta savaime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2011 metų balandžio mėnesį buvo pranešta apie kompaniją "Green Revolution Cooling", kuri siūlo jau paruoštus sprendimus, skirtus serverinių sistemų aušinimui, jas panardinant į mineralinę alyvą. Panašiu pasiūlymu, kaip teigia portalas "EE Times", savo eksperimentuose pasinaudojo kompanija "Intel", kuri maždaug metus eksperimento tvarka alyvos voniose „maudė“ serverius su savo mikroprocesoriais "Xeon".

Pasirodo, panašios aušinimo sistemos savo normaliam funkcionavimui reikalauja tik 2-3% tos energijos, kuri reikalinga paties serverio darbui. Tradicinių oro aušinimo sistemų atveju šis rodiklis gali pasiekti 50-60%. Kūrėjai taip pat siūlo "Intel" išbandyti aušinimo sistemas su faziniu perėjimu, kuris numato darbinių skysčių išgarinimą ir kondensaciją įvairiuose aušinimo etapuose. Teigiama, jog aušinami komponentai turėtų būti nardinami į šį skystį.


Ar kompanija "Intel" pasinaudos gauta patirtimi, kol kas pasakyti sunku. serverinės sistemos su "Intel" procesoriais gali būti optimizuoti darbui alyvos voniose, kadangi dabar viskas yra sukurta taip, kad būtų naudojamas aušinimo oru sistemos. Tiesa, panaši optimizacija taip pat yra tik koncepcijos stadijoje. Daugumoje patalpų, kur dirba serveriai, jau sukurtos tinkamos sąlygos efektyviam aušinimui oru. Savo ruožtu, alternatyvios technologijos kol kas gali būti panaudotos tik labai siauroje sferoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)